سوزش کف پای چپ نشانه چیست و راه درمان آن چیست؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

احساس سوزن سوزن شدن در پا می تواند عذاب آور و خسته کننده باشد و زندگی عادی شما را دچار اختلال کند. اما سوال اینجاست که این احساس سوزش در کف پاشنه پا نشانه چیست و دلیل بروز این درد چیست؟

متخصصان نظرات متعددی در رابطه با اینکه سوزش کف پای چپ نشانه چیست و راههایی برای درمان سوزش کف پای چپ ارائه داده اند که در ادامه بطور کامل با آنها آشنا خواهید شد:

سوزش کف پا چپ نشانه چیست؟

سوزش در کف پا معمولا با داغی همراه است و شما احساس می کنید که کف پای شما داغ شده است. سوزش کف پا چپ در افراد میانسال شایعتر است اما محدود به آنها نیست و ممکن است افراد مختلفی با مشکل سوزش کف پای چپ مواجه شوند.

در بیشتر موارد علت سوزش کف پای سمت چپ را آسیب در ناحیه اعصاب پا می دانند که به آن نوروپاتی گفته می شود که در آن، علت درد و سوزش کف پای چپ، این است که با آسیب وارده بر رشته های عصبی، این رشته ها به اشتباه، سیگنال درد را به مغز ارسال می کنند.

درد پاشنه پا نشانه چیست؟ دلایل بروز و راههای درمان

نوروپاتی معمولا بر اثر بیماری دیابت و به دنبال آن بروز پیدا می کند که درنهایت به سوزش کف پا چپ و یا بی حس شدن پاها منجر شود.
دلیل سوزش کف پای چپ چیست

علت سوزش کف پای چپ

همانطور که گفته شد،سوزش کف پا یکی از عوارض اصلی بیماری دیابت است، اما در بسیاری از موارد ممکن است فردی که از سوزش کف پا رنج می برد هیچگونه علائم بیماری دیابت را نداشته باشد. بنابراین؛ عوامل دیگری نیز ممکن است به عنوان علت درد و سوزش کف پای چپ یا هردو پا شناخته شوند:

نارسایی مزمن کلیه

یکی از چندین علت درد و سوزش کف پای چپ نارسایی کلیه ها می باشد که تشدید آن به داغ شدن در ناحیه کف پا و سوزش پاشنه پا می شود. بنابراین فرد برای رفع سموم از بدنش باید دیالیز شود.

تیروئید کم کار

یکی از نشانه ها و علت سوزش و درد کف پای چپ، کم کار بودن غده تیروئید است که ادامه دار بودن آن، سوزش کف پا و نوروپاتی را به دنبال خواهد داشت و برای درمان باید به پزشک متخصص غدد مراجعه کرد.

بیماری های عروق محیطی

گاهی ممکن است علت سوزش کف پای سمت چپ، تنگ شدن مجرای عبور خون باشد که خون را به پاها هدایت می کند که در نتیجه با سوزش کف پای چپ و یا درد همراه خواهد بود.

کمبود برخی ویتامین ها

گاهی کمبود برخی ویتامین ها خود را به شکل درد و سوزش کف پای چپ نشان می دهد که بیشتر در سالمندان شایع است. این ویتامین ها شامل B12،  و B9 هستند که کمبود آنها با بروز کم خونی و در نهایت احساس سوزش کف پای چپ خواهد شد.

سندروم تونل تارسال

عصب های متعددی در پا وجود دارند و هنگامی که عصب مچ پا دچار آسیب شده باشد با کشیدگی پا همراه است که سوزش پاشنه پا و یا درد را به دنبال خواهد داشت.

حساسیت

افرادی که با ابزارآلات فلزی و یا مواد صنعتی شیمیایی سروکار دارند در معرض ابتلا به بیماری نوروپاتی هستند که سوزش کف پای چپ در این دسته از افراد به همین دلیل می باشد.

بیماری عفونی

علت درد و سوزش کف پای چپ در برخی موارد با عفونت ها در ارتباط است. از جمله عفونت هایی که به درد و سوزش کف پای چپ منجر می شوند عبارتند از:

  • بیماری زونا
  • بیماری لایم ( آلودگی از طریق نیش حشرات)
  • بیماری ایدز
  • بیماری زونا یا آبله مرغان
  • قارچ پوستی که بیشتر در ورزشکاران رایج است

مصرف بیش از حد الکل

نوشیدن مواد الکلی منجر به آسیب بافت اعصاب می شود که ممکن است سوزش کف پای چپ را به دنبال داشته باشد.

از عوارض جراحی معده

انجام عمل جراحی معده که با هدف کاهش وزن صورت می گیرد عوارض متعددی دارد که علت درد و سوزش کف پای چپ نیز، ممکن است همین باشد.

سوزش کف پا در بارداری

خانم های باردار نیز ممکن است سوزش کف پای چپ در بارداری را احساس کنید اما دلیل آن متفاوت است، در دوران بارداری حتما باید از کفش های طبی راحت استفاده نمود و در برخی موارد نیز سوزش کف پا در بارداری ممکن است نشانه دیابت بارداری باشد که در هر صورت باید با پزشک خود مشورت نمائید.

