آموزش مقابله با زورگویی در مدرسه به کودکان ابتدایی
آیا برایتان پیش آمده است که فرزندتان را به خوبی تربیت کرده باشید و تمام نکات مورد نیاز برای رفتن به مدرسه و رفتار مناسب در مدرسه را برایش توضیح داده باشید، اما پس از مدتی متوجه بشوید که اشتباه کرده اید و نحوه آموزش و تربیتی شما دیگر در مدرسه جواب نمی دهد؟ یا اینکه روزی فرزند شما با چشمانی گریان به خانه بیایید و بگوید که چند نفر در مدرسه او را مورد آزار و اذیت قرار داده اند چه احساسی خواهید داشت؟ در این پست قصد داریم در مورد رفتار ها و هنجار هایی صحبت کنیم که دیگر در مدرسه وجود ندارند و برای تربیت کودکان خود باید روش دیگری را امتحان کنید تا در زمان ورود به مدرسه به مشکل بر نخورند و دشواری برایشان پیش نیایید. پس اگر به دنبال آموزش مقابله با زورگویی در مدرسه به کودکان هستید این پست از آموزش کودکان سایت مینویسم را تا آخر مطالعه کنید.
زورگویی در مدرسه بهم یاد داد که روش تربیتی من برای فرزندانم دیگر جواب نمی دهند.
در زمان های گذشته وقتی در مدرسه نسبت به ما زورگویی می کردند و بچه های دیگر ما را اذیت می کردند امکان نداشت که با چشمانی گریان به سمت خانه برویم و بگوییم که ما را اذیت کرده اند، چرا که پدر و مادر به ما می گفتند که این قدر بچه نباش.
چگونه کودکان باهوش و اجتماعی تربیت کنیم؟
اما اکنون چگونه است؟ آیا میتوان از فرزندان خود در مقابل زورگویی هم سن و سالانش دفاع کنیم؟ در این پست قصد داریم تا آموزش هایی در رابطه با مقابله با زورگویی در مدرسه به کودکان در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم. پس اگر به دنبال آموزش مقابله با زورگویی در مدرسه به کودکان هستید، این مطلب را تا آخر مطالعه کنید.
زورگویی در مدرسه چیست؟
قبل از هر چیزی و هر توضیحی بهتر است که توضیح کوتاه و مختصری از زورگویی در مدرسه داشته باشیم که واقعا زورگویی در مدرسه به چه معنی است؟
زورگویی در مدرسه در واقع نوعی از رفتار های بد و خشمگین است که توسط یک نفر یا تعدادی از بچه های دیگر که از لحاظ فیزیکی و یا جایگاه در مدرسه قدرت بیشتری دارند انجام می شود. این بچه ها معمولا با الفاظ و یا ضربات فیزیکی به بچه های دیگر زورگویی کرده و آن ها را مورد اذیت قرار می دهند. زورگویی می تواند به عادت تبدیل شود و تکرار پذیر باشد.
اما فراموش نکنید که هر چقدر هم زورگویی بد باشد بدین معنی نیست که شما حتما باید وارد عمل شوید و به عنوان پدر و مادر از فرزند خود دفاع کنید. اجازه دهید که فرزندتان از خودش دفاع کند. اگر شما با هر مشکل کوچکی بخواهید از او دفاع کنید و به او اجازه ندهید که از خود دفاع کند شما در واقع از او این فرصت را می گیرید تا بتواند توانایی هایش را نشان دهد.
اما با این حال در این پست زورگویی در مدرسه را مورد بررسی قرار می دهیم و اموزش هایی در اختیارتان قرار خواهیم داد تا بتوانید در مقابل زورگویی بایستید. به عبارتی آموزش راههای مقابله با زورگویی به کودکان و نقش شما به عنوان والدین کودک را خواهیم گفت.
ده نکته برای تربیت کودکانی با اعتماد به نفس بالا
به فرزند خود یاد بدهید که چگونه از خود در مقابل زورگویی در مدرسه از خود دفاع کند.
راهکارهای مقابله با زورگویی در مدرسه
به او یاد بدهید که:
- تماس مستقیم چشمی با فرد زورگو برقرار کند.
- هنگام صحبت کردن، صدای آرام اما محمکی داشته باشد
- اگر جوکی گفته شد، سعی کن شوخ طبع باشید
- سعی نکنید که با زورگو مبارزه کنید.
