عوارض خوردن قند با چای چیست؟ چه چیزی جایگزین کنیم؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چای یک نوشیدنی محبوب برای ما ایرانی ها محسوب میشود و مصرف روزانه بسیار زیادی در بین اغلب افراد دارد. مسئله ای که باعث نگرانی است این است که با سبک غذایی ناسالم کنونی که بین اغلب افراد جامعه رایج است افرادی که مبتلا به دیابت هستند تعدادشان روز افزون است و مصرف شیرینی جات برای این افراد بسیار خطرناک می‌باشد. اما ممکن است شما هم مثل اغلب افراد بپرسید مگر میشود چای را بدون شیرینی جات صرف کرد؟ بله میشود. اگر بدانید مصرف قند و شکر چه عوارض بدی برای بدنتان دارد، بخصوص کسانی که مبتلا به دیابت هستند، قطعا مجاب خواهید شد مصرف آن را به حداقل برسانید. در این پست قصد داریم به بررسی پاسخ این سوال که عوارض مصرف قند با چای چیست؟ و اینکه چه چیزی را جایگزین کنیم؟ بپردازیم.

عوارض مصرف قند با چای چیست؟

یکی از عادات غذایی بد ما ایرانیان مصرف قند با چای است. قندی که در انواع شیرینی ساکاروز و قندی که در میوه ها وجود دارد فروکتوز نام دارد. هر دوی این موارد بعد از ورود به بدن به گلوکز تبدیل شده و باعث افزایش قند خون میشوند و این باعث ترشح انسولین میشود.

در صورت مصرف بیش از حد مواد شیرین فرد احساس گرسنگی بیشتری در طول روز خواهد داشت و این مسأله باعث افزایش میزان کالری دریافتی او در طول روز و چاقی خواهد شد. همچنین قند زیاد در خون میتواند میتواند به تمام سلول های بدن آسیب برساند.

تداوم مصرف زیاد شیرینی جات در طول روز میتواند باعث ابتلا به دیابت و بیماری های وابسته به آن باشد.

مصرف مداوم بیش از حد شیرینی جات در طول روز میتواند باعث افزایش چربی خون شود که این به نوبه خود در دراز مدت میتواند زمینه ساز بیماری های قلبی عروقی و فشار خون باشد.

مقدار مجاز مصرف قند در روز چقدر است؟

هم چنین مصرف بیش از حد قند ساده واکنش های التهابی و اکسیداسیون رادیکال های آزاد را شدت می بخشند و این نیز به نوبه خود ممکن است باعث بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و… باشد که در واکنش های اکسیداسیون ریشه دارند. یعنی ریشه آن ها در موادی است که از طریق هوای آلوده، سموم شیمیایی و سموم فلزی، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی همراه با غذا به بدن ما وارد میشوند و واکنش های اکسیداسیون حاصل از این مواد باعث ایجاد بیماری های التهابی و سرطانی میشود.

اما در مورد اینکه تا چه حد مجاز به مصرف روزانه قند و شیرینی جات هستیم باید بگویم که افراد سالم باید تنها 7 تا 10 درصد از کالری دریافتی روزانه شان به شیرینی جات اختصاص داشته باشد. هر گرم قند ساده چهار کیلو کالری دارد بنابراین افراد سالم مجاز به مصرف 50 گرم شیرینی جات در روز هستند.

عوارض خوردن چای با معده خالی که باید جدی گرفته شود

چه چیز را جایگزین مصرف چای با قند کنیم؟

حال که از عوارض مصرف قند با چای باخبر شدید باید بدانیم بهترین جایگزین قند برای افراد دیبابتی و همچنین سایر افراد چیست؟ برخی افراد با این تصور که توت خشک، خرما، کشمش باعث افزایش قند خون نمی‌شوند مقدار بسیار زیادی از این مواد را همراه یک استکان چای مصرف میکنند در صورتی که سخت در اشتباهند و به این افراد باید بگوییم که قند موجود در این مواد قند آزاد است و به راحتی جذب بدن میشود. کالری که در توت خشک و خرما و… وجود دارد به همان اندازه است که در قند معمولی وجود دارد. یعنی هر گرم 4 کیلو کالری انرژی.

حتی این مواد به دلیل اینکه مقدار خیلی بیشتری در مقایسه با قند مصرف میشوند کالری بسیار بیشتری در مقایسه با یک یا دو حبه قند می رسانند. هم چنین کالری موجود برخی مواد مانند بیسکوییت و کیک و… قابل مقایسه با قند نیست.

به افرادی که طرفدار چای هستند توصیه میشود که برای نوشیدن چای صبر کنند تا چایشان مقداری خنک شود سپس با آن یک حبه قند مصرف کنند حتی اگر بعد از اتمام چای باقی مانده ای از قند در دهانشان مانده آن را خارج کنند.

اما اگر فردی اضافه وزن دارد و میخواهد آن را کنترل کند از طرف دیگر حتما میخواهد از یک ماده شیرین با چایش استفاده کند، میتواند از میوه های خشک استفاده نماید اما مقدار مصرف این مواد باید بسته به کالری مورد نیاز فرد توسط متخصص تغذیه معین گردد. در ادامه توصیه میکنیم پست مرتبط با اینکه کدام سبزی ها قند خون را کاهش میدهد؟ را مطالعه نمایید.

نظرات