دیابت نوع 2 چیست و چه علائمی دارد؟ دلایل، درمان و رژیم غذایی مخصوص
بیماری دیابت به دو نوع دیابت نوع یک و دیابت نوع 2 تقسیم می شود. دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن پزشکی است که در آن سطح قند خون یا گلوکز در جریان خون انباشته میشود. به طور معمول، هورمون انسولین به انتقال گلوکز از جریان خون به سلولها کمک میکند و در سلولها گلوکز به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار میگیرد. اما در دیابت نوع 2، سلول های بدن آنطور که باید به انسولین پاسخ نمی دهند. در مراحل پیشرفته تر دیابت نوع 2، بدن ممکن است مقدار کافی انسولین تولید نکند.
دیابت نوع 2 کنترل نشده میتواند منجر به افزایش مزمن سطح گلوکز در خون شود که علائم متعددی را به همراه دارد و به طور بالقوه میتواند عوارض زیادی را برای فرد به وجود آورد. با مینویسم همراه شوید تا با جزئیات بیشتری بدانید که دیابت نوع 2 چیست، چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود.
همه چیز درباره دیابت نوع 2
- علائم دیابت نوع 2 چیست
- دلایل دیابت نوع 2
- احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر می شود اگر:
- روش های درمان دیابت نوع 2
- داروها برای دیابت نوع 2
- رژیم غذایی برای دیابت نوع 2
- فاکتورهای خطر برای دیابت نوع 2
- روش های تشخیص دیابت نوع 2
- نکاتی برای پیشگیری از دیابت نوع 2
- بیماری های مرتبط با دیابت نوع 2
- مدیریت دیابت نوع 2
- دیابت نوع 2 در کودکان
- آمارهایی در مورد دیابت نوع 2
- کلام آخر
علائم دیابت نوع 2 چیست
در دیابت نوع 2، بدن نمیتواند به طور موثر از انسولین برای انتقال گلوکز به سلولها استفاده کند. این باعث میشود بدن شما به منابع انرژی جایگزین در بافتها، ماهیچهها و اندامهای شما محتاج شود. این یک واکنش زنجیرهای است که میتواند علائم مختلفی ایجاد کند.
دیابت نوع 2 میتواند به آرامی گسترش یابد. علائم ممکن است در ابتدا خفیف باشند و به راحتی از بین روند. علائم اولیه دیابت نوع 2 ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- گرسنگی مداوم
- کمبود انرژی
- خستگی
- تشنگی بیش از حد
- تکرر ادرار
- تاری دید
- درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست یا پا
با پیشرفت بیماری دیابت نوع 2، علائم شدیدتر میشوند و ممکن است عوارض خطرناکی را به همراه داشته باشد. اگر سطح گلوکز خون شما برای یک مدت زمان طولانی بالا بوده است، عوارض دیابت نوع 2 میتواند شامل موارد زیر باشد:
- مشکلات چشمی (رتینوپاتی دیابتی)
- احساس بی حسی در اندامها یا نوروپاتی
- بیماری کلیوی (نفروپاتی)
- بیماری لثه
- حمله قلبی یا سکته مغزی
دلایل دیابت نوع 2
انسولین یک هورمون طبیعی است. لوزالمعده یا پانکراس آن را تولید میکند و در هنگام غذا خوردن آزاد میشود. انسولین به انتقال گلوکز از جریان خون به سلولهای سراسر بدن کمک میکند، جایی که برای انرژی استفاده میشود.
اگر دیابت نوع 2 دارید، بدن شما نسبت به انسولین مقاوم میشود. در صورت مقاومت به انسولین بدن دیگر به طور موثر از این هورمون استفاده نمیکند. همین امر موجب میشود تا لوزالمعده سختتر فعالیت کند تا انسولین بیشتری تولید شود.
با گذشت زمان، سلولهای لوزالمعده آسیب میبینند. در نهایت، لوزالمعده ممکن است تمام توانایی خود برای تولید انسولین را از دست دهد.
اگر بدن شما انسولین کافی تولید نکند یا از آن به طور موثر استفاده نکند، گلوکز در جریان خون انباشته میشود. همین امر موجب میشود که سلولهای بدن انرژی کافی نداشته باشند. پزشکان دقیقا نمیدانند که چه چیزی این مجموعه از اتفاقات را تحریک میکند. ممکن است به اختلال عملکرد سلولی در لوزالمعده یا سیگنالدهی و تنظیم سلولی مربوط باشد.
احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر می شود اگر:
اگرچه انتخابهای سبک زندگی معمولا گزینههایی هستند که دیابت نوع 2 را تحریک میکنند، در صورت داشتن موارد زیر به احتمال زیاد این بیماری برای شما تشخیص داده خواهد شد:
- یک استعداد ژنتیکی برای ابتلا به دیابت نوع 2 در خانواده شما وجود دارد
- یک استعداد ژنتیکی برای ابتلا به چاقی در خانواده شما وجود دارد که میتواند خطر مقاومت به انسولین و دیابت را افزایش دهد.
