واقعا تفاوت قهوه با اسپرسو در چیست؟
+* واقعا تفاوت قهوه با اسپرسو در چیست و تفاوت میزان کافئین آنها *+
همه می دانند که قهوه چیست و قطعا هم نام اسپرسو را شنیده اند. شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده باشید که این دو با یکدیگر تفاوت دارند و احتمالا فکر می کردید که این دو یکی هستند. اما در حقیق چنین نیست و این دو کاملاً متفاوت هستند.
در واقعیت این است که این دو نوشیدنی در پارامترهای همچون : آماده سازی دانه ها، مزه و مقدار کافئین با هم متفاوت هستند. اگر احساس می کنید گیج شده اید، من برای شما تفاوت های اساسی بین قهوه و اسپرسو را برای شما روشن می کنیم.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه قهوه اسپرسو و موکا فراپه
اسپرسو با قهوه چه تفاوتی دارد؟
جالب است که بدانید قهوه، مایع معمولی است که ما از دانه ها می گیریم. اسپرسو با استفاده از یک آماده سازی خاص و ویژه از دانه های روبوستا و عربیکا بدست می آید.
از همه جالب تر اینکه ، اسپرسو نوعی پاسخ ایتالیایی برای نیاز فوری شما به کافئین است. خود کلمه بیانگر ماهیت این نوشیدنی است. “اسپرسو” را می توان به صورت “سریع” یا “فشرده شده”، “تهیه شده تحت فشار” ترجمه کرد. این نوشیدنی فوراً در یک دستگاه اسپرسو ساز تهیه می شود و فوراً قابل نوشیدن هستند.
حال، نگاه دقیق تری به تفاوت قهوه با اسپرسو می اندازیم:
1- زمان سرخ کردن و یا پختن قهوه و اسپرسو
معمولاً بو دادن قهوه حدود 13 دقیقه زمان می برد در حالی که زمان بو دادن اسپرسو حدود 20 دقیقه است. البته، این زمان به نوع دانه و مدل رودستر بستگی دارد.
2- ظاهر دانه قهوه و اسپرسو
به دلیل بو دادن طولانی مدت، دانه های اسپرسو رنگ تیره تر و سطح درخشان تری نسبت به دانه های قهوه دارند. این درخشندگی به این دلیل ایت که روغن درون دانه های سبز هنگام فرآیند بو دادن به سطح می آید. به دلیل زمان کوتاه بو دادن، دانه ها دارای رنگ روشن تر و ظاهری مات هستند.
3- اسیدیته
یکی از مهمترین تفاوت قهوه با اسپرسو در میزان اسیدیته آنهاست. دانه های اسپرسو دارای اسیدیته ی ضعیف تری هستند. این بدان دلیل است که اسیدهای درون دانه ها در طی بو دادن تجزیه می شوند. بنابراین، از آنجایی که مدت زمان بو دادن طولانی تر است، عملاً اسید در چنین دانه هایی وجود ندارد. بسیاری از افرادی که معده حساس تری نسبت به اسیدیته دارند، اسپرسو را به قهوه سنتی ترجیح می دهند.
حتما بخوانید : نحوه درست کردن قهوه اسپرسو با دستگاه دلونگی
4- فشار
خود اسپرسو به منظور سرعت بخشیدن به فرآیند درست کردن قهوه در قهوه فروشی ها به وجود آمد. به همین منظور، برای درست کردن آن از فشار استفاده می شود.
به این صورت که آب حداقل 9 بار تحت فشار از دانه ها می گذرد. دمای آب، 190-196 درجه ی فارنهایت است. آبی که معمولاً برای درست کردن قهوه معمولی استفاده می شود دارای دمای 195-205 درجه فارنهایت است و نوشیدنی بدون فشار بالا تهیه می شود. جالب است که فشار تنها دلیل برای عدم استفاده از فیلترهای کاغذی در آماده سازی اسپرسو می باشد. کاغذ قادر به تحمل چنین فشاری نیست.
5- تفاوت در آسیاب کردن و استخراج (عصاره گیری)
یکی دیگر از تفاوت های بین قهوه و اسپرسو نحوه ی آسیاب کردن است. برای اسپرسو، دانه ها باید کوچکتر از قهوه باشند. این به دلیل آماده سازی سریع تر آن است (تنها 25-30 ثانیه). بنابراین، تماس دانه ها با آب داغ بسیار کمتر است.
