کالری برنج کته بیشتر است یا آبکش
در ایران برنج به دو روش کته و آبکش پخته میشود از آنجایی که بودن برنج در سفره غذایی ما ایرانیان نقش مهمی دارد همه به دنبال این هستیم بدانیم که کدام روش کالری کمتری دارد. در روش آبکش بعد از اینکه برنج کمی از حالت دون بودن خارج شد آن را آبکش میکنند تا آب اضافی برنج بیرون برود سپس در قابلمه مناسب دم میگذارند. اما در روش کته آب برنج جدا نمیشود و درون قابلمه تبخیر میشود تا برنج دم بکشد. شاید بارها برایتان سوال شده باشد که برنج آبکش فوایدی بیشتر دارد یا کته؟ در ادامه مطلب پاسخ شما را در رابطه با این پرسش خواهیم داد.
تفاوت کالری برنج کته و آبکش
وقتی دچار اضافه وزن و چاقی میشوید اولین چیزی که به ذهنتان میرسد حذف برنج از برنامه غذایی است. اما برای کسی که میخواهد وزن کم کند مصرف برنج کته بهتر است یا آبکش. بعضی از دستورهای رژیم غذایی برنج آبکش شده را برای کاهش وزن مناسب میدانند به دلیل اینکه وقتی آب برنج را از آن خارج میکنیم نشاسته موجود در برنج کمتر میشود و با خیال اینکه این موضوع سبب میشود کالری برنج آبکش کمتر از کته باشند آن را مصرف میکنند. ولی باید بدانید که تصور کاملا غلط است برنج کته و آبکش هر دو به یک اندازه نشاسته دارند. حتی برنج کته برای افرادی که رژیم غذایی خاصی دارند مناسب تر است. به دلیل اینکه هر چه زمان پخت برنج بیشتر باشد و تایم بیشتری روی حرارت باشد نشاسته موجود در آن بیشتر به قند تبدیل میشود به همبن خاطر برنج آبکش به دلیل زمان پخت بیشتر قندی زیاد تری هم دارد.
مقایسه برنج آبکش و دمی از نظر ارزش غذایی
برنج حاوی ویتامین های گروه B است از جمله این ویتامین ها شاملB3 ،B2 ،B1. ویژگی ویتامین های گروه ب این است حلال هستند و به راحتی در آن حل میشوند و زمانی که شما برنج را آبکش میکنید تمام ویتامین های موجود در آن با آب شسته میشوند. زمانی که برنج در حال پخته شدن و نرم شدن است ویتامین ها از خودش جدا میشوند و در آب حل میشود و در روش آبکش کردن تمام این ویتامین ها دور ریخته میشود.
برنج کته برای کسانی که دیابت دارند مناسب تر است زیرا زمان پخت آن کوتاه تر است و قند کمتری نیز درون برنج وجود دارد. برنج کته همچنین چربی کمتری دارد زیرا در روش آبکشی شما مقدار روغن بیشتری در دم گذاشتن برنج مصرف میکنید اما زمانی که شما برنج را کته میگذارید چون برنج از خودش مقداری چربی طبیعی دارد، روغن کمتری به آن اضافه میکنید.
میزان کربوهیدرات برنج آبکش در هر 150 گرم 37 واحد است و در برنج کته 27 واحد است.
تفاوت شکل ظاهری برنج کته و آبکش
برنج کته به دلیل اینکه در آب بیشتر پخته میشود نرم تر است و مقداری شفته تر هستند اما برنج آبکش به دلیل اینکه کمتر در آن پخته میشود دانه های برنج جدا جدا و شمرده تر هستند. در رابطه با روش گذاشتن برنج به شکل کته و آبکش کاملا سلیقه ای است. اگر دوست داشته باشید برنج نرم تر باشد روش کته بهتر است.
ز آنجا که برنج آبکش کمتر در آب پخته می شود دانه های آن خیلی به هم نمی چسبند و نسبت به برنج کته نرمی کمتری دارد. اما در مقابل از آنجا که برنج کته تمامی آب موجود در قابلمه را جذب میکند نرمتر است و به اصطلاح عامیانه نسبت به برنج آبکش شفته تر است. این که کدام شکل ظاهری برنج کته و آبکش بهتر است کاملا سلیقه ای است. برخی از کدبانوها ترجیح می دهند برنجشان دانه و دانه و جدا از هم باشد به همین علت برنج آبکش را ترجیح می دهند و برخی دیگر از افراد برنج را نرم و شفته دوست دارند و بنابراین کته را بیشتر دوست دارند.
نتیجه گیری
با توجه به مطالب گفته شده و طبق تحقیقاتی که کارشناسان تغذیه انجام داده اند پختن برنج به روش کته هم دارای ارزش غذیی بیشتری است و هم میزان کالری کمتری در مقایسه با برنج به روش آبکش دارد. همچنین برای گروه از افراد که رژیم غذایی خاصی دارند مانند افراد دیابتی و سایر بیماران و همچنین ورزشکاران مصرف برنج به روش کته مناسب تر و بهتر است.