آموزش اندازه گیری لباس به روش متریک (بلوز،شلوار،دامن،بالاتنه)
در این مطلب با آموزش اندازه گیری لباس به روش متریک آشنا خواهید شد. یکی از مهم ترین موارد برای دوخت درست لباس اندازه گیری درست و دقیق می باشد. بیشترین درصد جمعیت افرادی با قد متوسط در بین خانم ها وجود دارد. گرچه دور سینه خانم ها با یکدیگر متفاوت است. ولی روند کلی افزایش وزن همان روند قد است. از این رو حتما برای آموزش اندازه گیری لباس به روش متریک (بلوز،شلوار،دامن،بالاتنه) و راحتی در خیاطی و دوخت لباس مجلسی و روزمره این مطلب را بخوانید.
آموزش اندازه گیری لباس به روش متریک و آسان
اندازه گیری استاندارد اندام
- دور سینه: در این روش, اندازه دور سینه,مشخص کننده سایز اندام در بالاتنه است.
متر را دور برجسته ترین قسمت سینه به طریقی قرار میدهیم که حالت کشیدگی یا افتادگی نداشته باشد.
اندازه دور سینه از مقادیر ویژه اشخاص است. - دور کمر: متر را دور نوار بسته شده کمر گردانده, مقدار آن را مشخص میکنیم.
- دور باسن: حجیم ترین قسمت بدن در ناحیه استخوان لگن را اندازه میگیریم. خط عرضی باسن بر طبق جدول استاندارد, بین 21 تا 23.75 سانتی متر از خط عرضی کمر فاصله دارد.
مقدار دور باسن, بر اساس استاندار جدول, 5 سانتی متر بیشتر از دور سینه مورد نظر میباشد. - کارور پشت: فاصله بین اتصال دست ها به بدن اندازه مابین دوخط حلقه آستین در پشت میباشد که حدود 15 سانتی متر از اولین مهره برجسته گردن در مرکز پشت فاصله دارد.
- کارور جلو: خط عرضی کارور جلو, حدود 7 سانتی متر پایین تر از گودی جلوی گردن می باشد که اندازه بین دو خط حلقه آستین در جلو است.
- پهنای شانه: پهنای شانه, مقدار عرض سرشانه میباشد, آن را از خط گردن تا استخوان سرشانه اندازه بگیرید.
- دور گردن: دور تا دور گردن در حالی که دو انگشت زیر متر قرار داده شده باشد.
- پهنای ساسون: این مقدار تعیین کننده عرض ساسون سرشانه جلو که از اندازه های ثابت جدول استاندارد به شمار می آید. اندازه پهنای ساسون را مستقیما از جدول استخراج کنید.
- قد بالا تنه پشت: از اولین مهره برجسته گردن در مرکز پشت تا خط کمر را, اندازه گیری نمایید. (این اندازه بیشتر برای کنترل قد بالاتنه پشت الگوی پایه در
مقایسه با اندازه شخصی به کار می رود).
مقدار قد بالاتنه پشت در هر سایز 0.5 سانتی متر اضافه شده است. - بلندی بالاتنه جلو: ابتدای متر را از وسط سرشانه جلو و از روی سینه گذرانده, تا خط گودی کمر اندازه بگیرید.
- گودی حلقه آستین: از اندازه های بسیار مهم در رسم الگوی بالاتنه و تعیین کننده خط عرضی کف حلقه آستین در الگو می باشد.
از محل نصف هلال پشت گردن تا خط عرضی زیربغل محاسبه می شود که در جدول استاندارد, اندازه ثابت آن را در هر سایز مشخص شده است. بنابراین برای دقت و اطمینان بیشتر, نیازی به اندازه گیری آن در روی بدن نیست. بهتر است مستقیما آن را از جدول استخراج کنید. - بلندی از کمر تا باسن: فاصله گودی کمر تا خط عرضی باسن است.
- بلندی از کمر تا زانو: اندازه آن از گودی کمر تا برجستگی زانو میباشد. این مقدار در رسم الگوی شلوار به کار می آید.
- قد دامن: قد دامن را از کمر تا اندازه دلخواه در نظر بگیرید.
- قد آستین: دست را به حالت خمیده نگه داشته از انتهای سرشانه تا موج اندازه بگیرید برای اینکار متر را پشت آرنج بگذارید.
- دور بازو: عضله بازو را در محل اتصال به تنه و در پهن ترین قسمت آن اندازه بگیرید.
- دور مچ: دور مچ را به حالت آزاد اندازه بگیرید.
- برآمدگی باسن: از گودی کمر در خط پهلو تا سطح صاف صندلی در حالت نشسته را اندازه میگیریم. اندازه برآمدگی باسن در رسم الگوی شلوار به کار میرود و از مقادیر ثابت جدول استاندارد است. برای کسب اطمینان از دقت کار، مقدار آن را در سایز مورد نظر از جدول استخراج نمایید.
- درز پهلو: بلندی از خط کمر (در پهلو) تا زمین را (به طور قائم بر سطح زمین) را اندازه میگیریم.
- پهنای زانو: برای رسم الگوی شلوار، اندازه پهنای زانو را از جدول استاندارد استخراج نمایید که مقداری است برابر نصف عرض زانوی خم شده می باشد.
- دور قوزک پا نزدیک پاشنه پا: اندازه پهنای سرما (دمپا _ دور قوزک پا) را به دلخواه برابر مقادیر جدول استاندارد می توانید در نظر بگیرید که برابر نصف عرض دور قوزک پا است.
جدیدترین مدل لباس بچگانه دخترانه تابستانی شیک (ایده برای خیاطی و تیپ تابستانی)
نکات مهم در آموزش اندازه گیری لباس به روش متریک
- نکته اول: حتما قبل اندازه گیری باریک ترین قسمت بدن که تناسب اندام را ایجاد میکند به عنوان دور کمر مشخص می کنیم و دور آن را با یک طناب باریک ببندید تا اندازه هایتان دقیق باشد.
- نکته دوم: در اندازه گیری ها، متر دقیقا صاف و دور تا دور بدن باشد (به خصوص در اندازه گیری دور سینه، دور کمر و دور باسن).
- نکته سوم: در صورتی که اندازه گیری شما با سایز استاندارد تفاوت زیادی داشت، دقت داشته باشید که آیا واقعا لباس های سایز استاندارد در بدن شما چنین تفاوتی را دارد یا خیر، در غیر این صورت احتمالا اندازه گیری شما نیاز به اصلاح دارد.
- نکته چهارم: اندازه های که در جدول سایز ها و توضیحات با علامت * مشخص شده است از جمله اندازه های ثابت استاندارد می باشد و برای دقت و اطمینان، این مقادیر در هنگام رسم الگو، به طور مستقیم از جدول، استفاده می شود.