کبد و سوزش کف پا

گاهی سوزش کف پا از مشکلات کبدی نشات می گیرد و با اختلال در عملکرد کبد در ارتباط است که استفاده از چای ترش، جوشانده گیاه بابونه و آبغوره برای این افراد توصیه می شود.

به غیر از موارد بالا، ممکن است علت سوزش کف پا و ساق پا به خاطر داشتن برخی عادات روزمره باشد که با گذر زمان و در طولانی مدت سوزش کف پای چپ را به دنبال خواهد داشت.

این رفتارها یا عوامل عبارتند از:

  • استفاده روزمره از کفش نامناسب
  • استفاده طولانی مدت از جوراب هایی با الیاف نایلونی
  • سرپا ایستادن های طولانی مدت در محیط هایی که که سطح آنها گرم و داغ است و موجب انتقال به پاها می شود.

آیا برای سوزش کف پا باید به پزشک مراجعه کرد؟

خیلی از افراد هنگام مواجه با درد به درمان های خانگی روی می آورند اما در برخی مواقع باید حتما به پزشک مراجعه کرد تا متوجه شد دلیل سوزش کف پای چپ چیست.

1 – گاهی شما هیچ احساس سوزش یا دردی ندارید و بطور کاملا ناگهانی و شدید احساس سوزش در ناحیه کف پا دارید که باید برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

2 – طولانی شدن سوزش و درد کف پاشنه پای چپ یا هردو

3 – احساس بی حسی در پاشنه پای چپ

4 – پخش شدن و راه پیدا کردن سوزش کف پا به ساق و قسمت های بالاتر

5 – مشاهده زخم باز در ناحیه کف پا

چنانچه علاوه بر احساس سوزش در کف پاشنه پا، مشاهده کردید که پای شما دچار قرمزی، ورم یا درد بیش از حد شد و یا احساس تعریق یا گرمای غیر عادی داشتید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکل شما برطرف شود.

برای سوزش کف پا به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر هنگام مواجهه با سوزش کف پای چپ یا هردو پا برای شما این سوال ایجاد شده که باید به دکتری مراجعه کنید، خوب است بدانید؛برای درمان سوزش کف پای چپ باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا هرچه زودتر درد و سوزش کف پای شما برطرف شود.

معرفی چند داروی گیاهی برای سوزش کف پا

بعد از اینکه متوجه شدید علت سوزش کف پای چپ چیست، باید دانست که راه درمان سوزش کف پای چپ چیست. بهتر ست بدانید؛در صورت خفیف بودن علائم می توانید از داروی گیاهی برای درمان سوزش کف پای چپ استفاده کنید:

روغن زیتون و گوجه

استفاده از ترکیب روغن زیتون و آب گوجه فرنگی برروی پا و ماساژ دادن پاها با این ترکیب به درمان سوزش کف پای چپ کمک زیادی خواهد کرد.

نمک دریایی

یک روش برای درمان درد و سوزش کف پای چپ ، قرار دادن پاها داخل نمک دریایی حل شده داخل کمی آب گرم است.

سرکه سیب

برای درمان سوزش کف پای چپ به شما توصیه می کنیم که مقداری سرکه سیب را با آب ولرم مخلوط کرده و روزانه آنرا استفاده کنید.( میتوانید بنوشید و یا پای خود را در آن قرار دهید.)

استفاده از آب یخ

علت سوزش کف پای چپ چیستیک روش دیگر برای درمان سوزش کف پای چپ قرار دادن روزانه پاها در آب سرد است.

زردچوبه

زردپوبه خاصیت ضد التهابی دارد و اگر احساس سوزش کف پای چپ داشتید با مخلوط کردن کمی زردچوبه در آب گرم و قرار دادن در ناحیه مورد نظر پا، تاثیر مثبت آنرا مشاهده خواهید کرد.

زنجبیل

برای درمان سوزش کف پا نوشیدن روزانه زنجبیل را امتحان کنید، زنجبیل با افزایش گردش خون در بدن، به درمان سوزش کف پا کمک می کند.

آویشن

استفاده از آویشن به عنوان یک داروی گیاهی برای سوزش کف پا بسیار موثر است و برای درمان درد پاشنه پا با آویشن دو ظرف را از اب سرد و گرم پر کرده و به نوبت پاهایتان را در آنها قرار دهید. ( 20 دقیقه)

ورزش کردن به ویژه دو

ورزش کردن به ویژه دو، با افزایش گردش خون بدن، سوزش پاشنه پای چپ را تاحد زیادی کاهش می دهد.

در نهایت و با تشخیص و مشورت پزشک، می توان سوزش کف پای چپ یا هردو پا را (پای چپ شایعتر است) از طریق دارو، فیزیوتراپی و یا جراحی درمان نمود و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

نظرات