7 غذایی که نباید هنگام صبحانه میل کنید!
احتمالا شنیده اید که صبحانه مهم ترین وعده غذایی در روز می باشد.با این حال، این مورد تا حد زیادی یک افسانه است.
اگر چه می تواند برای بعضی از افراد صادق باشد، اما بعضی دیگر در زمان صرف صبحانه بهتر عمل می کنند.
بعلاوه، خوردن یک صبحانه ناسالم می تواند به مراتب بدتر از نخوردن آن باشد.
یک وعده صبحانه سالم شامل فیبر، پروتئین و چربی سالم است که به شما انرژی می دهد و احساس پر بودن را برای شما به ارمغان می آورد.
در مقابل، یک وعده صبحانه ناسالم می تواند باعث لاغری ، باعث افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن شود.
در اینجا 7 مورد از بدترین غذاهایی که می توانید در صبح صرف کنید، آورده شده اند.
1) غلات صبحانه
بسیاری از افراد فکر می کنند که غلات صبحانه، یک گزینه مغذی برای کودکان و بزرگسالان می باشد.
بسته های غلات غالبا شامل ادعای سلامت بودن مانند “شامل حبوبات کامل” می باشند. یک بر چسب همچنین می تواند نشان دهد که غلات منبع خوبی از مواد مغذی مانند ویتامین A و آهن هستند.
در حقیقت، این غلات بسیار فرآوری شده و تنها مقادیر کمی از حبوبات کامل را در خود دارند. همچنین، مواد مغذی در فرآیندی به نام غنی سازی به صورت مصنوعی اضافه می شوند.
در یک مطالعه مشخص شد که کودکانی که غلات غنی شده صبحانه را مصرف کرده اند که برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن طراحی شده است، به همان اندازه کودکانی که غلات مصرف نمی کردند، دچار بیماری شدند.
نکته : بسیاری از غلات صبحانه حتی در مقایسه با شیرینی ها و دسرها قند بیشتری دارند.مصرف زیاد قند ممکن است خطر چاقی، دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سایر بیماری های مزمن را افزایش دهد پس اضافه کردن حبوبات کامل یا ویتامین ها و مواد معدنی مصنوعی، غلات را به یک انتخاب سالم تبدیل نمی کند.
2) پنکیک و وافل
پنکیک و وافل گزینه های محبوب برای صبحانه های آخر هفته در خانه یا رستوران ها می باشند.
هر دو مورد پنکیک و وافل شامل آرد، تخم مرغ، شکر و شیر هستند. با این حال، آن ها برای رسیدن به شکل و بافت مشخص، به نوعی متفاوت پخته می شوند.
اگر چه پروتئین بیشتری نسبت به بعضی از موارد صبحانه دارند، اما پنکیک و وافل از نظر آرد تصفیه شده بسیار زیاد هستند. بسیاری از محققان معتقدند که دانه های تصفیه شده مانند آرد گندم در مقاومت به انسولین و چاقی نقش دارند.
علاوه بر این، پنکیک ها و وافل ها معمولا در شربت پنکیک قرار دارند که شامل شربت ذرت با فروکتوز بالا است.
شربت ذرت با فروکتوز بالا می تواند باعث التهاب ناشی از مقاومت به انسولین شود که می تواند منجر به پیش دیابت یا دیابت نوع 2 شود.
شربت افرا خالص انتخاب بهتری نسبت به شربت پنکیک می باشد، اما هنوز هم قند آن زیاد است و باعث می شود که کالری خالی به غذا اضافه شود.
3) نان و کره
نان تست به همراه کره می تواند یک انتخاب صبحانه مناسب باشد، زیرا شامل چربی و قند اشباع نشده است.
با این حال، در واقع به دو دلیل یک صبحانه ناسالم به حساب نمی آید.
اول اینکه، چون بیشتر آرد تصفیه شده، مواد مغذی کمی و فیبر کمی را در اختیار شما قرار می دهد.
از آنجا که سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده و فیبر کم است، می تواند قند خون را خیلی سریع افزایش دهد.
قند خون افزایش یافته منجر به گرسنگی دوباره می شود که باعث می شود شما در وعده غذایی بعدی بیشتر بخورید، که می تواند باعث افزایش وزن شما شود.
دوم، بیشتر کره ها شامل چربی های ترانس می باشند، که ناسالم ترین نوع چربی است که می توانید بخورید.
تولید کنندگان مواد غذایی با اضافه کردن هیدروژن به روغن های گیاهی، چربی های ترانس ایجاد می کنند تا بیشتر شبیه چربی های اشباع شده باشند که در دمای اتاق جامد هستند.
در حالی که مطالعات نشان می دهند که چربی های اشباع نشده باعث ایجاد آسیب می شوند، چربی های ترانس قطعا برای شما بد هستند. شواهد زیادی وجود دارند مبنی بر اینکه چربی های ترانس بسیار التهابی هستند و خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهند .
به یاد داشته باشید که کره را می توان “بدون چربی ترانس” نامید، اما هنوز شامل چربی های ترانس می باشد، تا زمانی که در هر وعده کمتر از 0.5 گرم است .
