Take a fresh look at your lifestyle.

تکنولوژی های برتر ۲۰۲۲ و شغل های مربوط به آن

تکنولوژی این روزها با سرعت خارق العاده ای در حال توسعه است. توسعه تکنولوژی با این سرعت یعنی تغییر و رشد بسیار سریع! البته این فقط تکنولوژی نیست که در حال توسعه و تغییر است. خیلی چیزها دور و برمان تغییر کرده؛ به خصوص در سال گذشته و با شیوع بیماری همه گیری به نام کرونا. کرونا به متخصصین IT ثابت کرد که قرار نیست همیشه مشتری رو به رویشان بنشیند. دنیای امروز دنیای دورکاری است؛ دنیایی که شاید کرونا درهایش را به رویمان باز کرد! در واقع کرونا به متخصصان IT خیلی چیزها یاد داد. البته این معلم سخت گیر آنقدرها که فکر می کنید هم مهربان نبوده. ما در سال 2021-22 از زخم های تجربه و کاملا ناخواسته یاد گرفتیم نه بر اساس میل خودمان و خواسته!

تکنولوژی های برتر 2022 و شغل های مربوط به آن

در زندگی این روزها باید با تکنولوژی همگام بود. باید گوش ها را تیز کرد و از ترند های تکنولوژی خبردار شد. البته تیز کردن گوش ها به تنهایی اصلا کافی نیست. باید با چشمانی تیزبین به آینده نگاه کرد. چرا؟ خب، به این خاطر که بدانید چه کاری در آینده از امنیت شغلی بالاتری دارد! برای به دست آوردن آن شغل باید چه توانایی هایی داشت؟ و اصلا چطور باید آن شغل را به دست آورد؟

پاندمی کرونا برای همه شوکه کننده بود. همگی مجبور شدیم خانه نشین شویم و در این میان IT  کارها بیشتر از سایرین متوجه این بحران ها شدند. خانه نشین که باشی درک خواهی کرد که تکنولوژی چطور کار راه انداز خواهد بود. هدف من هم در این مطلب همین است. این بار قصد دارم 9 مورد از برترین ترندهای تکنولوژی در سال 2022 را به شما معرفی کنم. تکنولوژی هایی که پا به خانه می گذارند و علاوه بر راحت تر کردن زندگی، برای شما امنیت شغلی به ارمغان می آورند. این ترندهای تکنولوژی شامل موارد زیر می شود.

مطالب پیشنهادی: 10 مزیت تکنولوژی برای زندگی مدرن

1. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

هوش مصنوعی یا AI در دهه گذشته هم سر و صدای زیادی به پا کرده بود اما چنین حقیقتی به این معنا نیست که هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی جز ترند های تکنولوژی آینده نباشد. تاثیری که هوش مصنوعی روی زندگی، کار و حتی بازی ها دارد غیر قابل چشم پوشی است. همین حالا هم هوش مصنوعی حرف اول را در شناسایی چهره و صدا می زند. از برنامه های مسیریابی ، دستیارهای شخصی گوشی های هوشمند و اپلیکیشن های سرویس های حمل و نقل هم که دیگر نگویم!

جدایی از این ها هوش مصنوعی در آینده هم کاربردهای زیادی خواهد داشت. از جمله آنالیز ارتباطات به منظور مشخص کردن نقاط اتصال زمینه ای، کمک به تعیین نیازمندی ها در سرویس هایی مانند بیمارستان ها؛ در این صورت مدیر یا مسئولان سازمان می دانند که تا چه اندازه به منابع نیاز دارند و تصمیمات بهتری می گیرند، تشخیص تغییر رفتار در مشتریان با کمک آنالیز برخوردها، آنالیز عامل ایجاد درآمد و شخصی کردن تجربه ها، همه و همه به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در آینده انجام خواهد شد.

ارزش سهام هوش مصنوعی در سال 2025 به 190 میلیارد دلار خواهد رسید. البته ارزش خرید و فروش سیستم های هوش مصنوعی در سال 2022، 57 میلیارد دلار پیش بینی شده است.

صحبت از وسعت بال و پر هوش مصنوعی که در میان باشد، شغل های جدیدی هم پا به میدان خواهند گذاشت. از برنامه نویسی و توسعه گرفته تا تستینگ و ساپورت و بازاریابی… البته اینها فقط یک روی قضیه است. روی دیگر قضیه این است که هوش مصنوعی در میان سایر مشاغل بیشترین حقوق را دارد. پس تا به این جای کار به بهترین ترند تکنولوژی آینده طرف هستیم!

