10 راهکار برای افزایش هوش هیجانی در بزرگسالان
امروزه تقویت مهارت های وابسته به EQ برا کسب موفقیت امری واجب تلقی میشود. روش های افزایش هوش هیجانی برای بزرگسالان و همچنین نوجوانان و جوانان را در این بخش خواهیم گفت .
هوش هیجانی یا EQ ، به عنوان یکی از مهارت های ضروری در دنیای کسب و کار ، محبوبیتی روز افزون دارد. ممکن است بسیاری از افراد از این که اهمیت هوش هیجانی در بین افرادی که در یک محیط مشغول به کار هستند ، درحال افزایش است، متعجب باشند زیرا هوش هیجانی یک ترند محسوب نمیشود اما بر اساس آماری که شرکت های بزرگ ارائه داده اند ، میتوان به این نتیجه رسید که کارمندانی که از هوش هیجانی برخوردارند، در درامد نهایی شرکت بسیار تاثیر گذارند. در حقیقت ، فروش و سود شرکت هایی که کارمندانی با EQ بالا دارند، به طرز چشمگیری افزایش می یابد. اگر در محیط کار شما فضای رقابتی برقرار است ،تقویت مهارت های EQ برای کسب موفقیت در حرفه خود امری ضروری محسوب میشود.
در این مقاله به 10 مورد از روش های افزایش EQ اشاره شده است:
1_هنگام گفتگو با افراد جسور باشید.
باید بتوانید در عین احترام منظور خود را به طور مستقیم بیان کنید. افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند، میدانند چگونه باید به بیان نظرات خود در هنگام گفتگو با دیگران بپردازند و نیاز های خود را به طور مستقیم و با احترام بیان میکنند.
2_به جای واکنش نشان دادن به درگیری های موجود ، از واکنش های مناسب استفاده کنید.
وجود خشم و احساسات ضد نقیض در طول درگیری امری طبیعی است. افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند میدانند چگونه باید در شرایط استرس زا آرامش خود را حفظ کنند. آنها از روی خشم تصمیم نمیگیرند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند. این افراد میدانند که در شرایط های بحرانی ، هدف ،تنها حل کردن مشکل است . آنها با یک تصمیم عاقلانه از این که حرکات و کلماتشان مناسب این وضعیت است یا خیر ، اطمینان حاصل میکنند.
3_از مهارت های شنیدن استفاده کنید.
افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند،طی گفتگو به جای این که منتظر باشند طرف مقابل صحبت های خود را قطع کنند تا حرف بزنند، با دقت به حرف های طرف مقابل گوش میدهند.این افراد پیش از این که پاسخ دهند ، از این که تمام صحبت هارا به درستی متوجه شده اند اطمینان حاصل میکنند. آنها همچنین به جزئیات غیرکلامی هم توجه میکنند. این امر از بروز سوءتفاهم جلوگیری میکند ، به شنونده این امکان را میدهد که به درستی پاسخ دهد و به گوینده نشان میدهد که برای او احترام قائل هستید.
4_با انگیزه باشید.
افرادیی که از هوش هیجانی برخوردارند افرادی با انگیزه هستند. این افراد به دیگران انگیزه میدهند و در مواجهه با مشکلات انعطاف پذیر هستند.
5_مثبت اندیش باشید.
قدرت مثبت اندیشی را دست کم نگیرید. یک فرد منفی نگر میتواند تاثیرات مخربی بر سایر افراد داشته باشد. افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند از خلق و خوی اطرافیان خود آگاهی نسبی دارند و سعی میکنند تحت تاثیر رفتار های ناپسند آنها قرار نگیرند. این افراد به خوبی میدانند برای داشتن یک روز خوب و چشم اندازی خوش بینانه به چه چیزی نیاز دارند. ممکن است با صرف یک صبحانه یا ناهار عالی،عبادت یا مدیتیشن در طول روز یا خواندن جملات انگیزشی حال خود را خوب کنند.
6_سعی کنید به شناخت درستی از خود برسید.
افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند ، به شناخت کاملی از خود رسیده اند.آنها از احساسات خود و تاثیرات احتمالی آن بر دیگران آگاهند. این افراد همچنین بر احساسات و زبان بدن دیگران دقت میکنند و از این اطلاعات برای افزایش مهارت خود در برقراری ارتباط استفاده میکنند.
7_انتقاد پذیر باشید.
یکی از بخش های مهم افزایش هوش هیجانی این است که شما روحیه انتقاد پذیری در خود را تقویت کنید.افرادی که از هوش هیجانی بالا برخوردارند ، به جای دلخور شدن یا دفاع کردن از خودشان ، به این می اندیشند که دلیل این انتقاد های وارده چیست،کاری که انجام داده اند چه تاثیری بر دیگران یا عملکرد شغلی خود داشته است و چگونه میتواند این مشکلات را برطرف کند.
8_با دیگران همدلی کنید.
افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند میدانند چگونه با دیگران همدلی کنند.همدلی صفتی است که قدرت عاطفی شما را نشان میدهد و ثابت میکند در این مقوله ضعفی ندارید. همدلی به شما کمک میکند با دیگران به دلیل خصایص انسانی ارتباط برقرار کنید. این کار احترام و درک دو جانبه بین دوفرد با فرهنگ های مختلف را به همراه دارد .
9_رهبری کردن را یاد بگیرید.
افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند مهارت های زیادی برای رهبری و مدیریت دارند.این افراد برای مدیریت و رهبری استاندارد هایی در سطح بالا برای خود در نظر میگیرند و میتوانند به خوبی به منظور جذب افراد آنها را توضیح دهند. این افراد اغلب مبتکرند، توانایی گرفتن بهترین تصمیمات را دارند و مهارت زیادی در حل بحران دارند. این امر سبب میشود عملکرد و پیشرفت آنها در محیط کار و همچنین زندگی به بالاترین سطح ممکن برسد.
10_خوش برخورد و اجتماعی باشید.
افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند ،عموما افرادی خوش برخورد هستند. هنگامی که در جایی حضور دارند لبخند میزند و با این کار به افراد حاضر در جمع انرژی مثبت میدهند. این افراد هنگام برقراری ارتباط با دیگران مهارت های اجتماعی مناسبی به کار میبرند. مهارت های میان فردی این افراد بسیار بالاست و میدانند چگونه ارتباط کلامی یا غیر کلامی مناسبی برقرار کنند.
به نظر میرسد بیشتر این مهارت ها برای افرادی که روانشناسی مبتنی بر خصایص انسانی علاقه دارند مفید است. کسب مهارتی بالا در EQ در افرادی که با دیگران همدلی میکنند راحت تر است اما همه میتوانند این مهارت ها را تقویت کنند.افرادی که احساس همدلی کمتری دارند باید تلاش کنند تا به خودآگاهی برسند و بدانند چگونه باید با دیگران برخورد کنند.با به کار گیری این راهکار ها شما در افزایش EQ موفق خواهید شد.