بکرترین مناطق جهان در اقصی نقاط دنیا را بشناسید + عکس
اگرچه تمدن به بیشتر مناطق دورافتاده این کره خاکی نیز رسیده است، اما همچنان نقاطی بر روی زمین وجود دارند که کمتر تحت تاثیر انسان و تغییرات قرار گرفتهاند. از صفحه یخی در قطب جنوب گرفته تا جنگلهای پاپوآ گینه نو، در این مقاله بکرترین مناطق جهان را به شما معرفی خواهیم کرد.
نقاط بکر دنیا
جاذبه های گردشگری دنیا مانند اهرام مصر را همه می شناسند. این مناطق معمولا پر از توریست و افراد گردشگر است. اما برخی مناطق در دنیا وجود دارند که بکر و دست نخورده هستند. و با وجود طبیعت زیبا و فوق العاده ای که دارند مملو از گردشگر نیستند. اگر به چنین مناطقی علاقه دارید با ما همراه باشید.
1. نامیبیا
نامیبیا یکی از کم جمعیتترین کشورهای جهان محسوب میشود. نام این کشور واقع در جنوب آفریقا از بیابان نامیب گرفته شده است. بیشترین تعداد یوزپلنگهای سراسر جهان یعنی 2500 یا یک چهارم از جمعیت کل یوزپلنگهای جهان در این بیابان زندگی میکنند. نامیبیا با تپههای غولآسا، سنگ نگارههای باستانی، غارها و آبشارها یکی از بکرترین مناطق جهان به خصوص در آفریقاست. همچنین، نامیبیا یکی از معدود کشورهایی است که سلامت اکوسیستم خود را در قانون اساسی آورده است.
2. گالاپاگوس
اگرچه سفرهای ماجراجویانهی داروین به این جزایر توسط مسافران بیشماری دنبال شده است، اما جزایر گالاپاگوس همچنان یکی از بکرترین مناطق جهان محسوب میشوند. این مجمع الجزایر زیستگاه اصلی لاک پشتهای عظیمالجثه، ایگواناها، شیرهای دریایی، پنگوئنها، نهنگها و ماهیان است و به مدت 50 سال است که برای مطالعات زیست شناسی دریایی تحت حفاظت میباشد. در این جزایر تنها حدود 23000 نفر سکونت دارند و صدها گونهی بومی از گیاهان و جانوران را در خود جای داده است.
3. پاپوآ گینه نو
پاپوآ گینه نو یکی از روستاییترین و بکرترین مناطق جهان است. دانشمندان بر این باورند که بسیاری از گونههای گیاهی و جانوری کشف نشده جهان در داخل جنگلهای این کشور زندگی میکنند. بهرهبرداری از منابع طبیعی گستردهی این کشور به دلیل زمینهای ناهموار و نیز مشکلات در سیستمهای حقوقی و هزینهی بالای توسعه زیرساختها بسیار محدود است. به دلیل تمام این مشکلات موجود بر سر راه انسانها، چشمانداز این کشور تا حد زیادی بکر و دست نخورده باقی مانده است.
4. سیشل
سیشل نسبت به سایر کشورهای جهان زمینهای حفاظت شدهی بیشتری دارد به گونهای که 50% از خاک این کشور را زمینهای حفاظت شده تشکیل میدهد. به همین دلیل، این جزایر زیستگاه گونههای خاص و شگفتانگیز مانند پرنده ملی است که با نام طوطی سیاه سیشل شناخته میشود. علاوه بر این، سواحل بکر و دست نخورده از دیگر عجایب این کشور است. حدود 305 مایل (490 کیلومتر) ساحل نرم پودری در این کشور وجود دارد که افراد کمی به آنها سر میزنند و همین موضوع سیشل را به یکی از بکرترین مناطق جهان تبدیل کرده است.
5. بوتان
در حالی که ممکن است تبت به عنوان بهشتی به دور از آلودگی در نظر گرفته شود، اما بوتان در کوه هیمالیا از تبت نیز پاکتر است. بیش از 60 درصد این کشور از جنگل پوشیده است و یک چهارم قلمرو آن به عنوان پارک ملی یا مناطق حفاظت شده تعیین شده است. کشور بوتان که با لقب سرزمین اژدهای تندر شهرت دارد، متشکل از کوهها و ناهمواریهایی است که آن را به نقطهای با تنوع زیستی مبدل ساخته است.
