Take a fresh look at your lifestyle.

معنی ضرب المثل شیری یا روباه چیست؟ (داستان شیری یا روباه)

دنیای ضرب المثل ها دنیای بسیار خاصی می باشد. قدیمی ها در آموزش و راهنمایی کردن خیلی حرفه ای و درست عمل می کردند. آنها همیشه در قالب ضرب المثل و داستان راه و روش درست زندگی را به دیگران آموزش می دادند. در ادامه مطلب می خوانید مفهوم ضرب المثل شیری یا روباه یعنی چی و داستان این ضرب المثل چه چیزی می باشد.

معنی و مفهوم ضرب المثل شیری یا روباه

شیر همیشه و از گذشته تا کنون نماد پیروزی و قدرت بوده است و هیچ زمانی شکست خوردن با آنها جور نیامده است. ولی منظور از ضرب المثل شیری یا روباه دقیقا چیست.

روباه به دلیل حقه بازی که دارد می میخواهد با دروغ و کلک به دیگران پیروز شود معمولا با شکست رو به رو می شود.

معنی ضرب المثل شیری یا روباه نیز همین می باشد و در زمانی به کار میبرد که شخصی قرار بوده کاری را انجام بدهد و از او می پرسیم شیری یا روباه، یعنی در انجام آن کار پیروز شده ای یا شکت خورده ای.

شیری یا روباه یعنی پیروزی کسب کرده ای یا شکست خورده ای. به طور کلی قرار هم رگفتن دو کلمه شیر و روباه شکست و موفیقت را به یاد می آورد.

داستان ضرب المثل شیری یا روباه

در زمان های قدیم شیری به بیماری سختی گرفته شده بود و توان رفتن به شکار را نداشت. او روباه را نزد خود فرا خواند و به او گفت برو و یک آهو را نزد من بیمار تا او را بخورم، تو در حیله گری و فریب دادن ماهر هستی و می توانی این کار را به خوبی انجام بدهی.

روباه نزد آهو رفت و به او گفت شیر بیمار شده است و می خواهد بعد از خودش کسی را جانشین قرار دهد و دستور داده است تا نزد تو بیایم تا تو را انتخاب کند. آهو نیز به همراه شیر راه افتاد و نزد شیر رفت، شیر به محض دیدن آهو به سمت او حمله کرد و گوش او را زخمی کرد. آهو هم به سرعت فرار کرد.

روباه بعد از رفتن آهو به شیر گفت چرا کمی صبر نکردی. شیر گفت دوباره برو و آن را نزد من بیار. روباره پیش آهو رفت و به او گفت شیر قصد امتحان کردن تو را داشت، او بیمار است و تو نباید از دست شیر بیمار فرار کنی. بیا برویم تا به عنوان جانشین شیر انتخاب شوی.

اینبار شیر آهو را شکار کرد و او را خورد. دل و جگر آهو به یک طرف افتاده بود که روباه سریع آنها را خورد و داشت فرار می کرد. شیر گفت پس دل و جگر آهو کجاست؟ روباره در جواب گفت آن دل و جگر نداشت اگر داشت که برای بار دوم نزد تو نمی آمد.

این داستان حکایت از این دارد که روباره شجاعت رفتن به شکار و پبروز شدن را ندارد و باید با هزار دورغ و حیله طعمه خود را شکار کند. در واقع این کار، کار انسان های ضعیف می باشد. شخص قوی مانند شیر است و در لحظه طعمه خودش را شکار می کند.

به همین دلیل شیر در این شرب المثل نماد پیروزی و قدرت است و روباره نماد شکست و ضعف می باشد.

سخن پایانی

اگر می خواهید همیشه پیروزی و موفقیت نصیب شما شود مانند یک شیر باشید و مثل روباه اطرافیان خود را برای رسیدن به اهداف خود فریب ندهید. موفقیتی که از این راه به دست بیاید فایده ای ندارد و با شکست برابر است. در جایی که فرد برای انجام کار مهمی رفته است از او می پرسند شیری یا روباره، یعنی شکت خورده یا پیروزی کسب کرده ای.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.