در ماه شعبان چه روزهایی روزه بگیریم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گرچه عبادت و روزه داری در اکثر روزهای سال فضیلت و ثواب زیادی دارد، اما ماه شعبان یکی از ماه هایی که است که اعمال زیادی دارد و به مناجات و روزه در این ماه سفارش زیادی شده است. اما ممکن است برای شما سوال شود که بهتر است چه روزهایی در ماه شعبان را روزه بگیریم. در این مطلب روزهایی که در ماه شعبان روزه بگیریم را با شما به اشتراک گذاشته ایم و گفته ایم بهتر است چه روزهایی از شعبان روزه بگیریم.

همچنین با اعمال ماه شعبان واسه حاجت آشنا شوید.

روزهایی که در ماه شعبان روزه بگیریم

شعبان هشتمین ماه قمری است که به ماه پیامبر (ص) نیز منسوب می باشد و روزه داری در ماه شعبان از جمله اعمالی است که پیامبر (ص) همواره بر آن تاکید داشته اند و خود آن حضرت همیشه ماه شعبان را روزه می گرفتند. در حقیقت ماه شعبان ماهی برای شستشوی قلب بندگان از ناپاکی ها و آمادگی به ماه مهمانی خداوند یعنی رمضان می باشد.

در مورد روزه ماه شعبان وسواس دل نیز از امام علی (ع) حدیثی نقل شده که: (روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى هاى جان را از بين مى برد.)

شعبان ماه پیامبر (ص) است و هر کس یک روز از این ماه را روزه بدارد بهشت بر او واجب می شود و به فرموده پیامبر (ص) هرکه 5 روز در ماه شعبان را روزه بگیرد، ثواب 10 سال روزه برای او نوشته می شود و به اندازه ماسه ها برای او حسنات نوشته می شود.

در روایتی از صفوان جمال امده که مام صادق (ع) به من فرمودند: اطرافیان خود را به روزه گرفتن در ماه شعبان وادار کن. پرسیدم مگر چه فضیلتی دارد؟ فرمودند که هرگاه رسول خدا (ص) هلال ماه شعبان را می دید در مدینه ندا می کرد: (ای اهل مدینه من از جانب خداوند به سوی شما مبعوث شدم آگاه باشید که شعبان ماه من است. پس خدا رحمت کند کسی را که مرا بر ماه من یاری کند یعنی روزه بدارد.)

اما روزهایی که بهتر است در ماه شعبان روزه بگیریم چه روزهایی هستند؟

گرچه در هر روزی از ماه شعبان روزه بگیرید فضیلت بسیاری دارد اما اگر تصمیم دارید بهترین روز برای روزه گرفتن در ماه شعبان را انتخاب کنید، تا انتهای مطلب همراه مینویسم باشید تا از ثواب روزه ماه شعبان از یک تا سی روز بهره مند شوید.

روزه گرفتن در روز اول ماه شعبان

یکی از بهترین روز هفته برای روزه گرفتن، اولین روز ماه شعبان است. روز اول ماه شعبان یکی از روزهایی است که روزه گرفتن در آن ثواب زیادی دارد. در روایات آمده که هرکس روز اول ماه شعبان را روزه بگیرد، بهشت برای او مهیا می شود.

حضرت محمد (ص) فرموده اند: (هر که اولین روز ماه شعبان را روزه بگیرد، خدا برای او هفتاد حسنه که هر حسنه برابر با یک‌ سال عبادت است در نظر می گیرد.)

همچنین فرموده اند: (هر کس سه روز اول ماه شعبان را روزه بگیرد، شب‌ هایش را قیام کند و دو رکعت نماز بگذارد، خداوند شر آسمان و زمین و ابلیس و هر سلطه ستمگری را از او برطرف ساخته و گناهان او را می آمرزد.)

