ضرب المثل زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد یکی از ضرب المثل های پرکابردی است که بسیار شنیده اید اما معنی دقیق این ضرب المثل چیست و داستان و ریشه این حکایت از کجا سرچشمه میگیرد. در ادامه این مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت.
معنی ضرب المثل زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد
ضرب المثل زبان سرخ سرسبز را می دهد بر باد یعنی کسی که با حرفای نادرست و نابه جا خود باعث می شود از چشم دیگران بی افتد و آبرویش برود. به معنی آدم پرحرفی می باشد که با حرف های بیهوده خودش را از چشم می اندازد و عاقبت گرفتار سخنان نا به جایش می شود.
داستان ضرب المثل زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد
در زمان های گذشته مردی ابریشم باف وجود داشت که برای هدیه به وزیر یک جامه ی ابریشمی بسیار زیبایی دوخت و به او هدیه داد. وزیر از این هدیه بسیار خوشحال شد و به مرد گفت تو انسان هنرمند وزیبایی هستی حالا بگو از این لباس در کجا باید استفاده کنیم:
مرد گفت اجازه بدهید تا زمان مرگتان ابن پارچه را نگه دارند و بالای تابوتتان آن را وصل کنید.
وزیر که حرف های مرد را شید عصبی شد پارچه را آتش زد سپس دستور داد او را به زندان بی اندازند و زبانش را جدا کنند. در همین لحظه مردی حرف های آنها را شنید و خنده ای کرد که از چشم وزیر دور نماند، سپس جلو رفت و از او پرسید چرا می خندی؟
او گفت می گویم ولی قول بده که من را به را مجازات نکنی. وزیر هم قول داد که این کار را نمی کند. مرد گفت: آن مرد خیاط گناهی نداشت فقط زبان تلخی داشت که باعث شد به این حال بی افتد.
وزیر دستور داد تا مرد را از زندان بیرون بیاورند و قول بدهد تا همیشه مراقب حرف زدنش باشد. در ادامه گفت: کسی که نمی تواند کنترل زبانش را داشته باشد بهتر است همیشه سکوت کند زیرا زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد.
کاربرد ضرب المثل زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد
زمانی که شخصی حرف هایش را رک و بدون تعارف و با زبانی تلخ بیان می کند و باعث می شود ضرر و زیان زیادی در زندگی خود برایش ایجاد شود می گویند زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد. همچنین این ضرب المثل زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد زمانی به کار می رود که شخصی به دلیل سخنان نادرست جان خودش را نیز ممکن است به خطر اندازد.