کباب سلطانی چیست (بهمراه طرز تهیه و نکات طلایی)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شما در منوی رستوران های سنتی ایرانی، لیستی از کباب ها را مشاهده می کنید و حتما دوست دارید تفاوت این کباب ها را متوجه شوید و در این میان حتما چشمتان به کباب سلطانی می خورد که در لیست خوشمزه ترین غذاهای ایرانی قرار دارد. همانطور که مشخص است این غذا لاکچری و خاص می باشد و از این رو در ادامه خصوصیات و طرز تهیه کباب سلطانی را ارائه می دهیم تا متوجه شوید که کباب سلطانی چیست.

کباب سلطانی شامل چیست

لازم به ذکر است که این غذا سالهاست در ایران طبخ می شود اما اصالت آن مربوط به قفقاز و غذایی بسیار محبوب است که شامل دو نوع کباب کوبیده و کباب برگ می باشد. نامگذاری کباب سلطانی نیز به این دلیل است که در قدیم برای شاه طبخ می شده و در آن زمان که تجهیزات آشپزی همواره در دسترس نبوده است، به نظر عموم مراحل تهیه کباب سلطانی، دشوار بوده است.

طرز تهیه کباب سلطانی

حال که متوجه شدید کباب سلطانی چیست، لازم است با ما همراه شوید تا بتوانید یک کباب سلطانی خوشمزه بپزید که حتی شاه نیز جذب آن شود.

مواد تشکیل دهنده کباب سلطانی

پیاز8 عدد
گوشت قلوه گاه و زیر سینه گوسفندی1 کیلوگرم
فلفل سیاهبه میزان لازم
گوشت راسته گوسفندی1 کیلو 800 گرم
زعفرانیک پنس
فلفل دلمه ای3 عدد
نمکبه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم

روش تهیه کوبیده گوشت

طرز پخت کباب سلطانی

از آنجایی که کباب سلطانی یک سیخ کباب برگ و یک سیخ کباب کوبیده می باشد ما دستور تهیه هر کدام را جداگانه و به صورت مرحله به مرحله آموزش می دهیم.

طرز تهیه کباب برگ برای سلطانی

  1. خرد کردن فلفل دلمه ای

    فلفل دلمه ای را نگینی ریز خرد می کنیم تا برای مزه دار کردن کباب سلطانی آماده باشد.

  2. دم کردن زعفران

    زعفران را می ریزیم و بعد از اینکه در قوری ریختیم کمی آب جوش می ریزیم و روی حرارت غیر مستقیم کتری قرار می دهیم.

  3. آماده کردن پیاز

    برای تهیه کباب سلطانی، 5 عدد پیاز را پوست کرده و خلالی خرد می کنیم.

  4. آماده کردن گوشت راسته گوسفندی

    گوشت گوسفندی را با چاقو تیز به صورت لایه های نازک برش می زنیم.(ضخامت هر تکه تقریبا کمتر از 1 سانتی متر باشد) سپس به تکه های کوچکتر تقسیم می کنیم.

  5. مزه دار کردن گوشت راسته گوسفندی

    برای مزه دار کردن این سیخ از کباب سلطانی، گوشت تکه شده را در ظرفی می ریزیم.

  6. ریختن فلفل دلمه ای

    فلفل دلمه ای را به گوشت اضافه می کنیم و هم می زنیم.

  7. افزودن پیاز

    پیاز خرد شده را به این مواد مزه دار کباب سلطانی اضافه می کنیم و هم می زنیم.

  8. اضاف کردن روغن مایع

    روغن مایع را به مواد بالا اضافه می کنیم.

  9. اضافه کردن زعفران

    در این مرحله از طرز تهیه کباب سلطانی، کمی از زعفران دم کرده را می ریزیم.

  10. افزودن فلفل سیاه

    فلفل سیاه را اضافه کرده و هم می زنیم تا این مواد مزه دار کباب سلطانی هم بخورد.