امام صادق (ع) در فضیلت روزه اول ماه شعبان فرموده اند: (هر کس روز اول ماه شعبان را روزه بگیرد، بهشت بر او واجب می‌ شود؛ و هر کس دو روز (از ماه شعبان) را روزه بگیرد خداوند متعال در عالم دنیا در هر روز و هر شب به او نظر می‌ کند و نظر خداوند به او تا در بهشت نیز ادامه می‌ یابد و هر کس سه روز روزه بگیرد هر روز از بهشت خدا را در عرش خود زیارت می‌ کند)

همچنین از ایشان روایت شده که امام علی فرموده اند: (روزه ماه شعبان از من فوت نشد از زمانی که شنیدم منادی رسول خدا (ص) فریاد می‌ کرد. بنابراین هرگز روزه ماه شعبان از من در ایام زندگانی ام فوت نخواهد شد. اگر خدا بخواهد.)

مولودی تولد حضرت مهدی (عج)

چه روزهایی در ماه شعبان روزه بگیریم

روزه روز دوشنبه ماه شعبان

اکثر افراد از ثواب روزه دوشنبه و پنجشنبه در طی سال آگاه هستند. از روزهای پر فضیلت برای گرفتن روزه مستحبی، روزدوشنبه است. یکی از روزهای مناسب برای روزه گرفتن در ماه شعبان نیز روز دوشنبه می باشد. پیامبر ص در مورد روزه روز دوشنبه ماه شعبان فرموده اند: (هر که روز دوشنبه و پنجشنبه شعبان را روزه دارد حق تعالی 20 حاجت دنیوی و 20 حاجت اخروی او را برآورده می‌سازد.)

روزه پنجشنبه ماه شعبان

از جمله روزه های مستحب ماه شعبان، روزه گرفتن در روز پنجشنبه اول ماه شعبان و پنجشنبه آخر ماه شعبان می باشد. روزه گرفتن در ماه شعبان ثواب زیادی دارد و گفته می شود که در هر پنجشنبه ماه شعبان آسمان ها زینت می شوند، پس ملائکه ندا سر می دهند که خداوندا روزه داران این روز را ببخش و دعای آنان را مستجاب کن.

در روایات آمده که پیامبر (ص) به امام علی (ع) سفارش کرده بودند: (روزه در هر ماه، سه روز می‌ باشد: پنجشنبه اول ماه، چهارشنبه وسط ماه و پنجشنبه آخر ماه)

روزه گرفتن در روز جمعه ماه شعبان

اگر می خواهید یک روز را به عنوان بهترین روز برای روزه گرفتن ماه شعبان انتخاب کنید، روزه گرفتن در روز جمعه ماه شعبان را از دست ندهید. پیامبر ص در این خصوص فرموده اند: (کسى که روز جمعه را روزه بدارد و بر آن صبر کند و قصد او تقرّب به خدا باشد؛ خداوند به او ثواب ده روز روزه نورانى و روشن که مانند روزهاى دنیا نیست‏، عطا کند)

روزه سه روز آخر ماه شعبان

سه روز آخر ماه شعبان از جمله روزهایی هستند که برای روزه گرفتن در این ماه سفارش شده اند. در مورد روزه سه روز آخر ماه شعبان گفته می شود، با روزه گرفتن در سه روز آخر ماه شعبان و وصل کردن آن به ماه رمضان، گویی شخص دو ماه متوالی روزه گرفته است.

امام صادق(ع) درباره روزه گرفتن در سه روز آخر ماه شعبان فرموده اند که: ( به خدا سوگند، روزه ماه شعبان با روزه ماه رمضان پشت سرهم مایه آشتى با خداوند است.)

همچنین فرموده اند: (هر که سه روز از ماه شعبان را روزه بدارد، بهشت بر او واجب می شود و رسول خدا در روز قیامت شفاعتش می کند.)

از حضرت رسول اکرم ص سوال شد که کدام روزه برتر است؟ فرمودند: (روزه شعبان برای بزرگداشت رمضان.)

حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم:

مَنْ صَامَ ثَلَاثَهَ أَیَّامٍ مِنْ آخِرِ شَعْبَانَ وَ وَصَلَهَا بِشَهْرِ رَمَضَانَ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَیْنِ مُتَتَابِعَیْن‏

روزه روز آخر ماه شعبان

اگر فردی از روزه 3 روز اخر ماه شعبان بی نصیب ماند، روزه آخرین روز ماه شعبان را از دست ندهد و با استقبال از ماه مبارک رمضان، این دو ماه را بهم متصل کند.

نظرات