Take a fresh look at your lifestyle.

خود مراقبتی چیست (۵ روش خود مراقبتی)

خود مراقبتی چیست ؟ اگر از خود مراقبت نکنید، همه فعالیت ها و کارهای تسکین دهنده استرس در تمام دنیا روی شما جواب نمی دهند. اگر خواب کافی ندارید مراقبه به درد شما نمی خورد. اگر فقط بدن خود را با غذاهای چرب و فرآوری شده بالا تأمین می کنید ، هر چند وقت یک بار سر زدن به سالن ورزش باعث کاهش استرس شما نمی شود. اگر می خواهید فعالیت های تسکین دهنده استرس بر روی شما تاثیر گذار باشد، باید ابتدا نیازهای اساسی خود را برطرف کنید.

خود مراقبتی چیست ؟

مراقبت از خود عملی آگاهانه را توصیف می کند که شخص به منظور ارتقا سلامت جسمی، روحی و عاطفی خود انجام می دهد. خود مراقبتی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد مانند این مورد که  هر شب به اندازه کافی می خوابید یا برای چند دقیقه هوای تازه بیرون می روید.

مراقبت از خود چنین تعریف شده است: “یک فرایند چند بعدی و چند وجهی برای مشارکت هدفمند در استراتژیهایی که عملکرد سالم را تقویت می کنند و بهزیستی را بهبود می بخشند.”

مراقبت از خود برای ایجاد مقاومت در برابر عوامل استرس زا یی که در زندگی نمی توانید از بین ببرید بسیار حیاتی است. هنگامی که برای مراقبت از ذهن و بدن خود قدم برداشته اید، برای زندگی بهتر خود مجهزتر خواهید بود.

متأسفان ، با این حال، بسیاری از افراد مراقبت از خود را به عنوان یک اولویت، خیلی لاکچری تلقی می کنند. در نتیجه، آنها دچار احساس ضعف ، خستگی و عدم توانایی کافی برای کنار آمدن با چالش های اجتناب ناپذیر زندگی می شوند.

ارزیابی چگونگی مراقبت از خود در چندین حوزه مختلف بسیار مهم است، بنابراین می توانید اطمینان حاصل کنید که از ذهن، جسم و روح خود مراقبت می کنید.

5 روش خود مراقبتی چیست ؟

1.خودمراقبتی جسمی

اگر می خواهید بدنتان به طور موثری کار کند، باید از آن مراقبت کنید. به خاطر داشته باشید که بین بدن و ذهن شما ارتباط شدیدی وجود دارد. وقتی از بدن خود مراقبت می کنید، بهتر هم فکر می کنید و بهتر احساس می کنید.

خودمراقبتی جسمی شامل نحوه سوخت رسانی به بدن، میزان خوابیدن، میزان فعالیت بدنی و همچنین مراقبت از نیازهای جسمی است. حضور در قرارها، استفاده از دارو طبق دستورالعمل و کنترل سلامتی همه بخشی از مراقبت از خود جسمی خوب است

وقتی صحبت از خود مراقبتی جسمی می شود ، سوالات زیر را از خود بپرسید تا ارزیابی کنید که آیا ممکن است مواردی برای بهبود وجود داشته باشد:

  • آیا خواب کافی دارید؟
  • آیا رژیم شما به خوبی بدن شما را تأمین می کند؟
  • آیا شما مسئولیت سلامتی خود را بر عهده دارید؟
  • آیا به اندازه کافی ورزش می کنید؟

۲۶ مهارت مدیریت زمان و برنامه ریزی که باید بدانید

2. خودمراقبتی اجتماعی

معاشرت کلید مراقبت از خود است. اما، غالباً ، وقت گذاشتن برای دوستان کار دشواری است و وقتی به زندگی مشغول می شوید، امکان دارد از روابط خود غافل شوید.

ارتباطات نزدیک برای رفاه حال شما مهم است. بهترین راه برای پرورش و حفظ روابط نزدیک این است که برای ایجاد روابط خود با دیگران وقت و انرژی بگذارید

ساعات مشخصی وجود ندارد که باید به دوستان خود اختصاص دهید یا روی روابط خود کار کنید. نیازهای اجتماعی هر کس کمی تفاوت دارد. نکته اصلی این است که بفهمید نیازهای اجتماعی شما چیست و باید در برنامه خود زمان کافی ایجاد کنید تا یک زندگی اجتماعی بهینه ایجاد کنید.

برای ارزیابی خودمراقبتی اجتماعی خود، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • آیا وقت حضوری کافی با دوستان خود دارید؟
  • برای بهبود روابط خود با دوستان و خانواده چه می کنید؟
خود مراقبتی چیست
خود مراقبتی چیست

3. خودمراقبتی ذهنی

خود مراقبتی ذهنی شامل کارهایی است که به شما در حفظ سلامت روان کمک می کند. برای مثال تمرین خود را شفقت و پذیرش به شما کمک کند می توانید گفتگوی درونی سالم داشته باشید.

کارهایی ساده و در عین حال مهم که می‌توانید آن‌ها را تمرین نمایید و خودمراقبتی را با آن ها آغاز نمایید و افکار مزاحم را دور کنید، از جمله این کارها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

۱. از رفت‌وآمد با افراد سمی پرهیز کنید.

۲. پادکست گوش دهید.

۳. حداقل یک ساعت روزانه از تکنولوژی فاصله بگیرید.

۴. لیست کارهای روزمره را برای تمرکز بیشتر یادداشت کنید.

4. خود مراقبتی معنوی

خود مراقبتی چیست و آیا درباره خود مراقبتی مذهبی اطلاعاتی دارید؟ تحقیقات نشان می دهد که سبک زندگی دینی و همراه با معنویت معمولاً یک سبک زندگی سالم است.

پرورش روحیه شما، لزوماً شامل دین نمی شود. این می تواند شامل هر چیزی باشد که به شما کمک می کند تا معنای عمیق تری از زندگی، درک یا ارتباط با جهان را اخساس کنید.

چه در یک مراسم مذهبی شرکت کنید و چه نماز بخوانید، خود مراقبتی معنوی مهم است.

همانطور که زندگی معنوی خود را در نظر می گیرید ، از خود بپرسید:

  • درباره زندگی و تجربه خود در آن از خود چه سوالاتی می پرسید؟
  • آیا شما درگیر اعمال معنوی هستید و به نظر شما موثر است؟

چگونه به کائنات دستور دهیم؟ (۱۰ راه درخواست از کائنات)

5.خودمراقبتی احساسی

داشتن مهارت های مقابله سالم برای کنار آمدن با احساسات ناخوشایند، مانند عصبانیت، اضطراب و غم مهم است. خودمراقبتی احساسی ممکن است شامل فعالیت هایی باشد که به شما کمک می کند احساسات خود را به طور منظم تأیید و ابراز کنید.

خواه در مورد احساس خود با یک شریک زندگی یا دوست صمیمی صحبت کنید یا زمانی را برای فعالیتهای اوقات فراغت اختصاص دهید که به شما در پردازش احساسات کمک می کنند، مهم این است که خود مراقبتی احساسی را در زندگی خود بگنجانید.

هنگام ارزیابی استراتژی های مراقبت از خود احساسی ، این سوالات را در نظر بگیرید:

  • آیا روش های سالمی برای پردازش احساسات خود دارید؟
  • آیا فعالیت هایی را در زندگی خود گنجانده اید که به شما کمک کند احساس بازیابی انرژی در زندگی داشته باشید.
  • برنامه خودمراقبتی خود را تدوین کنید
  • برنامه مراقبت از خود شما باید متناسب با نیازهای شما تنظیم شود.

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.