- راه برید و سعی کنید یک فرد بالغ را پیدا کنید.
- از والدین خود و یا یک فرد معتمد کمک بگیرید.
- در اجتماع و جمعیت های شلوغ حضور داشته باشید.
سعی کنید مدیران مدرسه و معلمان مدرسه را در جریان روند زورگویی در مدرسه قرار دهید.
- علاوه بر اینکه باید راههای مقابله با زورگویی را به کودکتان بیاموزید شما نیز به عنوان والدین نقش مهمی دارید. با معلم فرزندتان یا مدیر مدرسه صحبت کنید تا آنها را در جریان وضعیت قرار دهید. گاهی اوقات آنها قادر به ایجاد و برگزاری دروس یا برنامه های ضد زورگویی برای مدرسه هستند و می توانند کمک شایانی کنند.
- از معلم بخواهید که در کلاس مراقب باشد. او می تواند کودکان را جدا کند یا موقعیت های نشستن آنها را جابجا کند ، که گاهی اوقات می تواند مشکل را متوقف کند قبل از اینکه از کنترل خارج شود.
- یکی از راههای مقابله با زورگویی به بچه ها در مدارس این است که سعی کنید در فعالیت های مدرسه شرکت کنید تا به عنوان یک الگوی برای بچه ها باشید و از طرفی میتوانید از روند کلاس و زورگویی ها خبر دار شوید.
۸ روش تربیت یک نابغه (چگونه به نابغه کوچک خود کمک کنید تا دنیا را تغییر دهد؟)
- اگر مدرسه اقدام مناسبی انجام نمی دهد ، برای راهنمایی با ناظر مدرسه و وزارت آموزش امور خارجه تماس بگیرید. اگر قلدری به نژاد ، رنگ ، جنس ، مذهب یا معلولیت مربوط باشد و احساس می کنید مدرسه به شکایت شما رسیدگی نمی کند ، حتی می توانید با بخش حقوق مدنی وزارت آموزش تماس بگیرید.
به کودکانتان آموزش دهید که با دیگران چگونه رفتار کنند
خیلی مهم است که متوجه بشوید که فرزند شما قربانی زورگویی در مدرسه نباشد و از طرفی این مسئله هم مهم است که فرزند خود را به صورتی تربیت کرده باشید که خودش یک فرد زورگو در مدرسه نباشد. به فرزند خود باید توضیح دهید که نحوه رفتار صحیح به چه صورت است و باید به چه صورت رفتار کند؟
فرزند شما باید متوجه شود که نحوه رفتار او با دیگران باید به صورتی باشد که دوست دارد دیگران با آن رفتار کنند، پس بهتر است که رفتار درست و شایسته ای داشته باشد.
- خودشان را به فعالیت های دیگر مشغول کنند اگر احساس می کنند که شاید کمی بدجنس رفتار می کنند در مقابل بچه های دیگر. به طور مثال، دوچرخه سواری کنند، بازی کنند، فوتبال بازی کنند و…
- به این فکر کنند که هر کسی در زندگی شخصی خود فراز و نشیبی دارد و چه تاثیری خوبی خواهند گذاشت اگر با آن ها هم دلی کنند.
- یک دقیقه صبر کنید قبل از اینکه حرفی و یا عملی انجام دهید که ممکن است به کسی صدمه بزنید.
- اگر در گذشته زورگویی می کردید، از افراد و بچه ها معذرت خواهی کنید.
خلاصه
به صورت کلی باید گفت که نمیشود هرگز زورگویی در مدرسه را به صفر رساند اما میتوان آن را کم کرد و یا به حداقل رساند. سعی کنید رابطه خوبی با فرزند خود داشته باشید تا با شما رابطه نزدیکی کند و مشکلاتش را راحت با شما بیان کند.
از موارد فوق برای آموزش مقابله با زورگویی در مدرسه به کودکان کمک بگیرید و برای فرزند خود به صورت کامل و شفاف توضیح دهید که چه رفتاری باید د رمقابل فرد زورگو داشته باشد اما فراموش نکنید که دخالت 100 درصدی والدین این فرصت را زا فرزند میگیرد تا خودی نشان دهد و خودش حق خودش را بگیرد.