6. پارک ملی دینتری، استرالیا
گاهی اوقات، هرچه مکانی قدیمیتر باشد، دست نخوردهتر باقی میماند. پارک ملی دینتری در کوئینزلند استرالیا یک جنگل بارانی به قدمت 110 میلیون سال را در خود جای داده است. این جنگل یکی از قدیمیترین اکوسیستمهای موجود در جهان است. این پارک میزبان هزاران گونه گیاهی است و شامل درختانی است که بیش از 2500 سال قدمت دارند.
7. پارک ملی فیوردلند، نیوزیلند
در انتهای جنوبی ساحل غربی نیوزیلند، منطقهی فیوردلند وحشی، ناهموار و خالی از سکنه واقع شده است. به دلیل وجود کوههای بلندی که در آبهای صخرهای قد برافراشتهاند، این منطقه هیچ گاه ساکنان دائمی نداشته است. حتی بومیان مائوری فقط برای شکار، ماهیگیری و جمعآوری سنگهای گرانبها به طور موقت به آنجا میرفتند. علاوه بر این، جریان هوای این منطقه مستقیما از قطب جنوب میآید، به همین دلیل هوای این منطقه بسیار پاک و تمیز است. این دلایل کافی است تا فیوردلند به یکی از بکرترین مناطق جهان تبدیل شود.
8. شبه جزیره کامچاتکا، روسیه
اگرچه در ذهن اکثر افراد کشور روسیه به عنوان یک مکان بکر به حساب نمیآید، اما شبه جزیره کامچاتکا در شرق دور روسیه مکانی وحشی و بکر است. اقیانوس آرام در شرق و دریای اختسک در غری این منطقه واقع شدهاند. آتشفشانها و یخچالهای طبیعی زیادی در این شبه جزیره واقع شدهاند و طی پنج دهه گذشته زمین لرزههایی به بزرگی 9 در مقیاس ریشتر این شبه جزیره را لرزاندهاند.
9. بیابان آتاکاما، شیلی
بیابان آتاکاما یکی از عجیبترین مناطق جهان به شمار میآید زیرا در این بیابان به معنی واقعی کلمه هیچ بارانی نمیبارد. حوضچههای نمک، ماسه و مواد مذاب آتشفشانی منطقهای به وسعت 40000 مایل مربع (103600 کیلومتر مربع) را پوشاندهاند. خاک این بیابان به قدری عاری از هرگونه جانداری است که ناسا آزمایشات خود در مورد خاک مریخ را در این منطقه طراحی و انجام میدهد.
به دلیل ارتفاع زیاد، پوشش ابری تقریبا وجود ندارد، هوا خشک است و آلودگی و تداخل صوتی در این منطقه دیده نمیشود. به همین دلیل، بیابان آتاکاما یکی از بهترین نقاط جهان برای مشاهدات نجومی است و دو رصدخانه برای مشاهدهی آسمان در آنجا وجود دارد.
10. جنوبگان یا آنتارکتیکا
اگرچه یک کشور نیست و یک قاره است اما جنوبگان به معنای واقعی کلمه یک مکان بکر و دست نخورده است. جنوبگان تنها قارهای است که انسان در آن سکونت نکرده است؛ 96 درصد از آن پوشیده از یخ است که به طور متوسط بیش از یک مایل (1.6 کیلومتر) ضخامت دارد. تعداد افرادی که در جنوبگان و جزایر اطراف آن مشغول انجام مطالعات علمی و تحقیقات هستند، در فصل زمستان حدود 1000 نفر و در فصل تابستان حدود 5000 نفر است.
پنگوئنها، نهنگها، فوکها و پرندگان دریایی همگی از آبهای اطراف قطب جنوب به عنوان محل تغذیه استفاده میکنند. اگرچه سردترین نقطه بر روی زمین سکونتگاه نامطلوبی برای انسان است، اما برای بقیه ساکنین زمین بسیار اهمیت دارد.