درمان کیپ شدن گوش در اثر عوامل مختلف
احتقان گوش یا همان کیپ شدن گوش، به احساس گرفتگی در گوش ها اشاره دارد. ممکن است فردی احساس کند که گوش هایش مسدود شده است. این گرفتگی می تواند منجر به مشکلات شنوایی، سرگیجه و گوش درد شود. در این مقاله، ما روش های مختلف درمان کیپ شدن گوش را مورد بحث قرار می دهیم. با مینویسم همراه باشید.
درمان کیپ شدن گوش چیست؟
همانطور که اغلب افراد گرفتگی بینی دارند، به دلایل مختلف می توانند گرفتگی گوش هم داشته باشند. مراقبت از گوش بسیار مهم است. گوش های مسدود شده ممکن است به دلیل موارد زیر ظاهر شوند:
علل کیپ شدن گوش:
- جرم گوش بیش از حد در لوله استاش
- وجود آب در گوش
- تغییر در ارتفاع (ممکن است هنگام پرواز متوجه مشکل شده باشید)
- عفونت های سینوسی
- عفونت گوش میانی
- آلرژی
هم کودکان و هم بزرگسالان دچار گرفتگی گوش می شوند. بچه ها ممکن است کمی بیشتر به آنها مبتلا شوند ، به ویژه هنگامی که سرماخوردگی دارند.
1- گرفتگی گوش مربوط به سینوس
شرایطی که منجر به التهاب یا احتقان در سینوس ها شود نیز می تواند منجر به گرفتگی و کیپ شدن گوش شود. نمونه هایی از شرایطی که بر سینوس ها و گوش ها تأثیر می گذارد عبارتند از:
- سینوزیت یا التهاب پوشش مخاطی سینوس ها
- آلرژی
- عفونت هایی مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی
- عفونت های سینوسی باکتریایی یا ویروسی
- سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار دست دوم
- ناهنجاری های ساختاری
درمان کیپ شدن گوش مربوط به سینوس
درمان احتقان گوش مربوط به سینوس بسته به علت زمینه ای متفاوت است. اکثر عفونت های سینوسی به طور مستقل و بدون درمان پزشکی برطرف می شوند. با این حال، در صورت داشتن عفونت سینوسی باکتریایی ، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.کیپ شدن گوش مربوط به سینوزیت یا عفونت های ویروسی، مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا ، پس از برطرف شدن شرایط زمینه ای یا علت التهاب از بین می رود. برای مدیریت علائم شرایط سینوسی و احتقان گوش، فرد می تواند:
- از کاسه آب داغ یا دوش بخار بکشید.
- از دستگاه بخور یا بخور استفاده کنید.
- یک حوله گرم و مرطوب را روی بینی و پیشانی قرار دهید.
- از ضد احتقان ها یا اسپری های نمکی بینی استفاده کنید.
- برای تسکین درد و تورم از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
- شستشوی بینی را انجام دهید.
2- علائم کیپ شدن گوش در اثر آلرژی
آلرژی بینی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن بیش از حد به عوامل حساسیت زا در محیط مانند گرده ، گرد و غبار یا شوره حیوان خانگی واکنش نشان می دهد. رینیت آلرژیک همچنین می تواند بر گوش ها تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به رینیت آلرژیک ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:
- فشار داخل گوش
- صدای پاره شدن گوش
- مشکل در شنوایی
- عطسه کردن
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- خارش و آبریزش چشم
- خارش دهان ، بینی و گلو
- مشکل در تنفس از طریق بینی
- سردرد
درمان گرفتگی گوش ناشی از آلرژی
برای از بین بردن احتقان گوش ناشی از آلرژی ، فرد می تواند داروهای آلرژی مانند ضد احتقان و آنتی هیستامین مصرف کند. درمان های مکمل زیر ممکن است به درمان رینیت آلرژیک کمک کند:
- طب سوزنی
- آبیاری بینی
- مکمل های گیاهی کره ای
3- کیپ شدن گوش به دلیل تغییر ارتفاع
یکی از رایجترین علل کیپ شدن گوشها تغییر ارتفاع است. تغییرات ارتفاعی می تواند منجر به صدای بلند شود. این زمانی رخ می دهد که فشار هوا در خارج از گوش با فشار هوا در داخل لوله های استاش متفاوت باشد. لوله های استاش مجاری باریکی هستند که گوش میانی را به بالای گلو و حفره بینی متصل می کنند. تغییرات فشار هوا در طول سفر هوایی ، غواصی در اعماق دریا یا هر زمان که شخصی به ارتفاعات بالاتر یا پایین سفر می کند رخ می دهد.
درمان کیپ شدن گوش به دلیل تغییر ارتفاع
برای رفع احتقان گوش به دلیل تغییرات ارتفاع ، فرد می تواند موارد زیر را امتحان کند:
- خمیازه کشیدن یا جویدن آدامس هنگام بلند شدن یا فرود آمدن
- استفاده از گوشواره فیلتر شده که فشار هوا را برابر می کند
- از اسپری ضد احتقان OTC استفاده کنید
- در صورت امکان ، فرد باید به آرامی پایین بیاید یا صعود کند تا به لوله های استاش اجازه دهد تا فشار در گوش میانی را برابر کند.
