منظور از ویژگی های انتسابی و اکتسابی چیست؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در پست آموزش فن بیان و نحوه تاثیرگذاری بر روی مردم به مجموعه ای از ویژگی ها اشاره کردیم که افراد باید داشته باشند تا به وسیله آن بتوانند افراد را در حین سخنرانی و صحبت به خود جذب کنند. ذکر شد که ویژگی هایی هستند که میتوانند انتسابی و یا اکتسابی باشند. در این پست نیز قصد داریم که تعریف مشخص و واحدی از ویژگی های انتسابی و اکتسابی داشته باشیم و بگوییم منظور از ویژگی های انتسابی و اکتسابی چیست؟ پس با ما همراه باشید.

منظور از ویژگی های انتسابی چیست؟

همه افراد در بدو تولد مجموعه ای از رفتار ها را دارند که این رفتار ها به عبارتی به ژن و یا محیطی که در آن تربیت شده اند بستگی دارد. اما به مجموعه رفتار ها و خصوصیاتی که یک فرد از بدو تولد با خود به همراه دارد ویژگی های انتسابی می گویند.

منظور از انتسابی این است که هویت فرد با آن ویژگی های در ارتباط است و شکل گرفته است. یکی از نکات بسیار مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که ویژگی های انتسابی را به هیچ وجه نمیتوان تغییر داد و همه افراد با مجموعه ای از ویژگی های انتسابی متولد میشوند.

اگر به دنبال نمونه مثال هایی برای ویژگی های انتسابی هستید، تا آخر این مطلب را مورد مطالعه قرار دهید.

ویژگی های انتسابی کدامند؟

ویژگی های انتسابی

ویژگی های انتسابی

  • ویژگی های ظاهری و فیزیکی

یکی از مهمترین نمونه هایی که میتوان برای ویژگی های انتسابی زد، ظاهر هر فرد است. افراد با ظاهر مشخص و معینی متولد میشوند و در شکل گیری و یا نحوه شکل گیری آن هیچ اختیاری ندارند. رنگ چشم، اندازه قد، رنگ مو، اندازه مو، اثر انگشت، رنگ پوست و … همه این ها ویژگی های ظاهری و فیزیکی هستند که انتسابی بوده و فرد در بدست آوردن آن ها هیچ نقشی نداشته و نمیتواند آن ها را تغییر دهد.

  • محل تولد

محیط و مکانی که افراد در آن متولد میشوند در واقع انتسابی است چرا که افراد نمیتوانند تصمیم بگیرند که در چه محیطی و چه خانه متولد شوند و به چه شکلی باشد و از طرفی نمیتوانند محل تولد خود را هم تغییر دهند.

  • والدین

درست حدس زدید نمیتوان والدین را تغییر دارد و گفت که من دوست دارم فلان شخص مادر و یا پدر من باشد، پس والدین هم انتسابی هستند و در انتخاب آن ها هیچ گونه اختیاری نداشته ایم.

  • ویژگی های اخلاقی 

مجموعه ای از ویژگی های اخلاقی هستند که افراد با خود به همراه دارند و در شکل گیری این رفتار ها اختیاری نداشته اند البته نمیتوان تاثیر تربیت و محیط بر روی ویژگی های اخلاقی و حتی اختلالات شخصیتی را نادیده گرفت. حتما افرادی را دیده اید که به صورت ذاتی و انتسابی به طور مثال در بازیگری، سخنوری و… حرفه ای هستند بدون اینکه کتاب و یا مقاله ای در این مورد خوانده باشند. البته میتواند ژن و یا نحوه تربیت آن ها بدین صورت باشد.

  • زبان مادر

افراد در محیط و خانواده ای که متولد میشوند یک زبان مادری دارند که هرگز نمیتوانند ان را تغییر دهند.

منظور از ویژگی های اکتسابی چیست؟

اکتسابی

اکتسابی همانطور که از عنوانش پیداست از ریشه کسب می آید یعنی ویژگی ها و اخلاقیاتی که افراد در طول زمان کسب کرده اند و یا میتوانند آن ها را تغییر دهند می گویند. ویژگی های اکتسابی را افراد در بدست آوردنشان تلاش کرده اند و میتوانند تغییر دهند.

در ادامه نمونه هایی از ویژگی های اکتسابی را مثال می زنیم که افراد می توانند ان ها را تغییر دهند.

ویژگی های اکتسابی کدامند؟

ویژگی های اکتسابی

ویژگی های اکتسابی

  • عادت ها

مجموعه ای از عادت ها هستند که اکتسابی هستند و یعنی خود فرد انتخاب کرده است که این کار و فعالیت را به شکل یک عادت در بیاورد. به طور مثال فردی که به خوردن چایی عادت دارد، رفتاری است که فرد انتخاب کرده است که به دفعات زیاد چایی بنوشد. پس فراموش نکنید که میتوان عادت ها را تغییر داد.

  • خصوصیات اخلاقی

خصوصیات اخلاقی ویژگی هایی هستند که افراد در شکل گیری آن ها میتوانند تاثیر گذار باشند. به طور مثال فردی که بد اخلاق است میتواند با تمرین و تکرار اخلاقیات خود را تغییر دهد.

  • زبان دوم و …

این که فردی به زبان دوم و … مسلط باشد یک ویژگی اکتسابی است که خود کسب کرده است.

نظرات