درمان کم اشتهایی کودک (20 روش واقعا موثر و جادویی)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

درمان کم اشتهایی کودکان می‌ تواند دشوار باشد؛ به خصوص اگر علاقه‌ای به غذا خوردن نداشته باشند یا با مشکلاتی در این زمینه رورو باشند. با این وجود، نگران و مضطرب نباشید. روش‌هایی برای ایجاد عادت‌ های سالم غذا خوردن وجود دارند. حتما به عنوان پدر و مادر یک کودک کم اشتها دوست ندارید به قرص و دارو متوسل شوید، به همین دلیل ما بهترین راههای درمان کم اشتهایی کودک به روش سنتی و بدون نیاز به دارو را به شما معرفی کرده ایم. با رعایت این 20 نکته تاثیر فوق العاده آن بر افزایش اشتها کودک یک، دو، سه و … ساله خود را خواهید دید.

20 توصیه برای درمان بی اشتهایی کودکان

داشتن یک کودک بی اشتها که مدام برای خوردن غذا باید به او اصرار کنید واقعا اعصاب خرد کن است. اگر شما هم چنین کودکی دارید بهتر است بدانید بی اشتهایی در کودکان زیر دو سال بسیار رایج است و می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. دلیل هر چه باشد مهم نیست، برای درمان کودک بی اشتها کمی در روند تغذیه او تغییر ایجاد کنید، از ظروف غذا با رنگ های اشتها آور استفاده کنید، با او بازی کنید تا غذایش را بخورد، تزیین غذا برای کودکان و در نهایت 20 راهکار افزایش اشتها در کودکان که در ادامه آمده است را رعایت کنید.

1) صبحانه‌ اجباری

خوردن یک صبحانه‌‌ سالم و خوب، اشتهای کودک را افزایش خواهد داد. یک صبحانه‌ی متعادل، متابولیسم بدن بعد از چیزی نخوردن در طول شب را افزایش می‌ دهد و باعث می‌ شود که بدن برای کار روزانه آماده شود. 

مطمئن شوید که صبحانه، یک وعده‌ غذایی اجباری در خانه محسوب شود. این یک فرمول آزمایش شده است. پس، امتحانش کنید!

همچنین بخوانید: بهترین مواد غذایی برای صبحانه

2) به آن‌ها 20 دقیقه قبل از وعده‌ غذایی، آب تعارف کنید

کودکان باید هر روز صبح قبل از هر چیزی، حتی شیر، آب بخورند. علاوه بر این، باید نیم ساعت قبل از هر وعده‌ غذایی نیز آب بخورند. این نکات پایه‌ای می‌توانند تاثیر بسیار زیادی در درمان بی اشتهایی کودکان داشته باشند. 

3) هر دو ساعت یکبار به آن‌ها غذا دهید

باید به کودکانی که به دلیل گرسنه نبودن سر و صدا می‌کنند، هر دو ساعت یکبار غذا داد. سه وعده‌ی غذایی استاندارد کمکی به افزایش اشتها و ایجاد احساس گرسنگی در آن‌ها نمی‌کند. خوردن وعده‌ غذایی معمولی هر دو ساعت یکبار می‌تواند مفید باشد. امتحانش کنید!

4) میان‌ وعده‌ها نیز جز وعده‌های غذایی هستند

اگر می‌ خواهید اشتهای بهتری داشته باشید، میان‌وعده‌ یا اسنک‌ ها نیز باید به همان اندازه‌ وعده‌ های غذایی اصلی خوب باشند. به جای بیسکویت، پیشنهاد ساندویچ و به جای چیپس، پیشنهاد غلات یا صبحانه موسلی را بدهید. به جایگزین‌ های سالم برای اسنک‌ ها فکر کنید و به تغییر اشتهای کودک خود توجه نمایید. نگاهی به مطلب بهترین میان وعده برای چاق شدن بیاندازید.

5) بادام زمینی مثل باقی آجیل‌ ها نیست

گاهی‌ اوقات، بادام زمینی را پادشاه آجیل‌ ها می‌نامند زیرا اشتها را بیشتر می‌کند و پروتئین‌ ساز است. آن را در برنامه‌ غذایی کودک خود به شکل کره‌ بادام زمینی یا خوردن آن به جای چیپس جای دهید. دفعه‌ی بعدی که کودکتان برای خوردن چیپس سرو و صدا کرد، به او بادام زمینی بدهید. این کار برای درمان بی اشتهایی کودک مفید است. 

همچنین بخوانید: شعر کودکانه برای غذا خوردن

6) شیر را به جای وعده‌ غذایی در نظر نگیرید

بسیاری از کودکانی که کم اشتها هستند، از مشکل خوردن زیاد شیر رنج می‌ برند. زمانی که کودک شیر را به عنوان وعده غذایی، دسر یا اسنک می‌خورد، اشتهای خود را برای وعده غذایی بعدی از دست می‌ دهد. لبنیات را به شکل‌ های دیگر از جمله ماست، خامه یا پنیر نیز به فرزند خود بدهید. 

7) غذاهای موردعلاقه‌ شان را درست کنید

برای برخی از کودکان کم‌اشتها، ظاهر غذا نیز می‌تواند مشکل‌ ساز باشد. اگر برای کودک شما نیز این چنین است، سعی کنید ابتدا غذاهای مورد علاقه‌ شان را درست کنید تا متابولیسم بدنشان تامین شود. خوردن غذای سالم می‌تواند به دنبال پذیرش ایده‌ی غذا خوردن توسط کودک، ارائه شود. 