یادگیری ماشینی یکی از زیرشاخه های هوش مصنوعی بوده و در تمام شاخه های صنعتی کاربرد دارد. پس نیاز به متخصص این رشته هم در آینده زیاد خواهد بود. پیش بینی شده که تقریبا 9 درصد از نیروی کار آمریکا در سال 2025 به متخصصین یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی اختصاص خواهد داشت. زمینه های تخصص این مشاغل شامل؛ متخصص مانیتورینگ ربات ها، محققین دیتا، متخصصین اتوماسیون و تدوین گر محتوا می شود. پس به این نتیجه می رسیم که توانایی در زمینه های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی کمک می کنند تا در آینده در مشاغل زیر امنیت شغلی داشته باشید:

  • محقق هوش مصنوعی
  • مهندس هوش مصنوعی
  • مهندس یادگیری ماشینی
  • آرشیتکت هوش مصنوعی
  • اتوماسیون فرآیند رباتیک

درست مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، اتوماسیون فرآیند ربات ها هم گونه ای از تکنولوژی است که کارها را به سمت هر چه بیشتر اتوماتیک شدن پیش می برد. اتوماسیون فرآیند رباتیک یعنی استفاده از نرم افزارهایی که پروسه کارها را اتوماتیک می کنند. جواب دادن به ایمیل ها، کار کردن با دیتای سخت و سنگین، جفت و جور کردن معاملات و حتی نحوه کار کردن با بعضی اپلیکشن ها زیر مجموعه اتوماسیون فرآیند رباتیک هستند. راحت تر بگویم! RPA یا همان اتوماسیون فرآیند رباتیک کارهای تکراری را که آدم ها هر روز انجام می دهند اتوماتیک می کند.

البته پیش بینی شده که RPA زندگی و کار بیش از 230 میلیون کارمند و کارگر را تهدید می کند. این میزان یعنی 9 درصد از تمام نیروی کار در جهان. در عین حال نباید فراموش کرد که RPA همزمان با نابودی برخی مشاغل، تولد مشاغل جدیدی را هم در بر دارد. این را هم بگویم که کمتر از 5 درصد مشاغل دنیا قابیلت تمام اتوماتیک شدن را دارند ولی 60 از مشاغل را می توان به صورت نیمه اتوماتیک انجام داد.

این خبر در عین بد بودن برای خیلی از کارمندان و کارگران فیزیکی، برای متخصصین IT ، خیلی هم خبر خوبی است. چرا که در آینده ای نه چندان دور مشاغل بسیار جدیدی برای این افراد ایجاد خواهد شد، از جمله توسعه دهنده، مدیر پروژه، آنالیزور بیزنس، معمار سیستم و مشاور. البته که این شغل ها درآمد خیلی خوبی هم دارند. پس حواستان را جمع کرده و به دنبال شغل های زیر باشید. 

  • توسعه دهنده RPA
  • آنالیزور RPA
  • معمار RPA

مطالب مرتبط: متن انگلیسی در مورد تکنولوژِی

2. رایانش مرزی

پیش از این رایانش به سبک شرکت هایی از جمله آمازون و مایکروسافت و گوکل انجام می شد. رایانشی که از آن حرف می زنم به نام رایانش ابری شناخته می شود. البته هنوزم که هنوز است رایانش ابری در بورس بوده و هم چنان به رشدش ادامه می دهد چرا که خیلی از بیزنس ها به این نوع رایانش روی آورده اند. اما نکته این جاست که این نوع رایانش دیگر ترند نیست. رایانشی که از آن برایتان می نویسم تکنولوژی آینده رایانش است؛ رایانش مرزی!

کمیت دیتا در سازمان ها روز به روز در حال گسترش است. و به همین خاطر هر چه جلوتر می رویم کم و کاستی های رایانش ابری بیشتر مشخص می شود. رایانش مرزی هم به همین خاطر خلق شده. این نوع رایانش به وجود آمده تا کم و کاستی ها و رکودی که در اثر رایانش ابری و جا به جایی اطلاعات از یک مرکز به مرکز دیگر به وجود می آید را ازبین ببرد. همان طور که از نامش پیداست، رایانش مرزی طراحی شده تا در مرز حساب رسی ها، درست همان جایی که باید، به درد بخورد. به عبارت دیگر از رایانش مرزی برای پردازش اطلاعات وابسته به زمان در مکان هایی دور از دسترس و دور از مراکز اصلی می توان استفاده کرد. در این شرایط رایانش مرزی مانند یک مرکز کوچک اطلاعاتی عمل خواهد کرد.

