بهترین روش یخ زدایی مواد غذایی به تفکیک نوع ماده غذایی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی منجمد یا فریز کردن آن ها است. یخ زدایی مواد غذایی بسیار مهم است و باید به نکات یخزدایی مواد غذایی توجه ویژه ای کنیم. چون ممکن است با فریز کردن و یخ زدایی غلط مواد مغذی مواد غذایی را از بین ببریم یا باعث فعال شدن باکتری ها در مواد غذایی شویم. اما بهترین روش یخ زدایی مواد غذایی کدام روش است؟

در روش فریز کردن مواد غذایی آب فعال موجود در یک ماده غذایی که با ماده دیگری ترکیب نشده است و می تواند به راحتی مورد استفاده میکروب ها قرار گیرد منجمد می شود و از دسترس میکروب ها خارج می شود. همانطور که فریز کردن مواد غذایی بسیار مهم است یخ زدایی مواد غذایی نیز بسیار مهم است. در این مقاله نکاتی را در رابطه با نحوه یخ زدایی انواع مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، سبزیجات، ماهی، خمیر پیتزا و … و همچنین بهترین روش آب کردن یخ مواد غذایی به شما ارائه خواهیم داد.

یخ زدایی مواد غذایی (دیفراست)

یخ زدایی مواد غذایی روش های متفاوتی دارد. باید با توجه به مواد غذایی فریز شده روش یخ زدایی را انتخاب کنیم. گاهی اوقات بهترین روش یخ زدایی یک نوع ماده غذایی می توانید برای ماده ی غذایی دیگر بدترین روش محسوب شود. پس با توجه به ماده ی غذایی فریز شده روش یخ زدایی و باز کردن مواد غذایی را انتخاب کنید. به طور کلی بهترین روش یخ زدایی مواد غذایی روشی است که در آن بافت ماده غذایی منجمد شده آسیب نبیند. نکته مهم دیگر در یخ زدایی مواد غذایی زمانی است که در اختیار دارید برای یخ زدایی سریع استفاده از مایکروویو روش بهتری است.

مطالعه مفید: چه چیزهایی را نمی توان در مایکروفر قرار داد؟

بهترین روش های یخ زدایی انواع مواد غذایی

یخ زدایی و باز کردن یخ مواد غذایی بسیار مهم است و هنگام یخ زدایی باید به موادغذایی که فریز شده است توجه کرد و نکات مهمی را رعایت کنیم تا مواد غذایی مواد مغذی خود را از دست ندهند و همچنین میکروب هایی که منجمد شده اند به داخل مواد غذایی فریز شده نفوذ نکند.

بهترین روش یخ زدایی گوشت

بهترین روش یخ زدایی و باز کردن یخ مواد غذایی مثل گوشت خورشتی و گوشت چرخ کرده که روش آسان و امنی به شمار می رود استفاده از یخچال است. فقط برای این روش یخ زدایی گوشت نیاز است زمان کافی در اختیار داشته باشید. ظرف گوشت یخ‌زده و فریز شده‌ را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا به آرامی یخ گوشت آب شود. اگر زمان کافی ندارید برای یخ زدایی گوشت کیسه گوشت را در آب سرد قرار دهید و اجازه دهید تا یخ آن آب شود. یخ زدایی گوشت در مایکروفر روشی برای یخ زدایی سریع گوشت است که البته ممکن است در این روش کمی گوشت سفت شود. بنابراین اگر وقت کافی دارید بهتر است از روش یخ زدایی گوشت با بخچال استفاده کنید.

یخ زدایی موادغذایی

بهترین روش یخ زدایی مرغ

مرغ منجمد و فریز شده را داخل کاسه بزرگی قرار دهید و طوری زیر آب قرار دهید که مرغ کاملا زیر آب باشد. به طور منظم آب قبلی را با آب سرد تازه تعویض کنید.هرگز از آب داغ برای آب کردن یخ مرغ استفاده نکنید زیرا در دمای بالا باکتری ها رشد می کنند.

بهترین روش یخ زدایی سبزیجات

برای جلوگیری از پایین آمدن کیفیت سبزیجات یخ‌زده بهتر است در همان حالت یخ‌زدگی آن را بجوشانید و طبخ کنید.علاوه براین می توانید سبزی ها را دو ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کنید.به هیچ‌‌وجه از ظرف پر از آب برای باز کردن یخ سبزی‌ها استفاده نکنید. این کار باعث از دست رفتن طعم طبیعی آنها می‌شود.

بهترین روش یخ زدایی ماهی

برای باز کردن یخ ماهی باید به نکات زیادی توجه کنیم، تا علاوه بر اینکه ماهی طعم و عطر خود را از دست ندهد، بافت گوشتی ماهی حفظ شود و از آلودگی ماهی توسط باکتری جلوگیری شود. بهترین روش باز کردن یخ ماهی و یخ زدایی آن این است که از شب قبل آن ماهی را در یخچال قرار دهیم.

یخ زدایی ماهی در دمای آشپزخانه با عث می شود قبل از اینکه یخ ماهی باز شود ماهی شروع به فاسد شدن کند.

برای یخ زدایی سریع ماهی هرگز یخ آن را با آب داغ باز نکنید. باز کردن یخ ماهی با آب داغ باعث می شود در بافت و طعم ماهی تغییر ایجاد شود و قسمت بیرونی ماهی به باکتری آلوده شود.

