پاپاراتزی به چه معناست؟ قوانین پاپاراتزی در ایران چگونه است؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

این روزها به دلیل استفاده از فضای مجازی استفاده از اصطلاحات انگلیسی بسیار رایج شده است. کلمه پاپاراتزی (Paparazzi) ریشه ایتالیایی دارد و در زبان ایتالیایی به معنی پشه های سمج و مزاحم است. پاپاراتزی به عکاسانی گفته می شود که از افراد مشهور و معروف در مکان های عمومی عکاسی می کنند و این عکس ها را به مجلات و خبرنامه ها میفروشند. منشا پیدایش پاپاراتزی ها به اواخر دهه 1950 برمی گردد. در این دوره مجلات به دنبال عکس‌هایی از افراد مشهور بودند که صحنه‌سازی نشده و از زندگی و استایل آن ها در فضای عمومی باشد. خبرنامه ها و مجلات حاضر بودند تا به کسانی که می‌توانستند عکس‌های واضح و واقعی از آن‌ها بگیرند، پول پرداخت کنند، به‌ویژه آن‌هایی که افراد مشهور را در موقعیت‌های خاص قرار می‌دادند. در ادامه این مطلب می توانید به طور کامل درباره پاپاراتزی به چه معناست بخوانید. تا انتهای مطلب همراه باشید.

پاپاراتزی یعنی چی؟

با شنیدن کلمه “پاپاراتزی” چه تصویری به ذهن شما خطور می کند؟ اگر عکاسانی را تصور می کنید که بی وقفه به دنبال افراد مشهور هستند و از آن ها عکاسی می کنند، حق با شماست. اما واژه «پاپاراتزی» از کجا آمده است.

تاریخچه پاپاراتزی

تاریخچه ایجاد پاپاراتزی ها به اواخر دهه 1950 برمی گردد. مجلات و خبرنامه ها در این زمان به عکس هایی از زندگی و استایل افراد مشهور که یونیک و بدون صحنه سازی باشند، نیاز داشتند، و به افرادیکه بتوانند چنین عکس هایی را به دستشان برسانند هزینه هایی خوبی پرداخت می کردند.

اولین عکس برای این مورد توسط عکاسی به نام Tazio Secchiaroli در سال 1958 در رم گرفته شد. او عکسی از پادشاه فاروق مصر گرفت که پس از عکس گرفتن در حالی که با دو زن نشسته بود که هیچ یک از آنها همسرش نبودند ناراحت شد. این زوج با هم درگیر شدند و یک شریک با سکیارولی یک عکس دیگر از صحنه گرفتند. آغاز نوع جدیدی از عکاسی ایجاد شده بود، اما این مردان هنوز به عنوان پاپاراتزی شناخته نشده بودند.
یک تهیه کننده ایتالیایی به نام فدریکو فلینی در حال کار بر روی طرحی برای فیلمی در مورد فرهنگ فعلی رم در آن زمان بود که فرهنگ خودپسندی بود. فلینی با سکیاریولی تماس گرفت و حتی شخصیت عکاس خبری فیلم را پس از او الگوبرداری کرد و او را پاپاراتزو نامید. این فیلم در سال 1960 منتشر شد و La Dolce Vita نام داشت که به معنای واقعی کلمه “زندگی شیرین” ترجمه می شود.
تئوری های مختلفی در مورد اینکه فلینی چگونه نام پاپاراتزو را پیدا کرد وجود دارد. در مجله تایم از فلینی نقل شده است که این کلمه او را به یاد “حشره ای که وز وز می کند” می اندازد.

همچنین بخوانید: تینیجر به چه معناست


نظریه دیگری می گوید که این کلمه از نام مردی به نام کوریولانو پاپاراتزو که هتلی در کاتانزارو ایتالیا را اداره می کرد، آمده است. این نام توسط یک نویسنده انگلیسی به نام جورج گیسینگ ثبت شده است که در سال 1901 سفرنامه ای به نام کنار دریای ایونی نوشت که سفرهای او را در جنوب ایتالیا ثبت کرد. گفته می شود که انیو فلیانو، فیلمنامه نویس این فیلم، ترجمه ایتالیایی کتاب گیسینگ را در سال 1958 خوانده و نام پاپاراتزو را پیدا کرده است.
صرف نظر از منشأ اصلی واقعی، جمع پاپاراتزو (پاپاراتزی) با گروه‌های تهاجمی از عکاسان مرتبط شده است که افراد مشهور را در هر کجا که می‌روند دنبال می‌کنند تا از آنها عکس هایی بدون صحنه سازی بگیرند.