رایانش مرزی هم راستا با گسترش استفاده اینترنت اشیا، گسترش پیدا خواهد کرد. پیش بینی شده که تا پایان 2022 سهام رایانش مرزی ارزشی به اندازه 72/6 میلیارد دلار خواهد داشت. این تکنولوژی جدید برای موفقیت خلق شده و بس! این رایانش خلق شده تا شغل های جدیدی از دامنش متولد شوند. شغل هایی که اکثرا مربوط به مهندسی نرم افزار هستند.

رایانش مرزی درست مانند رایانش ابری و رایانش کوانتومی کمک می کنند به شغل هایی خارق العاده زیر دست پیدا کنید :

  • مهندس قابیل اطمینان رایانش ابری
  • مهندس زیرساخت رایانش ابری
  • معمار و حراست رایانش ابری
  • مهندس دواپس رایانش ابری

3. رایانش کوانتومی

ترند تکنولوژی بعدی رایانش کوانتومی است. این نوع رایانش با کمک مفاهیم کوانتومی و برهم کنش کوانتوم ها انجام می شود. این تکنولوژی بی نظیر در زمان همه گیری کرونا هم خیلی به داد ما آدم ها رسیده و از گسترشش جلوگیری کرده است. شاید برایتان جالب باشد که در تولید واکسن کرونا از این نوع رایانش استفاده شده. آنهم با کمک پرسش گری آسان، مانیتور، آنالیز و واکنش بر داده ها آن هم بدون نیاز به منبع! یکی دیگر از جاهایی که می توان از رایانش کوانتومی استفاده کرد بانک ها و امور مالی است. برای مثال برای مدیریت ریسک های مالی، تریدینگ با فرکانس بالا و جست و جوی ایراد های حسابرسی!

کامپیوترهای کوانتومی چندین برابر سریع تر از کامپیوترهای معمولی بوده و برندهای مطرحی مانند اسپلانک، هانی ول، مایکروسافت، آمازون و گوگل در تلاشند تا خلاقیت های جدیدشان در شاخه رایانش کوانتومی باشد. معاملات جهانی در بازار رایانش کوانتومی تا سال 2029 به ارزشی بالغ بر 2/5 میلیارد دلار خواهد رسید. و برای اینکه سهمی از این مبلغ هنگفت داشته باشید باید از رایانش کوانتومی، جبر، احتمال و یادگیری ماشینی سر در بیاورید.    

3. واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

ترند بعدی تکنولوژی که در این مطلب به آن اشاره می کنم واقیعت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت گسترده است. واقعیت مجازی یا VR شما را در دنیای اطرافتان که البته مجازی هم هست غرق می کند. این در حالی است که واقیعت افزوده یا AR این محیط را ارتقا می بخشد. البته این تکنولوژی در حال حاضر بیشتر برای بازی ها کاربرد دارد، اما سابقه استفاده در زمینه آموزش را هم دارد. مثلا در «کشتی مجازی» که شبیه سازی نرم افزاری از یک کشتی بود!  از این کشتی شبیه سازی شده برای آموزش به ارتش و گارد دریایی آمریکا استفاده شده بود.

در 2022 شاهد درگیری بیشتر زندگی با این نوع تکنولوژی خواهیم بود. زندگی در تار و پود تکنولوژی هایی که تا به حال در این مطلب اشاره کردم نیاز به آموزش دارد و چه سبک آموزشی بهتر از واقیعت مجازی و واقعیت افزوده! جدایی از اینها AR, VR به عنوان سرگرمی، آموزش مارکتینگ و حتی درمان آسیب ها پس از سانحه هم قابیلت استفاده دارند. می می توان از این دو نوع تکنولوژی برای آموزش پزشکان و جراحان استفاده کرد. رفتن به موزه با AR و VR تجربه عمیق تر و قابل درک تری است. تم پارک ها هم با این دو نوع تکنولوژی جذاب تر می شود.

نکته جالب دیگری هم در میان است. در سال 2019 ،14 میلیون دستگاه AR و VR به فروش رسید. و جالب این جاست که فروش در این بازار تا سال 2022 تا مرز 2/209 میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد. این یعنی پیشرفت هر روز تکنولوژی و باز شدن درها به سمت مردمی که برای این بازی پر هیاهو آماده هستند.

