ترفندهای تهیه خیارشور خانگی خوشمزه و سفت با ماندگاری بالا
خیارشور یکی از چاشنی های پرطرفدار است که نه تنها می توان در کنار انواع غذاهای فست فودی سرو کرد، بلکه می توان همراه انواع غذاهای سنتی هم مصرف نمود که هم به صورت صنعتی و هم خانگی تهیه می شود. کودکان یکی از طرفداران خیار شور هستند پس بهتر است که به صورت خانگی تهیه شود. اگر قصد درست کردن و تهیه خیارشور در خانه را دارید باید یک سری نکات مهم را رعایت کنید تا بتوانید برای طولانی مدت خیارشور را نگهداری کنید. اگر این نکات و ترفندهای تهیه خیارشور شامل (علت نرم شدن خیار شور، چکار کنیم خیار شور کپک نزنه، نسبت آب و نمک در تهیه خیارشور، برای تهیه خیارشور از چه سبزی استفاده کنیم-، چه نمکیبرای خیار شور مناسب است و …) را رعایت نکنید ممکن است خیار شور شما خیلی عالی از آب درنیاید. در این مطلب سعی کرده ایم که این نکات و ترفندها را برای شما گردآوری کنیم تا شما با خواندن این مطلب بتوانید یک خیارشور خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و آن را برای طولانی مدت نگهداری و استفاده کنید.
ترفندهای تهیه خیارشور در منزل
یکی از نکاتی که باید برای نگهداری خیارشور و شور خانگی رعایت شود این است که باید در شرایط خوب و عالی نگهداری شود تا کپک نزند. نکته ای که باید رعایت کنید این است که در جای خنک نگهداری شود. بهتر است خیارشور را در یخچال نگهداری کنید تا هیچ گونه آلودگی به خیارشور نفوذ نکند تا خیارشور تردی خود را حفظ کند. اما اگر قصد دارید که خیارشور را بیرون از یخچال نگه دارید باید سریعا مصرف کنید.
نکات مهمی که برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی باید رعایت شود در زیر ذکر می شود:
۱. استفاده از آب جوشیده
اگر قصد دارید که خیارشور را در خانه تهیه کنید باید از آب جوشیده خنک شده استفاده کنید باید این نکته را هم در نظر بگیرید که بعد از این که خیار و سبزیجات معطر را خوب شستید خوب خشک کنید وقتی که از آب نجوشیده یا همان آب شیر در شور یا ترشی ها استفاده می کنید باعث می شود خیار شور یا ترشی جات دیگر شما کپک بزند.
2. جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف (چکار کنیم کپک نزنه)
یکی دیگر از علت هایی که باعث می شود که خیارشور کپک بزند این است که نباید هوا به داخل ظرفی که خیارشور را در آن گذاشتید نفوذ کند زیرا اگر هوا به داخل ظرف خیارشور نفوذ کند باعث کپک زدن می شود پس باید درب ظرف را طوری ببندید که هوا به داخل آن نرود.
۳. مقدار سرکه خیارشور
برای تهیه خیارشور باید از سرکه مرغوبی که صاف و زلال باشد استفاده کنیم روش های مختلفی برای تهیه خیارشور وجود دارد که در آن روش ها مقدار سرکه متفاوت است و حتی امکان دارد بدون سرکه تهیه شود اما نکته مهم در مقدار سرکه برای خیارشور این است که به ازای هر 14 لیوان آب 1 لیوان سرکه نیاز داریم. دلیل استفاده از سرکه در خیارشور این است که ماندگاری خیار شور بالا می رود.
۴. از چه نمکی برای خیارشور استفاده کنیم؟
بهترین گزینه برای خیارشور استفاده از سنگ نمک می باشد. در تهیه خیارشور باید مقدار نمکی که در آن استفاده می شود باید طوری باشد که طعم خوبی به آن بدهد نباید آنقدر زیاد به آن نمک بزنید که خیلی شور شود و یا این که نباید آنقدر کم بزنید که اصلا مزه شوری ندهد.
پس مقدار نمک در خیارشور این است که به ازای هر لیتر آب جوش باید 2 قاشق غذاخوری نمک بریزید و بعد از این که نمک اضافه کردید آن را بچشید تا مقدار شوری خیار شور را بسنجید که در صورت لزوم نمک لازم اضافه کنید.
5. نسبت آب و نمک در خیارشور
برای این که نسبت آب و نمک را در خیارشور تعیین کنید می توانید از روش زیر برای این کار استفاده کنید
باید اول آب و نمک را در یک ظرف مناسب درست کنید سپس یک عدد تخم مرغ را درون آب نمک بیاندازید بعد از این که تخم مرغ را به آب نمک انداختید تخم مرغ به ته ظرف رفت اندازه نمک کم است ولی اگر تخم مرغ به روی سطح بیاید مقدار نمک بیش از اندازه است در صورتی که تخم مرغ وسط آب نمک شناور بود اندازه نمک کافی می باشد و طعم شوری خیارشور عالی خواهد شد.
اگر مایل هستید که خیارشورتان ترد شود چند دانه نخود خام اضافه کنید.
6. علت نرم شدن خیارشور
برای این که خیارشور شما نرم و شل نشود باید از سنگ نمک استفاده کنید زیرا نمک معمولی باعث می شود که خیارشور نرم، شل وارفته شود. یکی دیگر از مواردی که باید رعایت کنید این است که جایی که خیارشور را نگه می دارید نباید گرم باشد پس حواستان به جایی که خیارشور را قصد دارید بگذارید باشد. دلیل آخر دمای آب جوش مورد استفاده برای خیارشور است پس اول بگذارید آب جوش سرد شود سپس مصرف کنید.
7. از چه سبزی ای برای خیارشور استفاده کنید
سبزیجاتی که در داخل خیارشور است باعث خوش طعمی و تردی خیارشور می شود. این سبزیجات مانند ترخون، گشنیز، شوید، نعنا، ریحان، جعفری و مرزه می باشد.