با فواید قهوه برای درمان افسردگی بر اساس مطالعات علمی بیشتر آشنا شوید

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

فواید قهوه در درمان افسردگی موضوعی است که در مقالات علمی متعددی به آن پرداخته شده است و در آن ها این قضیه تا حدودی به اثبات رسیده است که نوشیدن قهوه به دلیل وجود کافئین می تواند تأثیر مثبتی در جهت درمان و بهبود افسردگی داشته باشد حال ببینیم خوردن قهوه چگونه مانع افسردگی می شود و یا در فرد مبتلا به افسردگی چگونه اثرات افسردگی را کاهش داده و به درمان افسردگی کمک می کند. به طور کلی فواید قهوه در درمان افسردگی از 3 موضوع کلی نشأت می گیرد که در ادامه معرفی می شوند.

فواید قهوه برای درمان افسردگی چیست؟

نوشیدن قهوه خواص زیادی دارد که برخی از مهمترین خواص قهوه عبارتند از: درمان افسردگی خفیف، افزایش سطح انرژی، افزایش فعالیت مغز، تأثیر آن در لاغری از طریق افزایش سوخت و ساز بدن و … اشاره کرد. در این پست هدف ما آشنایی با خواص قهوه در درمان و مبارزه با افسردگی است و قصد داریم اثر قهوه بر افسردگی را بررسی کنیم.

هر فنجام قهوه به طور میانگین 100 میلی گرم کافئین دارد. در مطالعه ای که روی تعدادی از زنان خانه دار صورت گرفت این نتیجه حاصل شد که خطر ابتلا به افسردگی در زنان خانه داری که به طور متوسط دو لیوان قهوه در روز مصرف می کنند نسبت به سایرین 15 درصد کمتر است.

همچنین بخوانید: غذاهای مفید برای درمان افسردگی

 فواید قهوه در درمان افسردگیتأثیر کافئین موجود در قهوه در درمان افسردگی

کافئین موجود در قهوه ممکن است به طور موقت به برخی از افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا روحیه خود را بهبود بخشند. با این وجود، ممکن است این علائم را بدتر کند. مصرف 400 میلی گرم کافئین به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر است، اما این شامل کل مصرف روزانه کافئین از مواد غذایی، نوشیدنی ها و مکمل ها است. به جای مصرف قرص کافئین، افسردگی خفیف می تواند به خوبی با مصرف متوسط نوشیدنی های کافئین دار کنتری شود (سه فنجان قهوه یا چای که در طول روز).

مطالعات علمی که نشان دهنده فواید قهوه برای درمان افسردگی هستند

برخی مطالعات حاکی از آن است که مصرف کافئین می تواند بروز خودکشی را کاهش دهد. قهوه سرشار از کافئین است و خوردن قهوه می تواند تمایل به خودکشی را کاهش دهد. در یک تجزیه و تحلیل که در سال 2016 روی 11 مطالعه علمی صورت گرفت (مطالعات انجام شده بین سال های 1980 تا 2015 در چین انجام شده بود) مشخص شد که کافئین در کاهش افسردگی فرد به میزان قابل توجهی مؤثر است.

تجزیه و تحلیل دیگری که روی 12 مطالعه در خصوص رابطه بین کافئین و افسردگی پرداخت. (این تجزیه و تحلیل شامل داده های 346.913 نفر بود که از این تعداد 8146 نفر افسردگی داشتند.) نتیجه چنین اعلام شد که کافئین، به ویژه کافئین موجود در قهوه تأثیر محافظتی در برابر افسردگی دارد و تأثیر قهوه بر بهبود افسردگی به اثبات رسید.

تجزیه و تحلیل داده ها در سال 2019 که بر روی 80173 نفر انجام گرفت نشان داد که نوشیدن یک تا چهار فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به ایده خودکشی را در زنان کاهش می دهد. با این حال، تأثیر نوشیدن قهوه در جلوگیری از خودکشی در درمان در این تحقیق به اثبات نرسید.

چرا قهوه در کاهش خطر افسردگی بهتر از چای است؟

قهوه حاوی اسید کلروژنیک، اسید فرلیک و اسید کافئیک است. این اسیدها می توانند التهاب سلول های عصبی را که در مغز افراد مبتلا به افسردگی اتفاق می افتد، کاهش دهد. خوردن قهوه می تواند برخی از ناراحتی ها و پریشانی هایی را که افسردگی به همراه دارد، تسکین دهد به خصوص ناراحتی هایی که به دلیل التهاب رخ می دهند را کاهش می دهد. همه انواع چای به اندازه قهوه در کاهش خطر ابتلا به افسردگی موثر نیستند.همچنین چای سبز از آنتی اکسیدان بالایی برخوردار است و می تواند به اندازه قهوه در درمان افسردگی مؤثر باشد.

