نماز امام زمان چگونه است؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

از نمازهای مستحبی شیعیان می توان به نماز امام زمان نیز اشاره کرد. نماز امام زمان دو رکعت است و آیه «إیاکَ نَعْبُدُ وَ إیاکَ نَسْتَعین» از سوره حمد در آن صد بار خوانده می‌شود که در آداب مسجد جمکران به خواندن این نماز نیز توصیه شده است.  سید بن طاووس  این نماز را در دو کتابش نقل کرده است. در یکی از آنها، سند این نماز را یکی از توقیعات امام زمان بیان کرده است. دز اینجا می خوانیم که نماز امام زمان چگونه است؟

نماز امام زمان چگونه است؟

نماز امام زمان چگونه است؟ چگونگی نماز امام زمان (عج) نیز مانند دیگر نماز‌های مستحبی شامل دو رکعت است، که در هر رکعت هنگام خواندن سوره حمد، وقتی به آیه «إیاکَ نَعْبُدُ وَ إیاکَ نَسْتَعین» رسیدین، صد بار تکرار می‌شود و سپس تا آخر سوره حمد خوانده می شود و در ادامه، سوره توحید خوانده می‌شود. در  هر کدام از ذکر‌های رکوع (سُبْحانَ رَبِّی العَظیمِ وَ بِحَمْدِهِ) و سجده (سُبْحانَ رَبِّی الاَعْلی وَ بِحَمْدِهِ) هفت بار تکرار می شود. پس از پایان نماز یک بار «لا إلهَ اِلّا الله» گفته می شود و تسبیحات حضرت زهرا خوانده می‌شود، و در آخر به سجده رفته و صد بار صلوات فرستاده می‌شود.

نماز امام زمان چگونه است؟

البته در برخی از منابع خواندن دعای زیر پس از پایان نماز برای استجابت دعا آمده است:

اللّٰهُمَّ إِنْ أَطَعْتُكَ فَالْمَحْمَدَةُ لَكَ ، وَ إِنْ عَصَيْتُكَ فَالْحُجَّةُ لَكَ ، مِنْكَ الرَّوْحُ وَمِنْكَ الْفَرَجُ ، سُبْحانَ مَنْ أَنْعَمَ وَشَكَرَ ، سُبْحانَ مَنْ قَدَّرَ وَغَفَرَ . اللّٰهُمَّ إِنْ كُنْتُ عَصَيْتُكَ فَإِنِّي قَدْ أَطَعْتُكَ فِي أَحَبِّ الْأَشْياءِ إِلَيْكَ وَهُوَ الْإِيمانُ بِكَ ، لَمْ أَتَّخِذْ لَكَ وَلَداً وَلَمْ أَدْعُ لَكَ شَرِيكاً مَنّاً مِنْكَ بِهِ عَلَيَّ لَامَنّاً مِنِّي بِهِ عَلَيْكَ ، وَقَدْ عَصَيْتُكَ يَا إِلٰهِي عَلَىٰ غَيْرِ وَجْهِ الْمُكابَرَةِ ، وَلَا الْخُرُوجِ عَنْ عُبُودِيَّتِكَ ، وَلَا الْجُحُودِ لِرُبُوبِيَّتِكَ، وَلٰكِنْ أَطَعْتُ هَوايَ وَأَزَلَّنِي الشَّيْطانُ ، فَلَكَ الْحُجَّةُ عَلَيَّ وَالْبَيانُ فَإِنْ تُعَذِّبْنِي فَبِذُنُوبِي غَيْرُ ظالِمٍ لِي ، وَ إِنْ تَغْفِرْ لِي وَتَرْحَمْنِي فَإِنَّكَ جَوادٌ كَرِيمٌ .و تا نفس یاری می کند «یا کریم، یا کریم» را تکرار کند، و بعد از آن بگوید:يَا آمِناً مِنْ كُلِّ شَيْءٍ وَكُلُّ شَيْءٍ مِنْكَ خائِفٌ حَذِرٌ أَسْأَلُكَ بِأَمْنِكَ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ وَخَوْفُ‌ِ كُلِّ شَيْءٍ مِنْكَ ، أَنْ تُصَلِّيَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُعطِيَنِي أَماناً لِنَفْسِي وَأَهْلِي وَوَلَدِي وَسائِرِ مَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَيَّ حَتَّىٰ لَا أَخافَ وَلَا أَحْذَرَ مِنْ شَيْءٍ أَبَداً إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ، وَحَسْبُنَا اللّٰهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ ، يَا كافِيَ إِبْرَاهِيمَ نُمْرُودَ ، وَيَا كافِيَ مُوسىٰ فِرْعَوْنَ ، أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَأَنْ تَكْفِيَنِي شَرَّ فُلانِ ابْنِ فُلان.

و بعد به سجده رود و حاجت خود را طلب کند و به سوی پروردگار اصرار کند. به راستی که مرد مؤمن و زن مؤمنه‌ای نیست که این نماز را بجا بیآورد و این دعا را از روی اخلاص بخواند، به راستی که درهای آسمان برای او در برآمدن حاجاتش گشوده می‌شود و در همان هنگام و همان شب دعای او  مستجاب می‌شود و این به سبب فضل و انعام حق‌تعالی بر ما و بر مردم است.

نماز حاجتی که امیدی به برآورده شدنش نیست

ثواب نماز امام زمان چگونه است؟ در حکایت حسن بن مثله در ساخت مسجد جمکران، خواندن این نماز  در این مسجد جمکران معادل خواندن آن در خانه خدا بیان شده است.

سند نماز امام زمان چگونه است؟ سید بن طاووس، این نماز را در دو کتاب خود نقل کرده است. در کتاب جمال الاسبوع بدون سند در کتاب مهج الدعواتبا استناد به یکی از توقیعات امام زمان (عج) در کتاب کنوز النجاح، نوشته امین الاسلام طبرسی. سند این توقیع در کنوز النجاح چنین است: احمد بن الدَّربِی از خَزامَه از ابی عبدالله حسین بن محمد بزوفری از ناحیه مقدسه.

علامه مجلسی نیز در بحارالانوار ضمن حکایت حسن بن مثله و ساخت مسجد جمکران، این نماز را از کتاب تاریخ قم بیان می‌کند. و همچنین در دیگر منابع حدیثی مانند الدعوات قطب راوندی ، و هدایة الامة شیخ حر عاملی این نماز به عنوان روایت نقل نشده است.

 

نظرات