- مصرف داروی مانور والسالوا
- یک نفس عمیق بکش. بینی را با دست بگیرید و لپ ها را پف کنید.
4 – مسدود شدن گوش به دلیل جرم گوش
جرم گوش که به سرومن نیز معروف است ، یک ماده مومی است که مجرای گوش تولید می کند. داشتن مقداری جرم گوش خوب است. به تمیز کردن و محافظت از مجرای گوش کمک می کند. با این حال ، استفاده بیش از حد از جرم گوش می تواند منجر به عارضه ای به نام آسیب سرومن شود. افرادی که دارای جرم گوش بیش از حد یا تظاهر به رحم هستند ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
- مشکل در شنوایی
- ناراحتی گوش
- خارش
- احساس پری در گوش
- وزوز گوش یا زنگ زدن در گوش
- گوش درد
- سرگیجه
- عفونت گوش
- تخلیه گوش
نحوه درمان کیپ شدن گوش ناشی از تجمع جرم
افراد می توانند با رعایت نکات زیر جرم گوش اضافی را در خانه از بین ببرند:
- پراکسید هیدروژن، هنگام استفاده از قطره گوش ، رعایت دستورالعمل های روی بسته بندی مهم است. به طور معمول ، یک فرد تا پنج قطره را یک یا دو بار در روز در گوش فرو می کند. آنها می توانند این کار را برای 3-7 روز انجام دهند.
- روغن بادام یا زیتون، فرد می تواند دو یا سه قطره روغن بادام یا زیتون را در گوش قرار دهد. آنها باید این کار را دو بار در روز به مدت چند روز انجام دهند. در طول 2 هفته ، جرم گوش باید از گوش خارج شود ، به ویژه در هنگام خواب هنگامی که فرد دراز کشیده است.
- شستشو: یک فرد ممکن است یک متخصص مراقبت های بهداشتی را برای انجام شستشوی گوش ترجیح دهد. با این حال ، آنها می توانند در خانه پاکسازی گوش را انجام دهند.
5- احتقان گوش در اثر عفونت گوش
عفونت گوش همچنین می تواند منجر به احتقان گوش شود. عفونت گوش زمانی رخ می دهد که عفونت باکتریایی ، ویروسی یا قارچی در گوش میانی ایجاد شود. عفونت منجر به التهاب و تجمع مایع در لوله استاش می شود. تجمع مایعات می تواند باعث احساس سیری یا احتقان در گوش شود. هر کسی ممکن است دچار عفونت گوش شود. با این حال ، آنها رایج ترین منبع معتبر در کودکان هستند. علائم عفونت گوش عبارتند از:
- گوش درد که هنگام دراز کشیدن بدتر می شود
- تب
- سرگیجه
- از دست دادن تعادل
- مشکل در شنوایی
- سردرد
راه های درمان عفونت گوش
- برخی از عفونت های گوش خود به خود و بدون درمان پزشکی برطرف می شوند. با این حال، عفونت های باکتریایی گوش میانی ممکن است به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشند.
- استراحت زیاد و نوشیدن مایعات شفاف، مانند آب یا چای، ممکن است به بهبود سریعتر عفونت گوش کمک کند.
- فرد می تواند از داروهای OTC مانند استامینوفن یا ایبوپروفن برای تسکین درد و تب استفاده کند.
- پزشکان می توانند عفونت های قارچی گوش را با داروهای ضد قارچ موضعی درمان کنند. آنها همچنین می توانند قارچ ها را با یک خلاء کوچک از بین ببرند. این روش به عنوان آسپیراسیون گوش شناخته می شود.
6- مریضی منیر می تواند باعث کیپ شدن گوش شود
بیماری منیر یک اختلال گوش داخلی است که باعث سرگیجه شدید ، یا سرگیجه ، وزوز گوش و کیپ شدن گوش می شود. علائم بیماری منیر زمانی ایجاد می شود که مایع در لابلای گوش داخلی تجمع می یابد. دخمه پرپیچ و خم شامل مجاری نیم دایره ای است که به تنظیم تعادل کمک می کند و حلزون گوش که وظیفه شنوایی را بر عهده دارد. علت دقیق بیماری منیر ناشناخته است. با این حال ،طبق برخی تحقیقات موارد زیر باعث ابتلا میشوند:
- عفونت ها
- آلرژی
- شرایط خود ایمنی
- ژنتیک
- رفتار
دارو برای رفع کیپ شدن گوش در اثر بیماری منیر
افراد می توانند بیماری منیر را با داروهای تجویزی درمان کنند ، مانند:
- مکلیسین
- دیازپام
- لورازپام
- تزریق جنتامایسین
درمانهای جایگزین بیماری منیر شامل موارد زیر است:
- محدود کردن مصرف نمک
- محدود کردن مصرف کافئین ، شکلات و الکل
- درمان فشار هوا
- درمان شناختی رفتاری