خیلی ها فکر می کنند که کار کردن با AR و VR نیازمند آموزش و دوره های پیشرفته است. اما در واقع اصلا اینطور نیست. توانایی برنامه نویسی در حد نرمال و یک ذهن خلاق و آوانگارد که داشته باشید می توانید جایی برای خودتان در این زمینه پیدا کنید.

4. بلاکچین

خیلی از ما این طور تصور می کنیم که بلاکچین تکنولوژی منحصرا مرتبط با ازرهای دیجیتالی مانند بیت کوین است. اما بلوکچین تکنولوژی است که در خیلی زمینه های دیگر کارکرد داشته و ضامن امنیت شماست. اگر بخواهم بلاکچین را به ساده ترین حالت ممکن برایتان توصیف کنم باید بگویم که این تکنولوژی دیتایی است که فقط می توان به آن اضافه کرد. پس برداشت و تغییر در آن امکان پذیر نیست.

چِین (chain) در زبان انگلیسی به معنای زنجیره بوده و علت نام گذاری این تکنولوژی هم همین است؛ یعنی زنجیره ای از دیتا! همین عدم تغییر در دیتاهای گذشته است که این تکنولوژی را تا این حد امن می کند. نکته بعدی که امنیت بالای این تکنولوژی را تامین میکند گردش توافقی امور است. یعنی هیچ شخص خاصی به عنوان مدیر و ناظر در آن وجود ندارد. پس بلوکچین سیستمی در گردش و خود ران است که اجازه دسترسی و کنترل اطلاعات را به هیچ کسی نمی دهد. در واقع با کمک بلوکچین شما نیار به هیچ سوم شخصی ندارید تا مراقب معاملات باشد.

صنایع زیادی این روزها از تکنولوژی بلاکچین استفاده کرده و تقاضا برای این سیستم هر روز در حال گسترش است. پس قطعا در این موج رو به افزایش برای شما به عنوان یک متخصص کار پیدا می شود. برای مثال ،توسعه دهنده بلوکچین  شخصی است که در معماری و حل مشکلات این سامانه متخصص است. ناگفته نماند که حقوق چنین شغل هایی هم خیلی خوب است.

اگر شما هم به بلوکچین و برنامه هایی که با آن کار می کنند علاقه مند هستید، حالا زمان خوبی برای شروع کار است. برای یاد گرفتن اول از همه باید زبان برنامه نویسی را بدانید. اما اگر در زمینه های نت ورکینگ، توسعه وب، دیتا استراکچر و … هم اطلاعات داشته باشید عالی است.

حرفه ای شدن در بلاکچین کمک می کند تا به شغل های زیر دست پیدا کنید.

  • آنالیزور ریسک
  • معمار تکنولوژی
  • مدیر جوامع ارز دیجیتال
  • مهندس فرانت اند

مطالب مرتبط: عکس های NFT چیست؟

5. اینترنت اشیا

یکی دیگر از انواع ترندهای تکنولوژی اینترنت اشیا یا همان IOT است. خیلی از دستگاه های این دوره و زمانه قابلیت اتصال به وای فای را دارند. یعنی هم می توانند به اینترنت وصل شوند هم به یکدیگر. این یعنی اینترنت اشیا! به عبارت دیگر اینترنت اشیا دنیایی از لوازم خانگی، ماشین ها، لوازم الکترونیکی و خیلی خیلی چیزهای دیگری را شامل می شود که می توانند با کمک اینترنت به هم وصل شده و اطلاعات را جا به جا کنند.

بشر همین حالا هم از اینترنت اشیا استفاده می کند. برای مثال خیلی ها می توانند درِ خانه را از راه دور قفل کنند. یا فر را قبل از آمدن به خانه گرم کنند. البته این ها مصارف خانگی اینترنت اشیاست. از این تکنولوژی در بیزینس هم می توان استفاده کرد. از اینترنت اشیا می توان در بالا بردن امنیت، کارایی و تصمیم گیری بهتر در بیزنس استفاده کرد. اینترنت اشیا مراقبت های پزشکی را پر سرعت تر، پیش بینی را دقیق تر و سرویس های ارائه شده به مشتریان را با کیفیت تر خواهد کرد. در واقع مزایای این نوع اینترنت آنقدر زیاد است که حتی تصورش را هم نمی توان کرد!

