بیوگرافی سیمین غانم شرح حال و نام آهنگ ها و آلبوم های ایشان

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

**ما دراین مقاله به بیان بیوگرافی و زندگینامه سیمین غانم خواننده معروف ایرانی می پردازیم**

سیمین غانم یکی از خوانندگان معروف زن ایرانی است که در سال 1323 در شهر زیبای تنکابن چشم به جهان گشود. وی در مسابقات آموزشگاهی آواز در سال 1341 رتبه اول را از آن خود کرد. و موفق به اولین اجرای تلوزیونی خود در سال 1347 گردید او در این اجرای تلوزیونی ترانه «موج خروشان» را با تنظیم مرتضی حنانه و تهیه عباس زندی را خواند.

سیمین غانم فعالیت رسمی خود را در سن ۲۵ سالگی و در سال ۱۳۴۸ آغاز کرد و دوره موسیقی سنتی و ردیف را تحت نظر محمود کریمی گذراند. وی دوره های قواعد موسیقی و سلفژ را نزد مرتضی حنانه آموخت و با علی تجویدی نیز در زمینه موسیقی همکاری نمود.

سیمین غانم بخشی از موفقیت خود را مدیون شباهت صدایش به خواننده بلند آوازه آن دوران دلکش درها می باشد . وی به روشنی و وضوح درک نمود که اگر در چهارچوب موسیقی کلاسیک ایرانی باقی بماند، حتی با این فرض محال که بتواند به مهارت و تکنیک استادانه دلکش برسد، باز هم نمی تواند از زیر سایه بسیار بلند دلکش فراتر رود و در نهایت درباره‌اش خواهند گفت «همانی که مثل دلکش می‌خواند» البته این کمی بی انصافی است که از مهارت و تلاش او در خوانندگی غافل شویم.

ترانه های معروف سیمین غانم

 

بیوگرافی سیمین غانم

سیمین غانم جهت افزایش مهارت خود در حرفه ای خوانندگی از حمایت آهنگسازان توانایی چون بابک بیات، فریبرز لاچینی و… بهره‌مند شد. او آثار آهنگسازان کلاسیک ایران از قبیل علی تجویدی و همایون خرم را نیز به زیبایی اجرا نموده، اما مردم او را با سبک موسیقی پاپ می شناختن. از نخسین ترانه های سیمین غانم می توان به «قلک چشات» اشاره نمود.

یکی از دلایلی که سیمین غانم به موسیقی پاپ روی آورد شباهت زیاد صدای ایشان با صدای خواننده پرآوازه ای بنام دلکش بود که در آن زمان بسیار مشهور و شناخته شده بود و شاید این شباهت باعث میشد سیمین در موسیقی کلاسیک نتواند برای خود جایگاه ویژه ای پیدا کند.

ترانه «قلک چشات» در زمان خدش بسیار سر و صدا کرد شعر این ترانه سروده سعید دبیری است و آهنگ آن را فریبرز لاچینی ساخته است. اما از معروف‌ترین ترانه سیمین غانم باید به «گل گلدون من» و «سیب» اشاره کرد که هنوزم هنوزه ترانه ی مورد علاقه بسیاری از جوانان امروزی است. ترانه گل گلدون من سروده فرهاد شیبانی و ساخته فریبرز لاچینی با تنظیم فریدون شهبازیان است.

صدای سیمین غانم که جز دسته صداهای کنترآلتو قرار می‌ گیرد و اکثر سلیقه های از گوش سپاردن به آن لذت می برند. وی در بیان و القاء اوج و حضیض‌ های عاطفی بسیار مهارت دارد و از هنجره ای پرقدرت و توانا برخوردار است. غانم بیشتر از 20 سال از خوانندگی بازماند و در سال 1387 توانست اولین کنسرت خود را در در سینما صحرا در تهران برگزار نماید. در حال حاضر سیمین غانم به همراه خانواده‌اش در ایران زندگی می کنند و گه‌ گاه به اجرای کنسرت می‌ پردازد.

آلبوم های معروف سیمین غانم

از آلبوم های معروف سیمین غانم می توان به کاسپین ، قلّک چشات ، ماتم ، به کنارم بنشین ، پرنده و تک ترانه‌ ها اشاره نمود که هر یک از این آلبوم ها دارای تک آهنگی می باشند که ما د راین بخش از مقاله آنها را نام می بریم.

آلبوم کاسپین سیمین غانم حاوی رقص باران ترانه هایی همچون رقص باران ، رها شده ، غم تنهایی ، عشق زودگذر ، غم هستی ، ساقی و آواز به تنظیم و آهنگسازی جواد لشگری می باشد.

و آلبوم قلّک چشات که ترانه هایی سیب ، آتش ، مرد من ، از تو تنها شدم (گل گلدون من) ، پرنده ، گل چشمک ، هم‌ نفس ، قفس باران ، طرح ظلفات و رها شدم در خود جای داده.
همچنین آلبوم ماتم سیمین غام که شامل ترانه های زیبایی همچون ماتم ستاره سحر ، بسوزان ، علی تجویدی ، آهنگم ، آسمون از تو دلخورم ، برنامه گل‌ها ۱ ، برنامه گل‌ها ۲ ، گل‌ های اطلسی ، آشفته و بزم است.

simin ghanem

خانم غانم در دومین جشن سالانه موسیقی ما در سال ۱۳۹۳ از او تجلیل شد، ابشان در تمام دوران بعد از انقلاب و پس ازآن ۲۰ سال تنها برای بانوان خوانده و حاضر به همخوانی نشده است؛ «غانم» مانند بسیاری از خوانندگان زن، ۲۰ سال بعد از انقلاب نخواند؛ اما در دوران اصلاحات همراه با خوانندگان دیگری چون زنده‌یاد «خاطره پروانه»، «پری ملكی» و دیگران به اجرای برنامه پرداخت.

کنسرت موسیقی ایرانی سیمین غانم، هفته دوم از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در تالار وحدت تهران بروی صحنه رفت و بسیار مورد استقبال بانوان نیز قرار گرفت.

او پیشتر در گفت وگویی درباره چرایی عدم همکاری اش با خوانندگان مرد به عنوان همخوان عنوان کرده است، «خیلی پیشنهاد داشتم و خیلی‌ها این درخواست را داشتند، اما همخوانی به آن صورتی که من دلم می‌خواهد، عملی نیست. یعنی اگر قرار باشد چندین صدا روی صدای من بیاید، دیگر صدای من اصلا شنیده نمی‌شود و عملا خواندن من تأثیری نخواهد داشت.»

نظرات