همه چیز درباره آنفولانزا جدید و کشنده 98 و راه های پیشگیری و درمان آن
با توجه به شیوع آنفولانزای جدید که بسیاری از افراد به آن مبتلا شده اند مناسب دیدیم که مطلب مفیدی درباره نحوه پیشگیری از آنفولانزای جدید سال 98 برای شما جمع آوری کنیم تا از این بیماری در امان باشید و در صورت مشاهده علائم آنفولانزای 98 سریعا به پزشک مراجعه کنید تا بیماری شما بدتر نشود و در مراحل اولیه آن درمان شود. همچنین راه های درمان آنفولانزای جدید خدمتتان ارائه خواهیم کرد که امیدواریم برای شما مفید باشد.
آنفولانزایی که اخیرا کشور ما در استان های مختلف درگیر آن شده اند در بعضی موارد کشنده بوده و طبق آخرین اخبار وزارت بهداشت ۱۹ نفر فوتی، ۲۷۳ نفر بستری و ۱۳۰۰ نفر هم در دو هفته اخیر به صورت سرپایی درمان شده اند.
قبل از هر اقدامی به پزشک مراجعه کنید .
راه پیشگیری و درمان آنفولانزای جدید 98 چیست؟
بهتر است اطلاعاتی درباره این آنفولانزا داشته باشد تادر صورت مشاهده آن را تشخیص دهید و سریعا برای درمان اقدام کنید.
- آنفولانزای جدید تا کی ادامه دارد؟
این آنفولانزا تا دو هفته دیگر کم کم فروکش خواهد کرد اما ممکن است موج دوم این انفولانزای خطرناک در راه باشد، پس بهتر است مراقب باشید.
- شروع این آنفولانزا با چه علائمی همراه است؟
شروع این آنفولانزا با سوزش گلو شروع می شود و تب یکی از نشانه های بارز این بیماری است.
- آنفولانزای جدید چه گروه سنی را درگیر می کند؟
این آنفولانزا در همه گروه های سنی مشاهده شده است و حتی در کودکان و افراد مسن نیز مشاهده می شود.
آیا این انفولانزا کشنده است؟
تاکنون 19 نفر در اثر ابتلا به آنفولانزا جدید 98 کشته شده اند که بیشترآن ها دارای بیماری هایی مثل بیماری های تنفسی، بیماری های قلبی، سرطان و … بوده اند و شرایط جسمی ضعیفی داشته اند. عمده قربانیان این انفولانزا از استان های تهران، مازندران و آذربایجان شرقی بوده اند. این آنفولانزا به جز ایران در برخی کشورهای دیگر نیز مشاهده شده است.
- منشأ این آنفولانزا از کجاست؟
برخی می گویند این ویروس از عراق وارد ایران شده و برخی منشا ان را پرندگام می دانند اما وزارت هداشت این ادعا را رد کرده است.
- دوره آنفولانزای جدید چقدر است؟
افراد مبتلا به انفولانزای جدید از یک روز قبل از شروع علائم تا ۵ الی ۷ روز بعد از شروع علائم بیماری، می توانند ناقل این بیماری باشند، دوره این بیماری برای کودکان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی گاهی تا 21 روز طول می کشد.
علائم آنفولانزای جدید چیست؟
راه تشخیص آنفولانزای جدید چیست؟ این آنفولانزا شبیه سرماخوردگی است و علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد اما نشانه هایی دارد که می توان آن را از سرماخوردگی تشخیص داد. این آنفولانزا یک بیماری تنفسی است و ریه ها را هم درگیر می کند. در صورت ابتلا به آن نباید خودسرانه برای درمان آن اقدام کرد. شروع آنفولانزای جدید 98 با چند عطسه و کمی سوزش گلو همراه است. بعد از گذشت دو روز تب شدیدی به سراغ شما می آید و آب ریزش بینی آغاز می شود. به طور کلی علائم گزارش شده از آنفولانزای جدید 98 موارد زیر است:
- سرفه
- تب شدید که گاهی با لرز همراه است
- سوزش گلو و گلو درد
- بدن درد
- سر درد
- احساس خستگی بیش از حد
- آب ریزش بینی یا گرفتگی بینی
- حالت تهوع
- اسهال
- سختی تنفس
- سرگیجه
- درد در قفسه سینه
حالت تهوع و اسهال بیشتر در افراد کم سن و سال دیده می شود.