لئونارد دیکاپریو که سعی دارد با پوشش خود از دست پاپاراتزی ها در امان بماند اما با این حال از او عکس گرفته اند.

آیا پاپاراتزی قانونی است؟ قوانین پاپاراتزی چیست؟

پاپاراتزی ها از نظر قانونی از تجاوز به اموال خصوصی، استفاده از لنزهای تله فوتو برای بررسی اموال خصوصی، یا تعقیب اهداف در اتومبیل ها منع شده اند.

فرهنگ پاپاراتزی چیست؟

فرهنگ پاپ یا فرهنگ پاپاراتزی، حرفه ای فعال در حوزه رسانه است که شامل عکاسی عکاسان از افراد مشهور می باشد تا به مخاطبان امکان دهد، نگاهی دزدکی به زندگی شخصی و همچنین حرفه ای آنها بیاندازند.

آیا پاپاراتزی در ایران هم وجود دارد؟

پاپاراتزی در ایران به صورتی که در هالیوود و بالیوود و سینماهای کشورهای توسعه یافته وجود دارد نیست. قوانین حاکم بر کشور نیز برای این موضوع بسیار مهم است. اما به هر حال هر از گاهی عکس هایی از بازیگران و افراد مشهور در فضای مجازی منتشر می شود که توجه اذهان عمومی را بر می انگیزد. این روزها در فضای اینستاگرام فردی به نام امین فردین که قبلا در ایران کار خبرنگاری می کرد، ادعا می کند پاپاراتزی است. او هم اکنون به آلمان مهاجرت کرده است و در انجا با درست کردن ویدیوهایی اطلاعاتی درباره زندگی شخصی و خصوصی افراد مشهور ایرانی منتشر می کند. محتوای ویدیوهای او براساس اطلاعاتی است که از زندگی شخصی افراد مشهور دارد و از این رو حس کنجکاوی کاربران شبکه های اجتماعی را قلقلک می دهد.

در سال های اخیر عکس های منتشر شده از مهران مدیری در فرانسه و یا عکس هایی از حضور رامبد جوان و همسر باردارش نگار جواهریان در کانادا نمونه هایی از عکس های پاپاراتزی اس که جنجال های بسیاری را برای این افراد رقم زد. اخیرا هم درگذشت زهره فکور صبور موضوعی است که اشاره می شود به خاطر اطلاعاتی است که امین فردین در یکی از ویدیوهای خود از او منتشر کرده است و مرگ این بازیگر به این ویدیو مرتبط است.

در پایان:

پاپاراتزی شخص است که اخبار، عکس و فیلم هایی که از سلبریتی ها و افراد مشهور در اماکن عمومی و یا شخصی آن ها شکار کرده را به مجلات و سایر منابع خبری میفروشد و از این طریق کسب درامد می کند. پاپاراتزی یک کلمه ایتالیایی است و کلمه پاپاراتزی در زبان ایتالیایی به معنی پشه مزاحم است.

امیدواریم با معنی کلمه پاپاراتزی به خوبی آشنا شده باشید. گرچه در کشورهای خارجی پاپاراتزی به عنوان یک شغل شناخته شده است و حتی ممکن است قانونی هم باشد اما از نظر اخلاقی سرک کشیدن در زندگی خصوصی دیگران چیزی نیست که هیچ کس موافق آن باشد. کسب درامد به بهای افشای اطلاعات شخصی ترین مسائل زندگی دیگران مصداق عینی تجاوز به حقوق دیگران است و چنین چیزی در هیچ فرهنگی پذیرفته شده نیست.

نظرات