نام انواع ابرها با تصویر

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ابر تجمع قابل مشاهده ای از قطرات کوچک آب، بلورهای یخ یا هر دو معلق در هوا است. اگرچه شکل و اندازه آنها متفاوت است اما گاهی اوقات این تفاوت ها می تواند به ما در پیش بینی تغییر آب و هوا کمک کند. در اینجا لیستی از برخی از رایج ترین انواع ابرهایی که ممکن است در آسمان مشاهده کنید آمده است. اسم انواع ابرها به همراه عکس را در ادامه ببینید.

اسم انواع ابرها با تصویر

ابرها را بر اساس شکل و ارتفاعشان در آسمان نام های مختلفی دارند. برخی از ابرها مانند پنبه پف کرده و برخی دیگر خاکستری و یکنواخت هستند. برخی از ابرها نزدیک زمین هستند، در حالی که برخی دیگر نزدیک به بالای تروپوسفر هستند.

ابر چیست

ابرها گروه های بزرگی از قطرات ریز آب (بخار) یا کریستال های یخ هستند که به تکه های غبار موجود در جو می چسبند. در واقع، بدون ابر، نه باران می بارد و نه برف! آنها در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارند. برخی از آنها در پایین زمین و برخی در بلندی های آسمان قرار دارند. دانشمندان سیستمی برای طبقه بندی انواع مختلف ابرها ایجاد کرده اند. هر ابری که می‌بینید را می‌توان در یکی از دسته‌بندی‌ های متعدد بر اساس شکل کلی و ارتفاع آنها در جو قرار داد.

وقتی هوا خیلی گرم است، درختان موادی به نام مونوترپن آزاد می‌کنند که تشکیل ابر را تحریک می‌کند تا درختان را خنک کند.

درباره مراحل تشکیل باران بیشتر بدانید

ابرها چگونه طبقه بندی می شوند؟

اکثر ابرها را می توان بر اساس ارتفاع پایه ابر از سطح زمین به گروه هایی (بالا/متوسط/کم) تقسیم کرد. ابرهای دیگر نه بر اساس ارتفاع، بلکه بر اساس ویژگی های منحصر به فردشان، مانند تشکیل در کنار کوه ها ( ابرهای عدسی شکل) یا تشکیل در زیر ابرهای موجود ( ابرهای ماماتوس ) گروه بندی می شوند.

  • ابرهای سیروس یا پرسا

انواع ابر-ابر سیروس

اینها مرتفع ترین ابرهای جو هستند. ابرهای سیروس ابرهای نازک و موزونی هستند که اغلب در روزهایی با شرایط آب و هوایی مناسب و بادهای کم ظاهر می شوند. در واقع کلمه cirrus در لاتین به معنای “فر مو” است. به دلیل دمای انجماد زیاد در جو، این ابرها معمولاً از کریستال های یخ تشکیل شده اند که ظاهر سفید روشنی به آنها می دهد. این ابرها به صورت ورقه های مسطح تشکیل می شوند، بنابراین به ضخامت سایر انواع ابرها نیستند. ابرهای سیروس نیز به صورت تکه‌هایی پراکنده شده‌اند که در میان آنها شکاف‌های بزرگی از آسمان وجود دارد. از آنجایی که این ابرها بسیار دور از زمین هستند، اغلب تحت تأثیر تغییرات آب و هوا در سطح زمین قرار نمی گیرند. در عوض، آنها به طور مسالمت آمیز در امتداد غرب به شرق شناور هستند.

  • ابر سیروکومولوس

انواع ابر-ابر سیروکومولوس

ابرهای سیروکومولوس وجود دارند که به صورت عمودی در حال توسعه (و لکه دار) ابرهایی در ارتفاعات جو هستند. ابرهای Cirrostratus ابرهای نازک و ورقه‌ای هستند. نکته جالب در مورد این ابرها این است که می توانند ظاهری هاله مانند در اطراف خورشید یا ماه ایجاد کنند که این ناشی از شکست نور از طریق بخار ابر است.

  • ابرهای کومولوس یا کومه ای

انواع ابر-ابر کومولوس

این ابرها نشانه هوای خوب و ملایم هستند. ابرهای کومولوس سفید روشن هستند و شبیه پفک های بزرگ پنبه هستند. کلمه کومولوس لاتین به معنای “هپ” یا “شمع” است. این به این دلیل است که این ابرها گاهی اوقات بسیار ضخیم و بلند هستند و اغلب از نظر اندازه به سمت بالا رشد می کنند. قاعده این ابرها غالباً مسطح بوده و نوک آن معمولاً از مقاطع گرد تشکیل شده است. ابرهای کومولوس ابرهایی هستند که به صورت عمودی در حال توسعه هستند، به این معنی که می توانند به ابرهای بسیار بلند تبدیل شوند.

  • ابرهای آلتوکومولوس

انواع ابر-ابر آلتوکومولوس

ابرهای آلتو کومولوس نشان از باران احتمالی هستند که شامل لایه ها و یا تکه های بزرگ گوی مانند ز قطرات آب می باشند و معمولا به صورت شیار یا امواج منظم مشاهده می شوند.

  • ابرهای استراتوس (پوشنی)

انواع ابر-ابر استراتوس

ابرهای استراتوس ابرهای ضخیم و خاکستری هستند که شبیه مه می باشند که زمین را لمس نکرده است. این ابرها در ارتفاع کم هستند، به این معنی که آنها واقعاً به زمین نزدیک هستند. وقتی کسی می گوید “امروز یک روز خاکستری و ابری است” معمولاً به این ابرهای غلیظ و یکنواخت اشاره می کند. ابرهای استراتوس اغلب باران یا برف خفیف و بارانی ایجاد می کنند، به خصوص زمانی که ابر نیمبو استراتوس باشد.

  • ابر آلتواستراتوس 

انواع ابر- ابر آلتواستراتوس

ابر آلتواستراتوس یا فراز پوشنی نشانه ریزش احتمالی باران ملایم است که به صورت لایه ای یکواخت و متحدالشکل خاکستری یا متمایل به آبی به صورت ترکیبی از الیاف، آسمان را می پوشاند.

  • ابر های نیبموس

یکی دیگر از انواع ابرها ابرهای نیمبوس هستند. کلمه “nimbus” در لاتین به معنای باران است، بنابراین این ابرها هستند که باران تولید می کنند. هر ابری با پیشوند nimbo یا پسوند nimbus نوعی ابر بارانی است. در زیر دو مورد  را معرفی کرده ایم.

  • ابر نیمبوستراتوس

انواع ابر-ابر نیمبوستراتوس

ابر نیمبوستراتوس، ابری است که باعث بارش باران یا برف می شود. از آنجایی که ابرهای استراتوس کدر، خاکستری و بی خاصیت هستند، ابرهای نیمبوستراتوس را می توان در روزهای خاکستری و بارانی دید.

  • ابرهای کومولونیمبوس

انواع ابر- ابر کومولونیمبوس

نوع دیگری از ابرهای بارانی کومولونیمبوس است. از آنجایی که ابرهای کومولوس انباشته هستند، ابرهای کومولونیمبوس، ابرهای بارانی غول پیکر هستند. این ابرها که گاهی اوقات رعد و برق نامیده می شوند به شکل سندان شکل می گیرند که نشانه ای از طوفان است. رعد و برق های شدید و حتی گردبادها با این نوع ابر همراه هستند. (گردباد ستون چرخشی از هوا است که به ابر کومولونیمبوس متصل است.)

نظرات