یخ زدایی مواد غذایی

بهترین روش یخ زدایی سوپ، خورشت وخوراک:

این مواد غذایی را می توان به راحتی در ماکروویو یا شعله پخش کن گاز یخ زدایی و گرم کرد.

بهترین روش یخ زدایی برگ مو

دسته های برگ مو را گرم کنید و نخ دور آن را که زمان فریز کردن دور برگ مو پیچیده اید را با قیچی ببرید و سپس از برگ موها استفاده کنید.

بهترین روش یخ زدایی نان، کیک و شیرینی

دقت داشته باشید که برای یخ‌ زدایی نان و شیرینی‌ باید آن را قبل از استفاده در دمای آشپزخانه قرار داد. این روش فقط برای شیرینی‌ و نان مناسب است و دیگر مواد غذایی مانند گوشت را نباید با این روش یخ‌زدایی کرد.

بهترین روش یخ زدایی خمیر پیتزا

بهترین روش یخ زدایی خمیر پیتزا قرار دادن خمیر پیتزا به مدت 12 ساعت در یخچال است تا یخ پیتزا آب شود.سپس خمیر پیتزا رادر دمای محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسد.مقداری آرد روی آن بریزید و آن را کمی ورز دهید تا با کیفیت بهتری خمیر را استفاده کنید.

بهترین روش یخ زدایی خشکبار

به‌هیچ‌وجه برای باز کردن یخ خشکبار از مایکروفر استفاده نکنید. این کار باعث سفت شدن آن ها می شود. تفت دادن آجیل های خام یا شور یخ زده بدون استفاده از نمک و یا روغن در ظروف چدنی برای یخ زدایی و خوش طعم کردن آن ها یک روش مناسب است.

بهترین روش یخ زدایی میوه ها

برای اینکه آب میوه ها جذب شود و میوه خوش طعم تر باشد آن ها را روی یک دستمال نخی بچینید و اجازه دهید با دمای محیط یخ میوه ها باز شود.

یخ زدایی مواد غذایی

انواع روش های یخ زدایی مواد غذایی:

روش های مختلفی برای یخ زدایی مواد غذایی وجود دارد که برای مواد غذایی مختلف این روش ها متفاوت است. مهم ترین نکته در یخ زدایی مواد غذایی این است که روشی بهتر است که ارزش مواد غذایی را از بین نبرد. معمول ترین روش های یخ زدایی مواد غذایی به شرح زیر است:

استفاده از یخچال

به ‌عنوان بهترین روش برای باز کردن یخ مواد غذایی مطرح است که در این روش، ماده غذایی منجمد از شب قبل درون یخچال برای ذوب تدریجی یخ قرار داده می‌شود، البته بسته به حجم غذا زمان متفاوت خواهد بود.

استفاده از آب سرد

در این روش موادغذایی منجمد شده را داخل پلاستیک محکم و سالم قرار دهید زیرا اگر پلاستیک منفذی داشته باشد مواد مغذی به داخل آب نشت می کند و از بین می رود.همچنین میکروب ها از منفذ به داخل ماده راه پیدا می کنند. ضمنا غذای در حال یخ زدایی مثل اسفنج جاذب آب است، لذا باید مرتب آب را کنترل کرد که مبادا گرم شده باشد. در اینصورت هر نیم ساعت یکبار باید آب عوض شود.

استفاده از ماکروویو

استفاده از مایکروویو برای ذوب یخ مناسب است، ولی غذای منجمد شده باید بلافاصله طبخ شود، زیرا ممکن است بعضی از قسمت‌های غذا خیلی گرم شده و در دمای مایکروویو پخته شود.

یخ زدایی با فر برقی و یخ زدایی با سولاردم نیز می توانند جایگزین یخ زدایی با مایکروویو شوند.

نکاتی برای فریز کردن مواد غذایی

تا اینجا درباره یخ زدایی درست مواد غذایی صحبت کردیم اما روش درست منجمد کردن مواد غذایی نیز نقش مهمی در سالم ماندن و همچنین یخ زدایی بهتر آن ها دارد.

  1. دمای فریزر -17 درجه سانتی گراد یا کم تر باشد.
  2. موادغذایی را در اندازه های کوچک درون فریزر قرار دهید.
  3. اغلب مواد غذایی در فریزهای خانگی حدود دو تاسه ماه سالم می مانند ولی بستگی به نوع ماده غذایی و نکات نگهداری متفاوت است.
  4. از ظروف نگهدارنده دردار پلاستیکی یا کیسه فریزر استفاده کنید. ظروف شیشه ای به دلیل تغییر ناگهانی دما ترک می خورد.
  5. به جای آنکه فریز کردن مواد غذایی را صرفاً به عنوان روشی برای جلوگیری از فاسد شدن ببینید، به آن به عنوان روشی برای حفظ تازگی خوراکی‌ها نگاه کنید. زمانی که مواد غذایی منجمد در تازه‌ترین حد خود باشند، بهترین نتیجه را بعد از ذوب شدن خواهند داشت.
  6. قبل از آنکه هر ماده غذایی را در فریزر قرار دهید، صبر کنید تا به طور کامل سرد شود. اگر غذایی که داغ است را درون فریزر بگذارید، علاوه بر آنکه سلامت آن را به خطر می‌اندازد باعث گرم شدن موادغذایی دیگر می شود.
نظرات