چای سبز حاوی فولات است و می تواند به درمان افسردگی کمک کند. مطالعات زیادی مصرف چای سبز و قهوه را با کاهش خطر افسردگی مرتبط دانسته اند.

نوشیدن قهوه چگونه به بهبود افسردگی کمک می کند؟

اثر قهوه در درمان و کاهش افسردگیدلیل اصلی افسردگی عدم توانایی احساس لذت و بی انگیزگی است که ناشی از سطح پایین سروتونین (serotonin) و دوپامین (dopamine) در خون می باشد. قهوه علاوه بر اینکه مقدار این هورمون ها را در خون افزایش می دهد  با بالابردن سطح انرژی انگیزه را افزایش می دهد بنابراین نوشیدن قهوه در دراز مدت می تواند اختلالات مرتبط به افسردگی را بهبود بخشد. به طور کلی نوشیدن قهوه از سه طریق باعث درمان افسردگی می شود:

فواید قهوه برای درمان افسردگی شامل:

  • افزایش انرژی
  • افزایش سطح سروتینین
  • افزایش میزان دوپامین

مضرات خوردن قهوه زیاد

در مصرف قهوه زیاده روی نکنید.درست است که فواید قهوه برای افسردگی موضوعی است که اکثریت بر آن اتفاق نظر دارند اما در نوشیدن قهوه نیابد زیاده روی کرد. نوشیدن قهوه به مقدار زیاد می تواند اثرات بدی روی سلامتی داشته باشد و حتی باعث بدتر شدن افسردگی شود بنابریان در نوشیدن قهوه زیاده روی نکنید تا از فواید آن در پیشگیری از افسردگی در امان بمانید.

مضرات زیاد نوشیدن قهوه:

  • اضطراب
  • سردرد
  • افزایش فشار خون
  • تپش قلب
  • حالت تهوع
  • بی قراری

کافئین موجود در قهوه اگر به میزان زیاد دریافت شود همچنین می تواند باعث اضطراب، لرزش، عصبیت و بی خوابی شود. همه این علائم می توانند تأثیر منفی بر خلق و خوی بگذارند. این ها پاسخ طبیعی بدن به آدرنالین زیاد می باشد. اگر فرد با مصرف مقادیر زیاد کافئین بیش از حد این واکنش را تحریک کند ، می تواند به افزایش اضطراب منجر شود.

توجه:

مطالعات متعددی همچنین ارتباط بین مصرف قهوه و افزایش افسردگی را نشان داده است. طبق یک بررسی در سال 2014 در مجله Rivista di Psichiatria ، مصرف کافئین می تواند افسردگی را در افرادی که از قبل دارای اختلال خلقی هستند ، بدتر کند. این بررسی نشان می دهد که نوشیدن قهوه به میزان زیاد، گرایش به اضطراب را افزایش می دهد به ویژه در افرادی که افسردگی پس از زایمان دارند و در میان کسانی که مستعد حملات پانیک هستند.

نتیجه گیری

کافئین موجود در قهوه یک ماده محرک است که می تواند در بهبود افسردگی مؤثر باشد ولی این نکته را درنظر بگیرید که در صورت عدم دسترسی به آن افراد ممکن است علائمی را مشاهده کنند که با علائم افسردگی و اضطراب همپوشانی دارد. کافئین موجود در قهوه فقط تقویت موقت سیستم عصبی را فراهم می کند. در نتیجه ، افراد مبتلا به افسردگی ممکن است هنگامی که اثرات محرک از بین برود، افت شدیدتری در روحیه خود تجربه کنند. بنابراین افراد مبتلا به افسردگی فقط باید کافئین را در حد اعتدال مصرف کنند.

اما به طور کلی فواید قهوه برای درمان افسردگی ثابت شده است و خوردن قهوه اثر مثبتی در درمان افسردگی های خفیف دارد و از وقوع افسردگی پیشگیری می کند.

هرگز افسردگی را نادیده نگیرید و با پزشک مشورت کنید تا قبل از شروع درمان افسردگی با مکمل های کافئین دار مانند قهوه میزان افسردگی خود و نوع آن را درست تشخیص دهید.

نظرات