- شما حداقل 45 سال سن دارید
- شما سیاه پوست، اسپانیایی/لاتین، بومی آمریکایی، یا از تبار بومی آلاسکا هستید
در حالی که محرک اصلی دیابت نوع 2 مقاومت بدن به انسولین است، اما معمولا ترکیبی از فاکتورهای مختلف وجود دارند که خطر بروز این مقاومت را افزایش میدهند.
روش های درمان دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 را میتوان مدیریت کرد، و حتی در برخی موارد از بین برد. بیشتر برنامههای درمانی شامل بررسی سطح گلوکز خون است و پزشک تعیین میکند که این بررسی هر چند وقت یکبار باید انجام شود. هدف این است که سطح گلوکز در یک محدودهی خاص قرار گیرد.
تغییرات در سبک زندگی که پزشک به شما پیشنهاد خواهد کرد نیز به درمان دیابت نوع 2 کمک میکنند، این تغییرات عبارتند از:
- خوردن غذاهای غنی از فیبر و کربوهیدراتهای سالم – خوردن میوهها، سبزیجات و غلات کامل میتواند به ثابت نگه داشتن سطح گلوکز خون شما کمک کند.
- غذا خوردن در فواصل منظم.
- یاد بگیرید که به بدن خود گوش دهید و یاد بگیرید وقتی سیر شدید دست از غذا خوردن بردارید.
- وزن خود را مدیریت کنید و قلب خود را سالم نگه دارید، که معمولاً به این معنی است که کربوهیدراتهای تصفیه شده، شیرینیها و چربیهای حیوانی را به حداقل برسانید.
- روزانه حدود نیم ساعت فعالیت بدنی داشته باشید تا به حفظ سلامت قلب کمک کنید – ورزش نیز میتواند به کنترل گلوکز خون کمک کند.
پزشک شما توضیح میدهد که چگونه علائم اولیه قند خون بسیار بالا یا خیلی پایین را تشخیص دهید و در هر موقعیت چه باید کرد.
علاوه بر این، کار با یک متخصص تغذیه میتواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید کدام غذاها میتوانند به شما در مدیریت قند خون کمک کنند – و کدام یک ممکن است باعث عدم تعادل آن شود.
همه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیازی به استفاده از انسولین ندارند. اگر این کار را میکنید، به این دلیل است که لوزالمعده شما به تنهایی انسولین کافی تولید نمیکند، و بسیار مهم است که طبق دستور انسولین مصرف کنید. داروهای تجویزی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است کمک کند.
داروها برای دیابت نوع 2
در برخی موارد، تغییرات سبک زندگی برای کنترل و درمان دیابت نوع 2 بدون دارو کافی هستند. در غیراینصورت، داروهای متعددی برای این منظور وجود دارند. برخی از این داروها عبارتند از:
- متفورمین. این دارو میتواند سطح گلوکز خون شما را کاهش دهد و واکنش بدن شما به انسولین را بهبود بخشد. این درمان خط اول برای اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است.
- سولفونیل اوره. اینها داروهای خوراکی هستند که به بدن شما کمک میکنند انسولین بیشتری بسازد.
- مگلیتینیدها. اینها داروهای سریع الاثر و کوتاه مدت هستند که لوزالمعده شما را تحریک میکنند تا انسولین بیشتری ترشح کند.
- تیازولیدین دیون. اینها بدن شما را نسبت به انسولین حساستر میکند.
- مهارکنندههای دی پپتیدیل پپتیداز 4 (DPP-4). اینها داروهای خفیفتری هستند که به کاهش سطح گلوکز خون کمک میکنند.
- آگونیستهای پپتید-1 شبه گلوکاگون. اینها هضم را کند میکنند و سطح گلوکز خون را بهبود میبخشند.
- مهارکنندههای سدیم-گلوکز (SGLT2). اینها به کلیههای شما کمک میکنند تا قند موجود در بدن را از طریق ادرار دفع کنند.
هر یک از داروهای فهرست شده در بالا میتواند عوارض جانبی خود را داشته باشند. ممکن است مدتی طول بکشد تا شما و پزشکتان بهترین دارو یا ترکیبی از داروها را برای درمان دیابت پیدا کنید.
اگر سطح فشار خون یا کلسترول شما در حالت ایده آل نباشد، ممکن است برای رفع این نیازها به داروهایی نیاز داشته باشید. اگر بدن شما قادر به تولید انسولین کافی نیست، ممکن است به انسولین درمانی نیاز داشته باشید. ممکن است فقط نیاز به تزریق طولانیمدت داشته باشید که میتوانید در شب مصرف کنید، یا ممکن است لازم باشد چندین بار در روز انسولین مصرف کنید.
