تاثیر مدیتیشن بر بهبودی بیماران مبتلا به سرطان
یکی از راه های کمک به آرامش بدن، ذهن و دستیابی به لحظات آرام، انجام مدیتیشن است. مطالعات نشان می دهد که انجام تمرینات مکرر مدیتیشن می تواند به سلامت ذهنی و جسمی افراد بخصوص بیماران کمک کند، همچنین باعث بهبود خواب و افزایش روحیه بیماران مبتلا به سرطان می شود. علاوه بر مصرف غذاهای ضد سرطان، مدیتیشن را نیز می توان یک درمان مکمل سرطان شناخت و ممکن است همراه با درمان استاندارد یا معمولی برای برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه این مقاله به تاثیر مدیتیشن بر بهبودی بیماران مبتلا به سرطان می پردازیم. پیشنهاد می شود از مقالات مرتبط همچون جملات انگیزیشی برای بیماران سرطانی و جملات زیبا درباره یوگا بازدید نمایید.
تاثیر مدیتیشن بر بهبودی بیماران مبتلا به سرطان
تحقیقات نشان می دهد یوگا می تواند از نظر روحی و جسمی به افراد مبتلا به سرطان کمک کند و برخی از عوارض جانبی داروهای کنترل سرطان را کاهش دهد. به عبارت ساده تر یوگا و مدیتیشن می تواند :
- خستگی ناشی از مصرف داروی های ضد سرطان را برطرف کند
- خواب را بهبود بخشد
- کمک به بهبودی پس از جراحی سرطان
- افسردگی، اضطراب و ناراحتی را کاهش دهید
- یوگا یک تمرین ذهن و بدن است که مدتهاست تصور می شود به کاهش استرس و افزایش انعطاف پذیری کمک می کند.
بطور کلی یوگا دارای سه عنصر اصلی است:
- ژست های فیزیکی که آسانا نامیده می شوند
- تکنیک های تنفس
- مدیتیشن یا تمرینات ذهن آگاهی
مطالب پیشنهادی: آیا به درمان سرطان نزدیک هستیم؟
1. تأثیر بر خستگی ناشی از داروی های سرطان
خستگی ناشی از مصرف داروهای ضد سرطان می تواند در طول روز با بیماران که تحت شیمی درمانی هستند، باشد. بیماران می توانند از یوگا و مدیتیشن قبل، بعد و همچنین حین درمان سرطان کمک بگیرند. این درمان مکمل سرطان، علاوه بر خستگی جسمانی، خستگی ذهنی بیمار مبتلا به سرطان را نیز از بین می برد.
مطالعه دیگری تمرینات تنفسی یوگا را مورد بررسی قرار می دهد. یک تمرین شامل دم های عمیق و به دنبال آن بازدم های طولانی در حالیکه صدای زمزمه ایجاد می شود. (به بهراماری پرانایاما معروف است.) حتی بدون حرکات یوگای فیزیکی، تمرینات تنفسی خستگی را در برخی بیماران سرطانی که پرتو درمانی می شوند، کاهش می دهند.
2. تاثیر مدیتیشن بر بهبود خواب بیماران سرطانی
استرس و عوارض جانبی داروهایی که برای درمان سرطان استفاده می شوند، اغلب مانع خواب خوب می شود. که می تواند منجر به:
- چرت زیاد در طول روز
- مشکل در افتادن یا خواب ماندن
- خیلی زود بیدار شدن
مرور چندین مطالعه نشان می دهد که یوگا می تواند تاثیر خوبی بر کیفیت و زمان خواب بیماران سرطانی داشته باشد. یک برنامه یوگا با ترکیب حالت های ملایم، تنفس و مدیتیشن باعث کاهش بی خوابی در افراد مبتلا به سرطان و همچنین نجات یافتگان از سرطان می شود.
3. تاثیر مدیتیشن بر بهبودی بعد از جراحی توده سرطانی
ناراحتی و استرس بسیاری از زنان قبل از جراحی سرطان سینه می تواند، روند درمان آنها را بسیار دردناک کند، که مدیتیشن و یوگا می تواند سیر درمان بهتری را برای آنها رقم بزند.
4. کاهش عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی با انجام مدیتیشن
شیمی درمانی سلول های سرطانی را از بین می برد، اما می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. یکی از آنها نوعی آسیب عصبی است که نوروپاتی محیطی ناشی از شیمی درمانی (CIPN) نامیده می شود. معمولاً در دست و پای شما اتفاق می افتد. می تواند باعث شود:
- سوزن سوزن شدن، یا احساس “گزگز”
- درد یا احساس سوزش
- ضعف عضلانی
5. مزایای مدیتیشن برای سلامت روان بیماران سرطانی
ناراحتی، افسردگی و اضطراب در افراد مبتلا به سرطان شایع است. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که یوگا می تواند آنها را تسکین دهد و باعث افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس و اضطراب می شود.
سایر مزایای مدیتیشن برای بیماران مبتلا به انواع سرطان ها
افراد ممکن است از مدیتیشن و یوگا برای کمک به تعادل احساسات خود استفاده کنند و در کل احساس بهتری داشته باشند. به عبارتی برخی از بیماران سرطانی، مدیتیشن در کنار درمان استاندارد پزشکی، به کاهش اضطراب، استرس، خستگی و بهبود خواب و خلق و خو کمک می کند و همچنین وقتی مدیتیشن همراه با داروهای استاندارد پزشکی استفاده می شود، ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.
برنامه های مدیتیشن ممکن است به کاهش برخی از علائم یائسگی از جمله گرگرفتگی، اختلالات خواب و خلق و خو، استرس و درد ماهیچه ها و مفاصل کمک کند. برخی شواهد نشان می دهد مدیتیشن می تواند به کاهش اضطراب، افسردگی و درد کمک کند.
روشهای زیادی برای مدیتیشن وجود دارد. برخی از مدیتیشن ها تکرار یک کلمه یا عبارت را با صدای بلند توصیه می کنند، در حالی که برخی از حرکات فیزیکی مانند تای چی یا چی گونگ استفاده می کنند. بسیاری از افراد با یافتن مکانی آرام، بستن چشم ها و تمرکز بر تنفس یا سایر عناصر آرامش بخش، مدیتیشن می کنند.