همچنین بخوانید : 12 مورد از بهترین صبحانه ها با ارزش غذایی بالا
4) کیک
علیرغم شهرت داشتن به سلامتی، بیشتر کیک ها مواد افزودنی هستند.
آنها از آرد تصفیه شده، روغن های گیاهی، تخم مرغ و شکر تهیه می شوند. تنها ماده سالم تخم مرغ است.
اعتقاد بر این است که افزایش چشمگیر استفاده از این دست خوراکی ها به عنوان وعده غذایی در 30 سال گذشته نقش مهمی در بیماری همه گیر چاقی داشته است.
گاهی اوقات کیک ها در کنار قند اضافی قرار می گیرند، یا پر از چیپس های شکلاتی یا میوه های خشک می شوند و به محتوای قند و کالری آن ها افزوده می شود.
5) آب میوه
اگر می خواهید از گرسنگی، افزایش وزن و بیماری مزمن جلوگیری کنید، آب میوه یکی از بدترین انتخاب هایی است که می توانید انجام دهید.
بعضی از آب میوه های موجود در بازار در واقع حاوی آب بسیار کمی هستند و با شکر یا شربت ذرت با فروکتوز بالا شیرین می شوند. مقادیر زیاد قند خطر چاقی، سندرم متابولیک، دیابت نوع 2 و سایر بیماری ها را افزایش می دهد.
حتی آب میوه 100 درصد، شامل مقدار زیادی قند می باشد. مصرف مقادیر زیادی آب میوه می تواند مانند نوشیدن نوشیدنی های شیرین قند، تأثیرات یکسانی بر وزن و سلامتی شما داشته باشد .
نوشیدن آب میوه باعث می شود قند خون شما خیلی سریع افزایش یابد، زیرا هیچ چربی یا فیبری برای کاهش سرعت جذب وجود ندارد. افزایش مقدار انسولین و افت قند خون باعث می شود که احساس خستگی، لرز و گرسنگی به وجود آید.
6) خامه و مربا
جاهایی که با مربا مصرف می شوند، بیشتر شبیه یک دسر هستند تا یک وعده غذایی.
نان داغ خوشمزه به همراه خامه و انواع مرباها بر سر تما د. نتیجه نهایی یک صبحانه شیرین با کالری بالا و کمی فیبر و پروتئین است.
مطالعات نشان داده اند که فیبر فواید زیادی دارد، از جمله اینکه قند خون را به خوبی کنترل می کنید. همچنین باعث می شود که احساس رضایت کنید، بنابراین در نتیجه کمتر به خوردن می پردازید.
از طرف دیگر، خوردن یک صبحانه که کربوهیدرات های تصفیه شده زیادی دارد، می تواند قند خون شما را افزایش دهد و شما را گرسنه کند.
در یک مطالعه، کودکان چاق بعد از خوردن یک وعده غذایی پر از کربوهیدرات نسبت به بعد از خوردن یک غذای پر پروتئین و کم کربوهیدرات احساس گرسنگی و رضایت کمتری از خود نشان دادند. هورمون های گرسنگی و سیری آن ها نیز تغییر کرد.
7) شیر
یک لیوان شیر ساده نمونه خوبی از یک صبحانه سالم می باشند.
با این حال، شیر بدون چربی وجود ندارد.زیرا اگر مایل به استفاده از شیر تازه هستید بهتر از سوپر های پروتئینی یا لبنیاتی ها خریداری کنید.شیر های پاستوریزه با اینکه میزان چربی را برآورد کرده اند اما سرشار از مواد افزودنی و نگه دارنده ها هستند.
در واقع، بسیاری از شیر های بدون چربی دارای طعم شامل قند بیشتری نسبت به یک وعده یخ بستنی هستند.
چربی به شما در حفظ سیر بودن کمک می کند، زیرا برای هضم شدن بیشتر از کربوهیدرات طولانی تر طول می کشد، همچنین باعث آزاد شدن هورمون کلسیستوکینین (CCK) می شود.
از بین بردن چربی محصولات لبنی و اضافه کردن شکر، یک گزینه صبحانه مغذی را به غذایی تبدیل می کند که به عنوان یک درمان گاه به گاه مناسب تر است.
مطالب مرتبط : صبحانه سالم بخوریم، مواد غذایی سالم برای صبحانه
کلام آخر :
صبحانه این پتانسیل را دارد که شما را برای یک روز با سطح عالی انرژی، قند خون پایدار و کنترل اشتها و وزن تنظیم کند.
از طرف دیگر، انتخاب نامناسب در زمان صبحانه می تواند شما را گرسنه کند و اینکه با خوردن بقیه روز را پشت سر بگذارد.
همچنین می تواند خطر ابتلا به مسائل سلامتی را در آینده افزایش دهد.
اگر می خواهید صبحانه بخورید، آن را به صورت پروتئین، چربی و فیبر سالم از غذاهای کامل و غیر فرآوری شده تهیه کنید.