نکات قبل از آزمایش خون

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اگر پزشک شما درخواست انجام آزمایش خون کرده است اما شما اطلاعی از چگونه انجام شدن آن ندارید ما در این پست به نکاتی که قبل از آزمایش خون باید بدانید اشاره کرده ایم. آزمایش خون به طور کل برای بررسی عملکرد اندام های حیاتی و تشخیص شرایط پزشکی مهم است. پیشنهاد می شود از مقالات مرتبط همچون بالا بودن rbc در آزمایش خون و آزمایش کراتین خون را مطالعه کنید.

 قبل از آزمایش خون چه باید کرد؟

قبل از انجام آزمایش خود باید به موارد زیر توجه کنید :

  • پوشش بیمه خود را بررسی کنید
  • آب کافی بنوشید
  • در مورد داروهای خود با پزشک خود صحبت کنید!
  • مطمئن شوید که آیا باید ناشتا باشید یا نه
  • از فعالیت های خاص اجتناب کنید
  • اندام های خود را گرم کنید
  • آزمایش های خون خود را اول روز انجام دهید
  • از گواهی سلامت آزمایشگاه مطمئن شوید!

1. پوشش بیمه خود را بررسی کنید

از آنجایی که هزینه برخی از آزمایشات بسیار زیاد می باشد، بهتر است قبل از مراجعه به آزمایشگاه، مطمئن شوید که آیا بیمه درمانی شما، هزینه ازمایش خون شما را پوشش می دهد و یا با کدام آزمایشگاه قرارداد همکاری دارد. می توانید با تماس با آزمایشگاه مورد نظر و یا دفتر بیمه اطلاعات کافی بدست بی آورید.

2. آب بنوشید!

قبل از انجام آزمایش خون، باید مقدار زیادی آب بنوشید. بسیاری از مردم این اشتباه را مرتکب می شوند که قبل از آزمایش خون آب نمی نوشند، چراکه فکر می کنند در نتیجه آزمایش خطا ایجاد می کند. این فرض اشتباه است مگر اینکه پزشک، از شما آزمایش خون ناشتا را درخواست کرده باشد. در سایر موارد، از نظر پزشکی توصیه می شود که قبل از آزمایش خون به اندازه کافی هیدراته شده باشید تا اطمینان حاصل شود که خونگیری به خوبی انجام می شود. نوشیدن آب زیاد غلظت آب را در خون افزایش می دهد، آن را هیدراته می کند و رگ ها را حجیم تر و راحت تر می کند.

3. در مورد داروهای خود با پزشک خود صحبت کنید!

اگر دارو خاصی مصرف می کنید، آنها را با پزشکی که از شما درخواست آزمایش خون کرده، در میان بگذارید. برخی از داروها می توانند در نتایج آزمایش خون شما تاثیر سو بگذارند و منجر به تشخیص نادرست شوند. اطمینان حاصل کنید که تمام داروها، از رقیق کننده های خون گرفته تا مصرف الکل، داروهای ضد افسردگی و داروهای بدون نسخه را با پزشک خود در میان بگذارید. نه تنها به شما کمک می کند از تغییر آزمایش خون اجتناب کنید، بلکه می تواند شما را از عوارض احتمالی سلامتی در طول خون گیری نجات دهد.

4. مطمئن شوید که آیا باید ناشتا باشید یا خیر!

یکی از نکات مهمی که قبل از انجام آزمایش خون باید به آن توجه داشته باشید، این است که مطمئن شوید که آیا باید ناشتا باشید یا خیر!

انجام برخی از آزمایشات خون مستلزم ناشتا بودن فرد است. به عنوان مثال، اگر در حال آزمایش قند خون هستید، حداقل هشت تا ده ساعت قبل از گرفتن خون از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. خوردن می تواند با سطح گلوکز خون شما تداخل داشته باشد. اگر پزشک شما آزمایش خون ناشتا را درخواست کرده است، برای مدت زمانی که پزشک شما درخواست کرده است، تا پس از انجام آزمایش، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

5. از فعالیت های خاص اجتناب کنید!

از دیگر نکاتی که قبل از انجام آزمایش خون باید رعایت کنید این است که از انجام برخی فعالیت ها خودداری کنید. فعالیت های بدنی مانند ورزش شدید، فعالیت جنسی، سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند آزمایش خون شما را به خطر بیندازد. ممکن است پزشک به شما توصیه کند که از انجام این فعالیت ها قبل از آزمایش خون خودداری کنید.

6. اندام های خود را گرم کنید

گرم کردن قسمتی که از آن خون گرفته می شود بسیار مهم است. بسیاری از پزشکان این کار را قبل از انجام آزمایش خون انجام می دهند تا جریان خون در ناحیه را افزایش دهند و سیاهرگ ها را قابل لمس کنند. این کار را می توان با قرار دادن کمپرس گرم روی ناحیه به مدت ده تا ۲۰ دقیقه انجام داد. همچنین می توانید قبل از انجام آزمایش خون لباس گرم بپوشید تا دمای پوست شما افزایش یابد و خون به اندام شما جریان یابد. شما تشخیص محل رگ های شما را برای فلبوتومیست آسان خواهید کرد.

7. آزمایش های خون خود را ابتدای روز انجام دهید

اگر قصد انجام آزمایش خون ناشتا را دارید، هر چه زودتر آن را انجام دهید. ساعاتی که به خواب سپری می کنید بخشی از دوره ناشتا بودن است و انجام آزمایش خون قبل از صبحانه نتیجه دقیق تری ارائه می دهد.

8. از گواهی سلامت آزمایشگاه مطمئن شوید!

قبل از رفتن برای آزمایشگاه تشخیص طبی، مطمئن شوید که آزمایشگاه تمام تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای انجام آزمایش را بدون مشکل دارد. همچنین مطمئن شوید که فلبوتومیست آموزش مناسبی داشته باشد و دارای گواهینامه باشد.

9. از پزشک خود راهنمایی بخواهید

بسیاری از آزمایشات خون نیاز به انجام کارهای خاصی دارند. از پزشک خود برای دستورالعمل های خاص راهنمایی بخواهید. شما نمی خواهید بدون آمادگی کافی برای آزمایش خون حاضر شوید.

نظرات