ماری جوآنا چیست و ترک آن چند روز طول می کشد؟
در این مقاله قصد داریم به بیان ماری جوآنا چیست و ترک آن چند روز طول می کشد؟ بپردازیم. ماریجوانا در ایران با نام گل در بین جوانان شناخته می شود که ماده ای اعتیاد آور و خطرناک است که در بین دانش آموزان و دانشجویان بسیار فراگیر شده است، به همین دلیل مسئولان هشدارهای زیادی به خانواده ها در این مورد داده اند.
ماری جوانا که با نام های کانابیس ٬ گل ٬ علف ٬ جوینت ٬ ماری جین ٬ وید ٬ مرجان یا ماری، گُلِ خشک معرفی می شود. ماریجوانا بدن و ذهن شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. این اثرات مخرب بر روی روان و بدن شما طوری است که باید اطاعات خود را در این زمینه بالا ببرید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعاتی بیشتری درباره این گیاه به دست آورید.
بیشتر بدانید: برای ترک سیگار چه چیز هایی بخوریم؟
ماریجوانا (ماری جوانا) چیست؟
ماریجوآنا (Marijuana) یک داروی فعال کننده ی روان محسوب می شود که از آن برای تفریح و یا درمان استفاده می شود. ماریجوانا از برگ گیاه شاهدانه فرآوری شده و مانند مابقی مواد به دست آمده از این گیاه، (THC) و یا تتراهیدروکانابینول دارد. (THC) ترکیب اصلی و مهم این گیاه است که موجب سرخوشی مصرف کننده می شود.
ماری جوانا گیاهی روان گردان است که مصارف تفریحی و گاهی درمانی دارد و در برخی از کشور ها از آن در مراسم های مذاهب کاذب استفاده می شود. مصرف این ماده بیشتر بهصورت تنفسِ دود حاصل از سوختن (تدخینی) و یا به صورت خوراکی مصرف می شود. اغلب در حالت سوختن یا تدخینی، گیاه خُرد شده را در کاغذ مخصوص می پیچند و به صورت سیگار آن را میکشند.
برخی از افراد ماری جوانا را به شکل سیگارهای دستی می کشند و برخی در لوله ها ، (که بعضی اوقات بانگ نامیده می شود) ، یا در بلانت (ماری جوانا که در بسته های سیگار برگ پیچیده شده است) مصرف می کنند. ماری جوانا همچنین می تواند بصورت چای و دمنوش استفاده شود، به ویژه هنگامی که برای اهداف دارویی و استفاده در غذاهایی نظیر براونی ، کلوچه یا آب نبات مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه های بخور نیز به طور فزاینده ای برای مصرف ماری جوانا مورد استفاده قرار می گیرند.
هزینه نگهداری معتاد در کمپ ترک اعتیاد چقدر است ؟
ترک گیاه ماریجوانا چند روز طول می کشد؟
برای ترک ماری جوانا شما لازم است در ابتدا دارای اراده قوی و انگیزه بالا باشید و از کمک گرفتن از خانواده خجالت نکشید چرا که همراهی خانواده در این راه باعث بالا رفتن انگیزه شما می شود. لوازم و ابزار مربوط به مصرف گل را از خود دور کنید و سعی کنید افکار خود را کنترل کنید و در آخر از یک مشاور خوب برای کمک و مشاوره استفاده کنید. ترک این ماده مخدر خدود 5 الی 6 هفته طول می کشد و در این زمان بهتر است انگیزه خود را بالا ببرید و ذهنتان را کنترل کنید.
اختلالات و عوارض مصرف ماری جوآنا (گل)
آرامش اعصاب، سرخوشی، دروننگری، خنده زیاد و افزایش اشتها از جمله آثار ذهنی و جسمی ماریجوانا محسوب می شود که موجب ترغیب افراد در استفاده مدام از آن می شود. مصرف ماریجوانا دارای عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدت می باشد.
مصرف ماریجوانا موجب کم شدن حافظهٔ کوتاهمدت، خشکی دهان، سرخی چشم ها، اختلال در مهارتهای حرکتی و گاهی احساس اضطراب و ترس امی شود. از عوارض جانبی بلندمدت مصرف گیاه ماری جوانا می توان به اعتیاد فکری، کاهش قوای ذهنی در افرادی که مصرف آن را از نوجوانی شروع کرده اند اشاره کرد. مصرف ماری جوانا توسط مادران باردار موجب اختلال رفتاری در کودکان آنها می شود.
مصرف ماری جوانا می تواند منجر به اختلالات و میل به افزایش مصرف آن شود. اطلاعات اخیر حاکی از آن است که 30٪ از افرادی که ماری جوانا مصرف می کنند ممکن است دارای درجاتی از اختلال ناشی مصرف ماری جوانا باشند.
افرادی که قبل از 18 سالگی مصرف ماری جوانا را شروع می کنند چهار تا هفت برابر بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به اختلال مصرف ماریجوانا هستند.
اختلالات استفاده از ماری جوانا غالباً با اعتیاد و وابستگی همراه است. در این حالت فرد هنگام عدم مصرف این مواد مخدر، احساس درد و خماری دارد. افرادی که به طور مکرر از ماری جوانا استفاده می کنند اغلب تحریک پذیری ، مشکلات خلقی و خواب ، کاهش اشتها ، بی قراری و یا انواع مختلف ناراحتی جسمی را گزارش می دهند که در هفته اول پس از ترک به اوج خود می رسد و حداکثر تا 2 هفته طول می کشد.
اختلال در مصرف ماری جوانا زمانی به اعتیاد تبدیل می شود که فرد نتواند مصرف مواد مخدر را متوقف کند حتی اگر این امر در بسیاری از جنبه های زندگی وی تداخل ایجاد کند. برآورد تعداد معتادان به ماری جوآنا بحث برانگیز است. مطالعات نشان می دهد که 9 درصد از افرادی که ماری جوانا استفاده می کنند به آن وابسته می شوند، در بین 2425 نفر از مصرف کنندگان حدود 17% افرادی هستند که از نوجوانی شروع به مصرف این مواد مخدر نمودند و به آن اعتیاد پیدا کردند.
مشکلات تنفسی، اختلال در حافظ و تغییر رفتار از اصلی ترین علائم اعتیاد افرادی است که ماری جوآنا مصرف می کنند.
زمانی که فرد معتاد به ماری جوآنا تصمیم به ترک آن می گیرد در صورت عدم مصرف آن دچار تحریک پذیری، اضطراب و افسردگی، بی خوابی یا بیقراری و خستگی، کاهش اشتها و کاهش وزن، معده درد، تعریق، سستی، تب، لرز و سردرد می شود.