گذراندن آب داغ تحت فشار بالا از داخل دانه ها، عصاره گیری کارآمدتر و موثرتری را به ما می دهد. بنابراین، در هنگام آماده سازی اسپرسو، حدود 24% از مواد از دانه ها استخراج می شوند در حالی که تنها 17% هنگام درست کردن دیگر نوشیدنی ها استخراج می گردد.
6- زمان دم کردن قهوه و اسپرسو
شاهد همه این رو مهمترین تفاوت قهوه با اسپرسو بدونن آسیاب کردن اسپرسو به گونه ای می باشد که همراه با 30 میلی لیتر آب و تحت فشار در 25-30 ثانیه دم می کشد درحالیکه آماده سازی قهوه می تواند تا 6 دقیقه به طول انجامد.
7- دمای دم کردن قهوه و اسپرسو
هنگام دم کردن اسپرسو، دمای آب با استفاده از ترموستات دستگاه اسپرسو ساز کنترل می شود و باید بین 190 تا 196 درجه فارنهایت باشد. در مورد قهوه، دما باید بین 195 تا 205 درجه فارنهایت باشد. هرچه به 205 درجه فارنهایت نزدیک تر باشد، بهتر است. هیچ گاه از آب جوش (212 درجه فارنهایت) استفاده نکنید زیرا باعث سوختن دانه ها می شود.
به خاطر داشته باشید که اگر دانه های یخ زده آسیاب شده اند، دستگاه دمای آب را پایین خواهد آورد. در این مورد، دمای آب اضافه شده به مجموعه باید دقیقاً 205 درجه فارنهایت باشد.
8- کدام یک کافئین بیشتری دارد؟ قهوه یا اسپرسو!
به دلیل اینکه مدت زمان بو دادن دانه های اسپرسو طولانی تر بوده ، محتوای کافئین آن ها کمتر از دانه های قهوه است. همچنین، یک فنجان اسپرسوی معمولی تنها 30 میلی لیتر است. البته، در مقایسه با همین حجم از نوشیدنی های دیگر، اسپرسو حاوی کافئین بیشتری است.
اگرچه، وقتی دو نوشیدنی را در هر اونس مقایسه می کنیم نه در هر وعده، آن به طور قابل توجهی دارای کافئین بیشتری است. علارغم مقدار کمتر کافئین در یک فنجان، غلظت اسپرسو بالاتر است. همه ی این ها به خاطر نسبت آب به دانه های آسیاب شده می باشد. هنگام درست کردن اسپرسو، یک میلی گرم از قهوه ی آسیاب شده از آب کمتری استفاده می کند.
9- تفاوت میان اسپرسو و قهوه فرانسه
اسپرسو و قهوه فرانسوی از نظر تئوری مفهوم یکسانی دارند. اساس هر دو یکسان است. آب داغ از طریق یک فیلتر روی دانه های آسیاب شده ریخته می شود و قهوه را مستقیم درون فنجان می ریزند.
اما تفاوت کلی بین قهوه فرانسوی و اسپرسو این است که هنگام آماده سازی اسپرسو، آب با فشار عبور می کند اما در قهوه فرانسوی، آب از روی دانه های آسیاب شده به واسطه ی جاذبه عبور داده می شود. بنابراین، فرآیند دم کردن در یک دستگاه قهوه ساز فرانسوی مدت زمان بیشتری را لازم دارد و خروجی آن کاملاً متفاوت است. با این وجود، قهوه ی فرانسوی هنوز طعم عالی دارد.
قهوه فرانسه که به عنوان “پور اور” نیز شناخته می شود، مقدار اسیدیته را کم می کند و طعم های ترکیبی بیشتری را در قهوه به وجود می آورد. در نتیجه، محبوبیت آن از نحوه ی آماده سازی نشات می گیرد علاوه بر اسیدیته ی پایین تر، دارای یک طعم ملایم در مقایسه با اسپرسو می باشد.
حتما بخوانید : آیا نوشیدن قهوه بر کاهش قند خون موثر است؟
کلام آخر
ما نگاهی بر تفاوت های اصلی بین قهوه و اسپرسو انداختیم تا شما فاکتورهایی که موجب منحصر به فرد بودن آن ها می شوند را درک کنید. اکنون نوبت شماست که بگویید که کدام را ترجیح می دهید: قهوه یا دیگر نوشیدنی ها؟ کدام نوع از اسپرسو را امتحان خواهید کرد؟