  11. استراحت دادن گوشت راسته گوسفندی

    مواد فوق را در ظرفی درب دار ریخته و در یخچال می گذاریم و تقریبا 2 ساعت زمان می دهیم که استراحت کند.

  12. کوبیدن گوشت کباب برگ

    گوشت های مزه دار شده را از مواد خارج کرده و روی تخته گوشت می گذاریم و با بیفتک کوب می کوبیم.

  13. سیخ زدن کباب برگ

    گوشت های بالا را در سیخ می زنیم. این سیخ یکی از دو نوع کباب سلطانی را شامل می شود.

  14. استراحت دادن این سیخ از کباب سلطانی

    این سیخ های کباب سلطانی را درون سینی قرار می دهیم و روی آن سلفون می کشیم و درون یخچال می گذاریم تا بمانند و بهتر کباب شوند.

  15. پختن کباب برگ

    این سیخ های کباب سلطانی را روی ذغال های سرخ شده می چینیم و می گذاریم کاملا کباب شود.

کباب سلطانی مجلسی
کباب سلطانی شامل چیست

طرز تهیه کباب کوبیده برای سلطانی

  1. خرد کردن پیاز : 3 عدد پیاز را رنده می کنیم و آب آن را می گیریم و در ظرفی می ریزیم.
  2. آماده کردن گوشت قلوه گاه و زیر سینه گوسفندی : گوشت را در چرخ گوشت ریخته و برای تهیه کباب سلطانی دوبار چرخ می کنیم.
  3. تهیه مواد کباب کوبیده : گوشت را در ظرفی می ریزیم.
  4. ریختن پیاز : در این مرحله از طرز تهیه کباب سلطانی، پیاز را به گوشت اضافه می کنیم و هم می زنیم.
  5. ریختن ادویه : نمک و فلفل سیاه را به مواد بالا اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
  6. اضافه کردن زعفران : کمی زعفران می ریزیم و مواد کوبیده را با هم ترکیب می کنیم تا کباب سلطانی ما خوشمزه تر شود.
  7. ورز دادن مواد کباب کوبیده : مواد بالا را به خوبی و تقریبا 10 دقیقه ورز می دهیم.
  8. سیخ زدن کباب کوبیده : مواد کباب کوبیده را روی سیخ های بزرگ و با دست می کشیم و شکل می دهیم.
  9. استراحت دادن کباب کوبیده : سیخ های بالا را درون سینی می چینیم و بعد از سلفون کشیدن درون یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.
  10. کباب کردن کوبیده : بعد از اینکه تقریبا 3 ساعت گذشت، سیخ ها را از یخچال خارج کرده و این کباب سطانی ها را روی ذغال سرخ شده می چینیم تا به خوبی کباب شود.
  11. آماده کردن کباب سلطانی : حال کباب کوبیده و کباب برگ را در کنار پلو زعفرانی قرار دهید و نوش جان کنید.

فوت و فن تهیه کباب سلطانی

  • توجه کنید که هر دو نوع گوشت بالا باید تقریبا 2 روز از کشتار گذشته باشد تا کباب سلطانی بهتر شود.
  • می توانید کوبیده مرغ را جایگزین کوبیده گوشت کنید تا کباب سلطانی شما ترکیبی از گوشت و مرغ باشد.
  • می توانید روغن زیتون بی بو را جایگزین روغن مایع کنید تا بافت کباب برگ بهتر شده و کباب سلطانی خوشمزه تری داشته باشید.
  • اگر می خواهید سیخ کباب برگ برای کباب سلطانی شما نرم تر شود از گوشت فیله گوسفندی استفاده کنید.
  • همچنین می توانید در مواد مزه دار گوشت راسته گوسفندی کمی کیوی بریزید تا کباب سلطانی نرم تر شود.

میزان کالری کبابها

بهترین روش برای نرم شدن گوشت کبابی

نظرات