اسپرسو به نوعی قهوهٔ غلیظ میگویند که در اوایل قرن 20 در شهر میلان در کشور ایتالیا ابداع شد . اسپرسو به طور معمول به این شکل میباشد که آبی را که به نقطه جوش رسیده است را با فشار از دامنه های قهوه عبور میدهند . اسپرسو دارای غلظت بالاتری از مواد محلول است.
جالب اینجاست که اسپرسو در بین نوشیدنی ها بیشترین مقدار کافئین را دارد به شکلی که وقتی یک ورزشکار قبل از ورزش اسپرسو بنوشد تست دوپینگ آن مثبت خواهد بود !
اسپرسو پایه برخی از نوشیدنی هاست مانند کاپوچینو، کافه ماکیاتو، کافه موکا، کافه آمریکانو و کافه لاته است.
یکی از موارد اصلی تهیه کاپوچینو اسپرسو میباشد ولی در تهیه کافه لاته ممکن است بکار نرود. میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنیها بیشتر است و به این دلیل هم هست که اکثر اوقات در مقیاسهای کوچک سرو میشود.
میزان کافئین در اسپرسو
یک اسپرسو ۶۰ میلی لیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلی گرم کافئین است در حالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلی لیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلی گرم کافئین است.
دم کردن اسپرسو
فرایند دم کردن اسپرسو با عبور آب داغ (حدود ۹۵ درجه سیلسیوس) که تحت فشار است از روی قهوه آسیاب و بهم فشرده شده درست میشود. هیچ استاندار جهانی برای استخراج اسپرسو تعریف نشده است، موکاپات و دستگاه اسپرسو ساز مهمترین ابزار آلات برای تهیه این نوشیدنی می باشند. اما چند تعاریف منتشر شده وجود دارد که سعی کردهاند تا در ارتباط با میزان و نوع پودر قهوه، دما و فشار آب و نرخ استخراج محدودیتهایی را ایجاد کنند.
عکس اسپرسو
یک موضوع جالب در باره اسپرسو این است که ایتالیایی ها روی اسپرسو خود حساسیت بالایی دارند و نوشیدن آن را بسیار مهم تلقی می کنند. به گفته «دی پیترو»، کافی شاپ های کنونی تصور می کنند اگر از وسایل محلی برای آسیاب کردن و بو دادن قهوه استفاده کنند، نوشیدنی ای که تهیه می کنند نیز به همان اندازه خوب خواهد شد. اما این فقط بخشی از ماجراست. اگر قهوه به روش درست تهیه نشود، خیلی سریع حالتی از ماندگی به خود گرفته و طعمش تغییر می کند. بنابراین، برخلاف باور غلط بسیاری از آدم ها که تصور می کنند قهوه باید تلخ باشد، باید بدانید که این نوشیدنی باید طعم خوب داشته باشد.
با سلام ، ممنون از آموزش خوبتون ، فقط یک درخواست ، اگر امکانش هست یک آموزشی هم از تهیه قهوه با شیر رو توی انواع قهوه جوش داشته باشید ممنون تون میشم