البته جهان تازه قدم های اولش را در راستای این نوع تکنولوژی برداشته! پیش بینی ها حاکی از آنند که در سال 2030 حدود 50 میلیارد از این دستگاه ها در سراسر دنیا به فروش می رسد. این یعنی شبکه ای تنیده و درهم پیچیده از اشیا، از گوشی های هوشمند گرفته تا لوازم خانگی که با کمک اینترنت به هم متصل می شوند. جالب است بدانید که در سال 2022 ملبغ صرف شده برای این لوازم به 1/1 تریلیون دلار خواهد رسید. تکنولوژی های جدیدی مانند اینترنت 5G به رشد اینترنت کمک شایانی می کنند.

اگر می خواهید در این تکنولوژی جایی داشته باشید باید در خصوص امنیت اطلاعات، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، نت ورکینگ، سخت افزار، آنالیز دیتا و اتوماسیون اطلاعات کافی داشته باشید. البته داشتن لوازمی که قابیلت اتصال به اینترنت را دارند هم از ضروریات است.

6. 5G

یکی دیگر از ترند های تکنولوژی که پس از اینترنت اشیا مطرح می شود، اینترنت 5G است. بشر همین حالا از هم از اینترنت 3G و 4G استفاده می کند. اما با وجود نت 5G مرور در اینترنت، استفاده از دستگاه های متصل شده به اینترنت، و استریم اسپاتیفای و یوتیوب و خیلی اپ های دیگر با سرعت و کیفیت بالاتری انجام می شود. اینترنت 5G به معنای واقعی کلمه انقلابی در تکنولوژی است. یادتان باشد که تکنولوژی فردای ما، تکنولوژی AR و VR است. برای استفاده از این لوازم و خیلی سرویس های دیگر از جمله گوگل استادیا، باید به اینترنتی قوی تر یعنی همان نت 5G متصل شویم. همین نت 5G به زودی در کارخانه ها، دوربین های HD امنیتی ، مدیریت ترافیک و کنترل شبکه مورد استفاده می گیرد.

شاید باورتان نشود اما کمپانی های بزرگ و مطرحی مانند Verizon، Tmobile، Apple، Nokia و Qualcomm همین حالا هم مشغول تولید دستگاه هایی هستند که با نت 5G کار می کنند. تا سال 2024  ، 40% از کارهای اینترنتی دنیا را پوشش خواهد داد. 25% تمام ترافیک های موبایل هم با نت 5G پیش خواهد رفت.

6. امنیت سایبری

امنیت سایبری هم مثل خیلی از ترند های تکنولوژی همین حالا هم وجود دارد. اما پیش بینی ها این است که در آینده امنیت سایبری پیشرفت چشم گیری خواهد داشت. شاید به این خاطر که هر بار تهدیدهای جدیدی مطرح می شوند. قرار هم نیست که هکر های همه فن حریف یکجا بنشینند و کار دسترسی به اطلاعات را مردم را فراموش کنند. فقط تلاش می کنند تا راه های بهتری را برای دزدی اطلاعات پیدا کنند. شاید هم علت این باشد که خود تکنولوژی جدید با امنیت به روش های جدید آداپته شده است. پس به این نتیجه می رسیم که تا زمانی که هکرها هستند امنیت سایبری هم هست. این تکنولوژی همیشه در حال پیشرفت است تا در برابر هکرها امنیت داشته باشیم.

شاید باورتان نشود اما تعداد متخصصانی که در زمینه امنیت سایبری فعالیت می کنند روز به روز بیشتر می شود. این سرعت سه برابر بیشتر از سرعت گسترش مشاغل در سایر شاخه های تکنولوژی است. تا سال 2025، 60% از سازمان ها از امنیت سایبری به عنوان طرف سوم معاملات استفاده می کنند. شغل هایی موجود در این زمینه تکنولوژی شامل لیست زیر می شود.

  • آنالیزور بد افزار
  • مهندس امنیت
  • افسر ارشد امنیتی
  • هکر اخلاقی

مطالب مرتبط: مشاغل پر درآمد اینترنتی

خلاصه : هر چند دنیای امروز ما پر از تکنولوژی و نوآوری های مربوط به آن است، این 9 ترند تکنولوژی که در متن به آنها اشاره شد از باقی موفق تر بوده و بازار شغلی قوی تری هم دارند. یعنی اگر در یکی از زمینه های تکنولوژیکی بالا متخصص هستید، وقت درخشیدن شما فرا رسیده. یکی از زمینه ها که برایتان بهترین است را انتخاب کنید، دوره آموزش را کامل بگذرانید و خیلی زود مشغول به کار شوید. در این صورت موفقیت شغلی حال و آینده شما تضمین است!

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.