علت تیره شدن رنگ آبلیمو چیست؟
آبلیمو یکی از چاشنی های بسیار خوشمزه و طعم دهنده ای است که میتوان در همه غذاها اضافه کرد و از طعم خوش آن لذت برد. گاهی پیش می آید که آبلیمو تغییر رنگ داده و تیره میشود، علت آن چیست؟ اگر به دنبال این هستید که متوجه بشوید که چرا رنگ آبلیمو تیره می شود؟ این مطلب را تا آخر مطالعه کنید، چرا که قصد داریم به سوال” علت تیره شدن رنگ آبلیمو چیست؟ ” پاسخ دهیم.
دلیل تیره شدن رنگ آبلیمو
آبلیمو معمولا باید رنگ روشنی داشته باشد اما عواملی هستند که تاثیر بسزایی بر روی تغییر رنگ آبلیمو می گذارند مانند نگهداری در دمای نامناسب و همین طور قرار گرفتن آبلیمو در معرض نور آفتاب. این ها شایع ترین عواملی هستند که باعث تغییر رنگ آبلیمو و تیره شدن آن می شوند. ۴ تا ۱۰ درجه سانتیگراد بهترین دما برای نگهداری آبلیموی تازه است. برای اینکه رنگ آبلیمو تیره نشود بهتر است ان را در ظرف های تیره که مانع رسیدن نور به آبلیم شوند نگهداری کنید.
اما آیا تیره شدن رنگ آبلیمو به معنای خراب شدن ان است؟ برخی از تحقیقات و بیانات اعلام کرده اند که آبلیمو به علت خاصیتی هایی که دارد هرگز خراب و فاسد نمیشود. میتوان گفت که بله این موضوع کاملا درست است و آبلیمو تقریبا هرگز خراب نمی شود اما این نکته را فراموش نکنید که از آبلیمو به منظور خوش طعم کردن غذا مورد استفاده قرار میگیرد و زمانی که فاسد شود طعم و رنگ خود را از دست میدهد و دیگر استفاده کردن از آن فایده ای ندارد.
همانطور که میدانید همه مواد خوراکی فاسد و یا خراب میشوند اما آبلیمو به علت داشتن اسید سیتریک که یک ماده کاملا طبیعی و نگهدارنده است و همین ماده نگهدارنده طبیعی باعث میشود تا آبلیمو بسیار دیرتر از بقیه موادغذایی دیگر فاسد شود.
شاید برایتان سوال باشد که آیا تغییر رنگ آبلیمو نشانه خرابی آن است؟ باید گفت که چنین نیست و آبلیمو با تغییر رنگ و تیره شدن تنها مزه و طعم خود را از دست می دهید و به عبارتی کیفیت آبلیمو از بین رفته است.
به صورت کلی باید گفت که خوردن و استفاده کردن از آبلیمو رنگ تیره هیچ ضرری برای بدن ندارد و تنها برای اینکه بعد از استفاده آن را داخل یخچال قرار نداده ایم تیره رنگ شده است.
پس نگران نباشید چرا که میتوانید از آبلیمو تیره رنگ برای غذاهای خود استفاده کنید. اما اگر احساس کردید که تیرگی رنگ آبلیمو رنگ غذای شما را خراب میکند میتواند از استفاده آن صرف نظر کنید.
اگر آبلیمو را داخل یخچال و تاریک نگهداری کنید هیچ مشکلی برای آن پیش نمی آید و می توانید آن را تا 5 الی 6 ماه مورد استفاده قرار دهید.
تشخیص آبلیموی فاسد
اگر میخواهید مطمئن شوید که آیا آبلیمو خراب شده است یا خیر موارد زیر را مطالعه کنید. اما فراموش نکنید که آبلیمو به علت ترکیبات خاص خود در مدت زمان طولانی فاسد و خراب میشود و به سرعت خراب نمیشود.
- وجود کپک و یا قارچ بر روی آبلیمو
- بو و رایحه آبلیمو تغییر کرده باشد
البته مواردی مانند رنگ آبلیمو و طعم آن هم میتواند کمک کند تا تشخیص دهید آبلیمو فاسد شده است یا خیر، اما رنگ و طعم آبلیمو کیفیت آبلیمو را بیشتر نشان میدهند.