آنفولانزی جدید همیشه خطرناک نیست و در افرادی که قبلا به آنفولانزا مبتلا شده اند و یا افرادی که سیستم ایمنی قوی تری دارند می تواند خفیف باشد
بعضی از علائم ممکن است بیش از یک هفته طول بکشد. همچنین ممکن است علائم در بعضی از افراد بسیار خفیف باشد. در افرادی که قبلاً واکسینه شدهاند یا به علت ابتلای قبلی به بیماری آنفلوآنزا مقداری ایمنی کسب کردهاند علائم ممکن است خفیف باشد.
در صورت مشاهده علائم آنفولانزای جدید چه کنیم؟
اگر این علائم رو مشاهده کردید از درمان های خودسرانه و مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری کنید و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید تا درمان شما شروع شود. البته خوردن مایعات و سوپ های خانگی می تواند به کم شدن سوزش گلوی شما کمک کند.
از رفتن به محل کار یا مدرسه و دانشگاه خودداری کنید زیرا این بیماری به سرعت منتقل می شود.
در صورتی که آبریزش بینی دارید بعد از هر بار استفاده از دستمال کاغذی آن را در سطل دردار بیندازید و دست های خود را بشویید.
از دست دادن با دیگران خودداری کنید.
راه پیشگیری از آنفولانزای جدید 98
- مهم ترین راه برای پیشگیری از ابتلا به هر بیماری که این آنفولانزا نیز از آن مستثنی نیست رعایت بهداشت و شستن مرتب دست ها می باشد.
- از روبوسی و دست دادن با افراد مبتلا به آنفولانزای جدید خودداری کنید. راه انتقال ویروس آنفولانزای جدید می تواند از طریق قطرات سرفه و عطسه که در هوا پراکنده شده است باشد بنابراین بهتر است اگر در محیطی احساس کردید فردی مبتلا به ویروس آنفولانزای جدید است با او دست ندهید و بهتر است از ماسک استفاده کنید.
- از تزریق دگزامتازون، مصرف آنتی بیوتیکها و کورتونها خودداری کنید زیرا سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند.
- تزریق واکسن انفولانزا
- از تماس دستهای آلوده با چشم، دهان و بینی خودداری کنید
- در مواجهه با بیماران و افراد مبتلا به آنفولانزای جدید از ماسک استفاده کنید و فاصله حداقل یک متری از این بیماران را حفظ کنید.
نکاتی در رابطه با واکسن آنفولانزا
تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد حساس مثل خانوم های باردار، کودکان 3 تا 12 سال و افراد مسن بالای 65 سال توصیه می شود. (گرچه تزریق این واکسن می تواند عوارضی داشته باشد که البته بعد از دو روز برطرف می شود.)
بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا در اوایل شروع ماههای سرد سال میباشد. پس از دریافت واکسن آنفلوانزا حداقل ۲ هفته طول میکشد تا پاسخ ایمنی در بدن ایجاد شود.
بطور کلی این افراد نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند!!
- افرادی که به تخممرغ حساسیت شدید دارند.
- افرادی که مبتلابه یک بیماری حاد با یا بدون تب هستند
- افرادی که قبلاً در زمان دریافت واکسن آنفلوانزا، حساسیت نشان دادهاند.
راه درمان آنفولانزای جدید 98 چیست؟
دوره درمان این بیماری حدود 4 الی 10 روز طول میکشد و داروهای خاصی برای این بیماری توسط پزشکان تجویز می شود که مشکلی در زمینه تهیه این داروها در کشور نداریم و این دارو ها در بیمارستان های دولتی و خصوصی موجود می باشد.
««آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است بنابراین داروهای ضد میکروبی (آنتیبیوتیکها) بر آن تأثیری ندارند.»»
برخی درمان های خانگی که به بهتر شدن بیماری آنفولانزای جدید کمک می کند عبارتند از:
- استراحت مطلق
- مصرف سبزیها
- استفاده از مکملهای ویتامین C
- خوردن مایعات گرم
آنفولانزای جدید بیشتر چه افرادی را تهدید می کند؟
- افراد سالمند بالای ۶۵ سال
- زنان باردار
- افراد دارای بیماری زمینهای مزمن (قلبی-ریوی-کلیوی-کبدی- عصبی- نقص سیستم ایمنی)
- افراد بیشازحد چاق
- کودکانی که به مدت طولانی تحت درمان با آسپیرین قرار دارند
- افرادی که داروی ضعیف کننده ایمنی یا کورتیکواستروئید مصرف میکنند.
امیدواریم اطلاعات مفیدی که درباره آنفولانزای جدید 98 خدمت شما ارائه دادیم برایتان مفید بوده باشد و با رعایت موارد بهداشتی از ابتلا به این بیماری ایمن باشید و در صورت آلوده شدن به این ویروس نگران نباشید، با رعایت توصیه های پزشکی به سرعت درمان خواهید شد.