8) لقمه‌ های کوچک را پیشنهاد دهید

لقمه‌ های کوچک غذا، متابولیسم بدن را تامین می‌کنند و اشتها را نیز بهبود می‌ دهند. اگر فکر می‌ کنید که اشتهای کودکتان کم شده است، لقمه‌ های کوچکی برایش درست کنید. به تدریج، اشتهایشان برای غذا خوردن بیشتر خواهد شد. 

شما باید درست کردن لقمه‌ های کوچک را تا زمانی ادامه دهید که کودک خود شروع به تنهایی غذا خوردن و اندازه‌ لقمه‌ هایش بکند. 

9) ماست ضروری است!

نمی‌توان بیش از این بر اهمیت خوردن ماست برای کودکان تاکید کرد!

ماست، محصول لبنی با پروبیوتیک‌های سالم و کلسیم است که هم برای اشتها و هم برای سیستم ایمنی بدن کودک مفید می‌باشند. ماست را می‌توان به عنوان دسر به کودک داد. 

10) از غذاهای تند و پرادویه بپرهیزید

اکثر کودکان از بو و طعم قوی غذاها بدشان می‌آید. اگر به دنبال درمان کم اشتهایی کودک خود هستید، ببینید که آیا غذای مورد نظر دارای بو و طعم قوی است یا نه. این طعم‌ها را از غذا حذف کنید. احتمال این که کودک شروع به غذا خوردن بکند، بیشتر خواهد شد. 

11) از ادویه‌ های افزایش اشتها استفاده کنید

اورگانو، دارچین، گشنیز و رازیانه (دانه و برگ) همگی ادویه و گیاهانی هستند که به درمان کم اشتهایی کودکان کمک می‌کنند. کمی از آن‌ها را به غذای کودک اضافه کنید. با این وجود، مطمئن باشید که در بشقاب کودک مشخص نباشند. 

12) غذاهای چرب درست نکنید

خانواده‌های سنتی تمایل به دادن غذاهای چرب به فرزندانشان هستند. برخلاف باور عمومی، چنین غذاهایی باعث کم اشتهایی کودکان می‌شوند. 

در انتخاب محصولات چرب و لبنیات دقت کنید زیرا ممکن است دلیل کم اشتهایی کودکتان، همین غذاها باشد. 

13) بیشتر ورزش/ بازی کنید

مشخص است که ورزش یا بازی کردن، اشتهای کودکان را بیشتر می‌کند. فکر نمی‌ کنید که این موضوع را در مورد فرزندان خود فراموش کرده‌ایم؟ در صورتی که کودکتان با مشکل کم اشتهایی روبروست، زمان بازی او را افزایش دهید. می‌بینید که احساس گرسنگی برمی‌ گردد!

14) اگر کودکان گرمشان شود، کمتر غذا می‌خورند

بله، واقعیت دارد! اگر فضای خانه خیلی گرم باشد، کودکان دچار کم اشتهایی می‌شوند. صندلی یا میز ناهارخوری کودک را نزدیک به یک پنجره‌ی باز قرار دهید تا هوای تازه وارد اتاق شود. خیلی زود متوجه‌ تغییر در اشتهای او خواهید شد. 

15) آب لیمو تازه به کودک بدهید

زمانی که کودک می‌ گوید که گرسنه نیست، آب لیموی تازه‌ شیرین شده برایش درست کنید و به جای آب، به او بدهید. لیمو، اشتها را افزایش می‌دهد. 

16) از مطرح کردن موضوعات استرس‌آور در هنگام غذا خوردن بپرهیزید

گاهی‌ اوقات، والدین در مورد مشکلات مالی یا برنامه‌ مدرسه‌ کودک هنگام غذا خوردن صحبت می‌کنند زیرا به ندرت پیش می‌آید که همه‌ی اعضای خانواده در کنار هم غذا بخورند. 

با این وجود، از مطرح کردن مباحث جدی و استرس‌آور در هنگام غذا خوردن بپرهیزید. این کار موجب بی‌اشتهایی کودکان می‌شود. سعی کنید در مورد موضوعات شاد صحبت کنید. 

17) مصرف روی را افزایش دهید

روی به افزایش اشتها کمک می‌کند. سبوس گندم، بادام هندی و دانه‌های کدو تنبل برای بالا بردن سطح روی بدن مفید هستند. سعی کنید مواد غذایی حاوی روی را در وعده‌ های غذایی فرزندان خود جای دهید. همچنین، در مورد مصرف مکمل روی با پزشک صحبت کنید. 

18) درمان‌های طب سنتی برای افزایش اشتهای کودکان را امتحان کنید

درمان‌های خانگی از قبیل آب زنجبیل یا عسل و نعناع فلفلی را برای بهبود کم اشتهایی کودکان امتحان کنید. این درمان‌ ها را می‌توان به راحتی در خانه انجام داد. آن‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز مفید هستند. 

19) ژورنال غذایی درست کنید

غذاها و راهکارهایی که به افزایش اشتهای کودک در برخی از روزها کمک کرده است را یادداشت کنید. این ایده‌ ها می‌توانند در آینده نیز بکار روند. به احتمال زیاد، این ترفندهای افزایش اشتهای کودک مجدداً نیز بکار خواهند آمد!

20) دسر را کنار نگذارید

دسرهای مبتنی بر میوه می‌توانند در بهبود اشتهای کودک مفید باشند. آن‌ها به افزایش متابولیسم و همچنین بهبود هضم کمک می‌کنند. از نظر روانی، دسرهای مبتنی بر میوه باعث می‌شوند تا کودکان سریع‌ تر غذای اصلی خود را بخورند. بهترین میوه‌ ها برای افزایش اشتهای کودک، انواع توت، انگور و سیب به شمار می‌روند. 

 

نظرات