درونگرایی چیست و خصوصیات افراد درونگرا چیست؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

قبل از اینکه بخواهیم راجب افراد درونگرا بدانیم و خصوصیات آنها را بشناسیم، باید تعریفی درست از درونگرایی در ذهنمان داشته باشیم. درونگرایی رفتاری است که با دیدگاه درونی ذهنی همراه بوده و فرد دورن گرا تسلط بیشتری برنفس خود دارد. این یعنی فرد به احساسات و دنیای درونی خود توجه و علاقه ی بیشتری نشان می دهد.

هر فردی با طبیعت و خلق و خویی منحصر به فرد متولد می شود. این طبیعت در واقع روشی است که شما از آن انرژی بدست می آورید و با آن با جهان هستی رابطه برقرار می کنید، اینکه شما فردی درونگرا یا برونگرا هستید عمدتا توسط ژن های شما تعیین می شود. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد که درونگرایی چیست و شما را با ویژگی های شخص درونگرا را بیان خواهیم کرد.

معنی درونگرایی چیست؟

فرد درونگرا کیست؟ فرد «درون‌گرا» تسلط بیشتری بر نفس خود دارد، این افراد کمتر تمایل به حضور در جمع دارند و بیشتر دقت خود را به مطالعه و فعالیت‌های ذهنی فردی منعکس میکنند. درون‌گرا فردی است که محیط های آرام  را بیشتر ترجیح می دهد. افراد درونگرا پس از برقراری تعاملات اجتماعی خود احساس بی انرژی بودن و خستگی را تجربه می کنند و پس از آن مدت زمانی را به تنهایی و در خلوت خود سپری می کنند تا انرژی از دست رفته خود را بازیابند و این عمدتا به دلیل آن است که مغز افراد درونگرا به شیوه ای متفاوت با مغز افراد برونگرا به دوپامین پاسخ می دهد. اگر شما فردی درونگرا هستید، احتمالا از بدو تولدتان فردی درونگرا بوده اید و اصلا یک فرد درونگرا متولد شده اید، این به این معنی است که درونگرا بودن کاملا طبیعی است.

باید بدانید که درونگرایی یک خصوصیت غیرمعمول و عجیب و غریبی نیست، یعنی به این مفهوم نیست که شما از وجود خصوصیت خاصی در خود رنج میبرید و این ویژگی کاملا طبیعی بوده، در واقع تحقیقات نشان می دهند که ۳۰ تا ۵۰ درصد از جمعیت ایالات متحده را افراد درونگرا تشکیل می دهند. این یعنی از هر۲ یا ۳ نفری که می شناسید، ۱ نفر درونگرا است.

همچنین بخوانید: 10 عادت افراد با اعتماد به نفس بالا

مشخصات درونگرایی

بیشتر افراد درونگرا دارای ویژگی مشخص مشترکی هستند، مشخصات افراد درونگرا شامل موارد زیر است:

  1. قرار گرفتن در جمعی دوستانه و مختصر را به میهمانی شلوغ و پرجمعیت ترجیح می دهند، در جمع ناآشنا ساکت اما در جمع دوستان خود راحت هستند، این افراد دوستان زیادی ندارند و در ارتباط برقرار کردن با افراد جدید مشکل دارند و کم رو هستند.
  2. کارهای خود را به بهترین شکل در تنهایی انجام می دهند، و به داشتن قلمرو شخصی علاقه نشان میدهند. از فعالیت‌های انفرادی انرژی می‌گیرند مانند نقاشی کردن، مطالعه و ازین قبیل کارها؛ در جاهای شلوغ احساس تنهایی می کنند و احساس خستگی به آنها دست میدهد.
  3. از گفتگوهای بی اهمیت و پوچ یا تعاملات اجتماعی غیرضروری بیزار هستند.
  4. شور و اشتیاق زیادی به مفاهیم عمیق دارند و به جزییاتی توجه می‌کنند که دیگران به آنها توجه نمی‌کنن.
  5. این افراد با شریک زندگیشان رابطه عاشقانه دارند.
  6. یکی از ویژگی های شخص درون گرا این است که تمرکزشان زیاد است. برای تصمیم گیری به زمان نیاز دارندو قبل از تصمیم گرفتن می اندیشند.
  7. تحقیقات نشان داده است که فشارخون این افراد پایین است.
  8. چند درصد افراد درون گرا هستند؟ حدود ۶۵ درصد نوابغ را درون‌گرایان تشکیل می‌دهند.

همچنین بخوانید: انواع مختلف روابط انسان ها

چند باور غلط راجب درونگرایان

  • علاقه نشان ندادن فرد درونگرا در برقراری ارتباط در مورد مسائل بی ارزش معمولا دچار سوءبرداشت می شود. افراد درونگرا معمولا از  گفتگوهای بی اهمیت و پوچ پرهیز می کنند زیرا چنین صحبت هایی را بی ارزش و بی اعتبار می دانند. آن ها علاقمند به برقراری ارتباط هایی معنادارتر در گفتگوهای خود هستند. این رفتار افراد درونگرا معمولا برای بعضی ناخوشایند است.
  • نسبت دادن صفت دست و پا چلفتی مثل خجالتی بودن یکی دیگر از ویژگی هایی است که به درونگراها داده میشود. که در واقعیت اینگونه نیست، و بسیاری از انسان های موفق در موقعیت های اجتماعی مختلف افرادی درونگرا هستند درحقیقت، ۶۰ درصد از تمامی وکیل های دنیا افرادی درونگرا هستند. با توجه به اینکه وکالت حرفه ای است که تا حدودی نیازمند مقداری اعتماد به نفس برای صحبت کردن در برابر دیگران است. 
  • اگر فرد درونگرایی انرژی لازم و کافی را در برقراری یا تعاملات اجتماعی نداشته باشد به هم ریخته یا خسته و کسل میشود اما هرگز هدفش بی ادبی یا بی احترامی کردن نخواهد بود حال اگر به آن ها کمی زمان بدهید تا در تنهایی خود انرژی از دست رفته را پیدا کنند چه بسا گرمی و صمیمیت بیشتری را از جانب آن ها احساس خواهید کرد
  • بعضی اوقات افراد درونگرا به افراد برونگرا به دلیل قدرت فکر کردن سریع آن ها یا رفتار طبیعی آن ها در یک موقعیت اجتماعی حسادت می کنند. اما افراد درونگرا دارای قدرت های بسیار زیادی هستند که افراد برونگرا بطور طبیعی از آن ها بی بهره هستند.

 درونگرا بودن خود یک نعمت بزرگ است

جهان هستی به انسان هایی نیاز دارد که قبل از شروع هر کاری فکر میکنند، به جهان پیرامون خود به شیوه هایی جدید نگاه می کنند و درعمق بیشتری سیر می کنند، این جهان پذیرای انسان هایی متفکر است که آرامش را با خود به همراه دارند، درونگراها رهبرانی بهتر برای جهان هستی هستند، دلیل این امر این‌ است که برون‌گرا‌ها اجازه نمی‌دهند افرادشان ایده‌های خود را اجرا کنند و آزادی عمل داشته باشند؛ لذا به طور ناخواسته خلاقیت اعضا را از بین می‌برند.

وقتی شخصی خصوصیت درونگرایی بودنش را بپذیرد و از آن برای پیشرفت خودش استفاده کند، به بهترینِ خودش تبدیل می شود. و این طبیعت فرد میتواند منبعی از درخشندگی و استعداد او باشد.

 

نظرات