اگر میخواهید کودکان موفقی داشته باشید به این پنج نکته علمی توجه کنید.

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سایت مینویسم : که دختری خوشحال و سلامت داریم، همسرم همواره به دنبال مقاله های تربیت فرزند است. امیدوارم با این استراتژی های مفید بتوانیم اصلاحاتی در مورد روش های تربیتی خود ایجاد کنیم.

 

اگر میخواهید کودکان موفقی داشته باشید به این پنج نکته توجه کنید. هر روز اینکارها را انجان دهید

1_سطح توقعتان را بالا ببرید

ممکن است فکر کنید حرف های شما تاثیری بر فرزندتان ندارد اما محقق های بریتانیایی به این نتیجه رسیده اند که :” والدینی که سطح توقع بالایی از فرزندان خود دارند،فرزندان موفقی تحویل جامعه میدهند و این روش از بروز برخی مشکلات اساسی در آینده جلوگیری خواهد کرد .”

طبق مطالعاتی که بر 15000 دختر بالای ده سال ، در سنین 13تا 24 سال، صورت گرفته است ، کسانی که والدینشان از آنها انتظار زیادی داشتند:

  • تمایل بیشتری به دانشگاه رفتن داشتند.
  • تمایل کمتری به ازدواج در سنین پایین داشتند.
  • تمایل کمتری به بیکاری به مدت زیاد داشتند.
  • تمایل کمتری به مشاغل رده پایین دارند .

نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که :” کودکان لزوما علاقه ای به شنیدن همه انتظارات شما ندارند و ممکن است پاسخ مودبانه ای به شما ندهند ، اما در اخر فکر آنها را درگیر خواهد کرد به آن فکر میکنند.

مطابق بیانیه منتشر شده از دانشگا اکسس :” پشت هر زن موفقی یک مادر سختگیر وجود دارد. دخترهای نوجوانی که مادر سختگیری دارند ،در آینده افرادی موفق خواهند شد.

 

2_آنها را تحسین کنید.

تحسین کردن به دو بخش تقسیم میشود.قسمت اول مربوط به مواقعی است که فرزند شما از یک توانایی ذاتی برخوردار است و قسمت دوم مربوط مواقعی است که فرزند شما کاری را با موفقیت به اتمام رسانده است.

  • تحسین توانایی ذاتی باید بدین صورت انجام گیرد: کارت عالی بود. تو خیلی باهوشی.
  • تحسین برای کاری که با موفقیت به اتمام رسیده است باید بدین صورت انجام گیرد: کارت عالی بود. درسته خیلی تلاش کردی ولی از پسش براومدی.

با توجه به دو مورد بالا، میتوانیم دریابیم که هنگامی که شما فرزند خود را تحسین میکنید، در واقع این کار را به دلیل عملکرد او انجام داده اید نه توانایی هایی که دارد.

این نتایج توسط تحقیقات کارول دوک، استاد روانشناس در دانشگاه استفورد ، به دست آمده است.بیشتر تحقیقات او حول محور تفاوت بین رشد طرز تفکر و طرز تفکر ثابت صورت گرفته است.

“اگر شما فرزند خود را به خاطر توانایی ذاتی او تحسین کنید این موارد را باید در نظر بگیرید:

  • گاهی اوقات او برای دستیابی به این موفقیت هیچ کاری انجام نداده است.
  • گاهی اوقات او برای پیشرفت در این راه تلاشی نمیکند.

اما اگر فرزند خود را به خاطر عملکردی که داشته تحسین کنید، در واقع او را تشویق میکنید که عملکرد خود را بهبود بخشد و زندگی موفقی داشته باشد.

اگر شما تازه صاحب فرزند شده اید و نگران این وجه تمایز هستید باید توجه کنید که این استراتژی حتی برای کودکان 1 تا 3 سال هم موثر است.

 

3_آنها را بیرون ببرید.

این مورد یک راهکار ساده است. هنگامی که هوا مساعد است ،خارج شدن از منزل ،هم برای شما هم برای فرزندتان لذت بخش خواهد بود.

عده ای از ما در ادارات کار میکنیم، میدانیم که نشستن به مدت طولانی طاقت فرسا خواهد بود. پس چطور از فرزندمان انتظار داریم درحالی که 6_7 ساعت در روز را در کلاس درس میگذرانند ،نیازی به تفریح نداشته باشند.

دانشمندان اظهار داشته اند که باید فرزندانتان را تشویق کنید تا جایی که امکان دارد در فضای بیرون از خانه بازی کنند.

محققان اروپایی عملکرد 153 پسربچه در سنین 6 تا 8 سال را که هر روز بیرون از خانه بازی میکردند ، بررسی کردند و به نتایج قابل توجهی دست یافتند:

کودکانی که بیشتر در خانه هستند نسبت به کودکانی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، طی دو سال آینده مهارت “خواندن” در آنها پیشرفت نخواهد کرد. همچنین بر توانایی آنها در حل مسائل ریاضی تاثیر منفی خواهد گذاشت.

 

4_برای آنها کتاب بخوانید.

این نکته خصوصا برای بچه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

والدین افراد موفق ،در کودکی برای آنها کتاب میخواندند.

کتاب خواندن دو روش دارد.

اگر شما فقط متن کتاب را میخوانید ،باید بدانید که این کار برای فرزندتان بسیار خسته کننده است؛ این روش ،روش مطلوبی تلقی نمیشود. اما اگر کودکان خود را درگیر داستان کنید، تاثیر خوبی بر ذهن آنها خواهید گذاشت. از آنها بخواهید بخشی از کتاب را خودشان بخوانند. از آنها بپرسید چه اتفاقی رخ خواهد داد و یا اگر آنها خیلی کم سن هستند از آنها بخواهید کتاب را خودشان ورق بزنند.

به عنوان مثال ارین کلابو ،متخصص علوم اعصاب ، پیشنهاد میکند اگر شما داستانی میخوانید از کودکان بخواهید نقش یکی از شخصیت های داستان را بازی کنند.از او بپرسید اگر جای آن شخصیت داستان بود چه کاری انجام میداد. حتی اگر کتاب را بیش از 200 بار برای او خوانده اید ، کودک شما میتواند طرحی متفاوت برای داستان بچیند.

 

5_برخی کارهای روزمره را به آنها بسپارید.

این مقاله ، از پرفروش ترین کتاب نیویورک تایمز،از جولی لیثکات-هیمز ، معاون اول دانشجویان دانشگاه استنفورد، به نام اصول تربیت فرزندان برگرفته شده است.

لیثکات هیمز ،دانشجوی بورسیه هاروارد ،پس از 81 سال مطالعه،به این نتیجه رسید که مردم برای کسب موفقیت در زندگی به دو چیز نیازدارند: عشق و روحیه کاری.

 

چگونه میتوانیم روحیه کاری را در کودکان پرورش دهیم؟

با سپردن کارهایی چون شستن ظروف،کوتاه کردن چمن ها،بیرون بردن زباله ها،مرتب کردن اتاق ها و همه کارهایی که کودکان عموما از آن فراری هستند میتوانید این روحیه را در آنها تقویت کنید.

با محول کردن این وظایف ،آنها در می یابند که کار کردن یکی از شروط اصلی زندگی است و  این تنها مختص آنها نیست.

اگر شما از ابتدا یاد میگرفتید وظایفتان را خودتان انجام دهید همه چیز برای شما آسان تر بود. امیدوارم روزی فرزندانمان به خاطر این سختگیری ها از ما تشکر کنند.

نظرات