بهترین راه برای رنگ دادن زعفران
اگر به دنبال روشی برای رنگ دادن بهتر زعفران هستید و از روش های معمول دم کردن آن نتیجه مطلوبی نگرفته اید. این پست را دنبال کنید.
بهترین روش رنگ پس دادن زعفران
زعفران، این طلای سرخ ایرانی یکی از پایه ثابت ترین مواد اولیه برای تهیه غذاهای اصیل ایرانی محسوب می شود. زعفران علاوه بر طعم فوق العاده خواص زیادی هم دارد. خواص زعفران برای زنان و مردان بسیار شناخته شده است البته خانم ها باید از مصرف زعفران در دوران بارداری خودداری کنند. مصرف زعفران برای درمان افسردگی نیز بسیار مفید است. روش دم کردن زعفران بسیار ساده است و همه درباره آن می دانند اما برای بهتر شدن رنگ زعفران کافی است چند نکته ساده را رعایت کنید.
معمولا زعفران را مانند چای دم می کنند. سولی که پیش می آید این است که آیا این روش بهترین روش برای رنگ پس دادن زعفران است. یا روش های مطلوب تر دیگری وجود دارد. در این پست به معرفی روش های دیگر برای رنگ دادن زعفران میپردازیم.
نوع زعفران برای رنگ دادن مهم است
بهتر است در ابتدا به نکته مهمی دقت کنید و آن مرغوبیت زعفران است. چرا که اگر شما بهترین روش ها و متفاوت راه ها برای آزاد کردن رنگ زعفران را هم انجام دهید ممکن است هرگز به نتیجه دلخواه نرسید. چرا که تا زمانی که زعفران با کیفیت و مرغوب نباشد، فاقد زردی می باشد یا حتی گاهی رنگ تیره ای دارد. بنابراین هنگام خرید زعفران به کیفیت و مرغوبیت آن و برند و اعتبار آن دقت کنید.
ساییدن زعفران برای بهتر رنگ دادن زعفران
در مرحله اول برای آزاد کردن رنگ زعفران، لازم است تا آن را به خوبی پودر کنیم. برای اینکار زعفران را داخل هاون می ریزند و به خوبی آن را می سابند تا پودر شود. با اینکار زعفران به خوبی پودر می شود و بهتر و سریعتر رنگ می دهد. در بیشتر شهرهای ایران به خصوص در شهرهای مرطوب همراه با زعفران، داخل هاون مقداری شکر یا یک حبه قند می اندازند تا دانه های خشک و ریز قند و شکر، زعفران را پودر کند. اینکار مانع از نسوختن زعفران می شود و آن را شیرین می کند. اما باید به این نکته مهم توجه داشت که ساییدن بیش از حد زعفران مخصوصا با هاون های فلزی و با سرعت باعث سوخت زعفران می شود و خاصیت رنگ دهندگی آن را کاهش می دهد.
راه های بهتر رنگ دادن زعفران
- روش اول برای آزاد کردن رنگ زعفران، دم کردن آن است. در این روش ابتدا زعفران را به خوبی می سابیم تا پودر شود. پس آن را داخل یک استکان یا قوری مخصوص زعفران میریزیم و کمی آبجوش داخل آن می ریزیم و داخل قابلمه برنج در حال دم می گذاریم تا هزمان با دم کشیدن برنجج، زعفران دم بکشد.
- در روش دیگر زعفران را با آبجوش به خوبی مخلوط میکنیم و درب آن را می بندیم و روی سماور یا بخاری با حرارت کم قرار میدهیم تا دم بکشد.
- در روش سوم برای رنگ دهی بهتر زعفران، ابتدا زعفران ساییده شده را داخل یک استکان ریخته و سپس یک تکه یخ روی آن قرار می دهیم تا آب شود. وقتی که آب شد مقداری آب جوش روی آن می ریزیم تا به خوبی رنگ دهد. این روش از دیگر روش ها بهتر است زیرا باعث می شود زعفران رنگ دهی بهتری داشته باشد. میزان یخ مورد استفاده در این روش به مقدار پودر زعفران شما بستگی دارد.
نکات مهم در دم کردن زعفران
- آبی که داخل زعفران میریزد نباید بیش از حد باشد. به دلیل اینکه حالت آبکی پیدا می کند و کمتر رنگ می دهد.
- اگر از دم کرده زعفران زیاد آمد، درب آن را ببندید و در فریزر قرار دهید تا خراب نشود و قبل از اینکه خواستید دوباره استفاده کنید از فریزر بیرون بیاورید.
- توجه داشته باشید که هربار به میزان نیاز زعفران را پودر کنید و بقیه زعفران را درون ظرف دربسته ریخته و محکم درب آن را ببندید. تا هوا نکشد و نم نداشته باشد. در برخی موارد ممکن است ببینید که زعفران نرم شده است. در اینگونه موارد آن را روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا خشک شود و بتوانید آن را پودر کنید.