غذاهای مناسب فصل پاییز در طب سنتی را بشناسید

در طب سنتی علاوه بر انسان ها فصل ها و غذاها نیز طبع خاص خود را دارند. در طب سنتی فصل پاییز دارای طبیعتی سرد و خشک است. با فرا رسیدن فصل پاییز و شروع زیبایی های این فصل بهتر است بر اساس توصیه های طب سنتی از غذاهایی با طبع گرم و تر استفاده کنید و افرادی که طبع سرد و خشک دارند باید بیشتر رعایت کنند. در این مطلب غذاهای مناسب فصل پاییز در طب سنتی را بخوانید و به تغذیه خود براساس آن برسید. می توانید از مطالب مرتبط همچون درمان کبد چرب در طب سنتی بازدید نمایید.
بیشتر بدانید: عادت های بد غذایی ایرانیان چیست؟
در فصل پاییز از مواد غذایی با طبع گرم و تر تغذیه کنید
در فصل پاییز از مواد غذایی با طبیعت گرمی و تر همچون هویج، زیتون، خرما، عسل، حلوای طبیعی، مغز خشکبار به ویژه بادام درختی، آش های ساده و… را بیشتر استفاده کنید.
در این فصل مصرف حبوبات بخصوص نخود و انواع لوبیا را فراموش نکنید و برای کاهش نفخ آن میتوان علاوه بر خیساندن و تعویض آب آن، از دارچین هم استفاده کنید و بهتر است در این فصل مصرف خیار و خربزه کم کنید زیرا دارای طبع سرد است.
آبگوشت با گوشت گوسفند و شتر و بلدرچین، تخممرغ، غذاهای ادویهدار و موادی که طعم شیرین دارند مانند شیره خرما و انگور، فرنی بادام، شیر برنج، مرباها، میوههای شیرین مانند کشمش، توت خشک، مویز، انجیر و از میان میوههای تازه مصرف به، سیب، انار و گلابی توصیه میشود.
براساس کاهش بارشها در برخی شهرها و افزایش خشکی هوا در فصل پاییز بهتر است برای کمک به افزایش رطوبت بدن، غذاهای آبپز و رقیق مثل انواع سوپها و آشها را جایگزین مواد سرخکردنی و کبابی کنید.
چه مواد غذایی برای بیماران کرونایی مفید است؟
در فصل پاییز از مصرف چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد ، فصل پاییز طبیعتی سرد و خشک دارد از این رو باید از مصرف عذاهایی مانند ترشیجات، عدس، بادمجان، کلم، قارچ، گوجهفرنگی، میوههای ترش و آب یخ دوری کنید و برخلاف فصل تابستان، غذاهایی که مزاج گرم دارند و خونساز هستند استفاده کنید.
مصرف دمنوش های با طبع گرم در پاییز
غذاهای مناسب فصل پاییز در طب سنتی ، دمنوش هایی با طبع گرم شناخته شده است. در فصل پاییز با توجه به سردی هوا از نوشیدن آب سرد در هنگام صبح و به صورت ناشتا پرهیز کنید و نوشیدنی هایی مانند شربت عسل و دمنوش هایی مانند آویشن، بابونه و اسطوخودوس که طبع گرمتری دارد استفاده کنید. می توانید برای درمان عفونت ریه دمنوش گیاه پولک، پونه،آویشن، مرزنجوش و بابونه را مصرف کنید.
در فصل پاییز جهت تقویت سیستم ایمنی و مشکلات کلیوی دمنوش گل محمدی، گیاه دم اسب، زعفران و هل را مصرف کنید. دمنوش اکیناسه (سرخارگل)، بابونه و چای کوهی برای پیشگیری از سرماخوردگی و رفع عفونت برونشیت را در فصل پاییز فراموش نکنید.
برای افزایش گردش خون و گرمایش بدن در فصل سرما دمنوش زنجبیل، دارچین، زعفران و چای کوهی مناسب است که بهتر است افراد مبتلا به فشارخون از لیمو امانی در کنار آن مصرف کنید. دمنوش سنبل الطیب، گل گاوزبان، لیمو امانی و گل ساعتی برای تقویت اعصاب و جلوگیری از گرفتگی عروق را فزاموش نکنید.
آموزش دم کردن چای سبز با نعنا و دارچین برای بهتر شدن طعم آن
نوشیدنی و چای های مناسب فصل پاییز
از جمله نوشیدنی و چای های مناسب فصل پاییز عبارت اند از :
- چای میخک
- چای نعنا
- چای گل گاوزبان همراه یک قاشق غذاخوری عسل، چای بنفشه همراه یک قاشق غذاخوری عسل
- چای نعنا، پونه، آویشن و مرزنجوش به همراه یک قاشق غذاخوری عسل برای درمان زکام و سرماخوردگی
- چای پنیرک و خطمی به همراه عسل برای درمان سرفههای خشک
- چای آقطی Elderflower
- چای آشوگاندا Ashwagandha
- چای پوست درخت نارون قرمز Slippery elm bark
بهترین میان وعدهها و میوه ها در پاییز
مغز بادام و پسته را به صورت حریره مصرف کنید. این یکی از مقویترین و بهترین میانوعدهها در فصل پاییز مخصوصا برای کودکان می باشد. برای وعده صبحانه یا میانوعدهها استفاده از منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب مفید همچون کنجد و مشتقات آن مانند ارده بسیار توصیه می شود.
از مصرف میوه های تابستانی و مصرف میوه های سردخانه ای در قصل پاییز دوری کنید و میوه های مخصوص فصل را استفاده کنید. بهترین میوه های فصل پاییز نیز انار، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی هستند.
در فصل پاییز از انجام این کارها پرهیز کنید
در طب سنتی آمده است برای حفظ سلامتی در فصل پاییز از انجام کارهای زیر دوری کنید:
- خوابیدن در جای سرد
- استحمام با آب سرد
- نوشیدن آب خیلی سرد
- نزدیکی جنسی زیاد
- خوابیدن با معده پر
- مصرف مسهلهای قوی
- قصد و حجامت و هر کاری که خون را کم کند
- زیاد خوابیدن و زیاد بیداری کشیدن
- حرکات بدنی زیاد
- کمخوری و رژیم غذای سنگین
- تعریق بسیار و….
این مقاله جهت آشنایی شما عزیزان با غذاهای مناسب فصل پاییز در طب سنتی جمع آوری شده است. با مطالعه این مطلب دریافتیم که باید الگوی غذایی که در تابستان رعایت می کردیم باید در فصل سرد پاییز و زمستان تغییر دهیم. به عبارتی از مصرف غذا ها با طبع سرد پرهیز کنیم و مصرف غذا ها با طبع گرم را بیشتر کنیم. فرارسیدن فصل عاشقی را به شما عزیزان تبریک عرض می کنیم.