رژیم غذایی برای دیابت نوع 2
رژیم غذایی یک ابزار مهم برای کمک به حفظ سلامت قلب و سطح گلوکز خون در محدودهی بی خطر است. رژیم غذایی که برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 توصیه میشود همان رژیم غذایی است که برای همه افراد برای حفظ سلامت توصیه میشود. چند نکته کلیدی را باید رعایت کنید:
- غذاهای متنوعی را انتخاب کنید که دارای مواد مغذی بالا و کالری کم هستند.
- سعی کنید حواستان به اندازه وعدههای غذایی باشد و وقتی سیر شدید از خوردن دست بکشید.
- برچسبهای مواد غذایی را به دقت بخوانید تا میزان قند یا کربوهیدراتی را که میتوانید در یک وعده مصرف کنید، بدانید.
مواد غذایی و نوشیدنی های مضر برای دیابت نوع 2
اگر دیابت نوع 2 برای شما تشخیص داده شده است یا اگر میخواهید از ابتلا به دیابت پیشگیری کنید و وزن خود را مدیریت کنید، مواد غذایی و نوشیدنیهایی وجود دارند که در صورت امکان باید مصرف آنها را محدود کنید. اینها عبارتند از:
- غذاهای سرشار از چربیهای اشباع یا ترانس (مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب)
- گوشتهای فرآوری شده (مانند هات داگ و سالامی)
- مارگارین و شورتنینگ
- محصولات پخته شده تصفیه شده (مانند نان سفید و کیک)
- تنقلات با قند بالا و بسیار فرآوری شده (کوکیهای بسته بندی شده و برخی غلات)
- نوشیدنیهای شیرین (مانند نوشابه معمولی و مقداری آب میوه)
برخی از افراد باید نظارت دقیقتری بر میزان قند موجود در مواد غذایی که مصرف میکنند داشته باشند. برای خواندن دیگر مواد غذایی مضر برای قند خون و دیابت کلیک کنید.
مواد غذایی مجاز برای دیابت نوع 2
تشخیص دیابت نوع 2 به این معنی نیست که کربوهیدراتها از رژیم غذایی خارج میشوند. کربوهیدراتهای سالم میتوانند انرژی و فیبر را برای شما تامین کنند. برخی از گزینهها عبارتند از:
- میوهها
- سبزیجات غیر نشاستهای (مانند بروکلی، هویج و گل کلم)
- حبوبات، مانند لوبیا
- غلات کامل، مانند جو دوسر (خواص جو دوسر برای دیابت را بخوانید) یا کینوا
- سیب زمینی شیرین (مقاله آیا سیب زمینی شیرین برای دیابت خوب است را بخوانید)
همچنین بخوانید: مواد غذایی مفید برای دیابتی ها و نوشیدنی های مجاز برای دیابتی ها
چربی نیز به طور کامل حذف نمیشود. در عوض، انتخاب انواع چربی مهم است. غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب عبارتند از:
- ماهی تن
- ساردین
- ماهی سالمون
- ماهی خال مخالی
- نوعی ماهی پهن بزرگ
- دانههای کتان
شما میتوانید چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع سالم را از برخی مواد غذایی دریافت کنید، از جمله:
- روغنها مانند روغن زیتون
- آجیل، مانند بادام، گردو و گردو
- آووکادو و سایر میوه های مفید برای دیابت
در مورد اهداف تغذیهای شخصی خود با پزشک مشورت کنید. او ممکن است به شما توصیه کند که با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا بهترین رژیم غذایی را برای شما انتخاب کند. با کمک او شما میتوانید یک رژیم غذایی خوشمزه و در عین حال متناسب با سبک زندگی خود داشته باشید.
فاکتورهای خطر برای دیابت نوع 2
اگرچه برخی از فاکتورهای خطر برای دیابت نوع 2 از کنترل شما خارج هستند (مانند سن و ژنتیک)، انتخابهای سبک زندگی خاصی نیز وجود دارند که فرد را در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار میدهند. برخی از این موارد عبارتند از:
- زندگی با اضافه وزن. وقتی با اضافه وزن زندگی میکنید، به احتمال زیاد بافت چربی بیشتری دارید که میتواند سلولهای شما را در برابر انسولین مقاومتر کند.
- سبک زندگی کم تحرک. فعالیت بدنی منظم و اصلاح سبک زندگی کم تحرک به سلولهای شما کمک میکند تا به انسولین بهتر پاسخ دهند.
- خوردن غذاهای بسیار فرآوری شده. غذاهای بسیار فرآوری شده میتوانند مقدار زیادی قند پنهان و کربوهیدراتهای تصفیه شده داشته باشند. اگر زندگی شما به یک نوع سبک غذا خوردن نیاز دارد، با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید.
- همچنین اگر دیابت بارداری یا پیش دیابت داشتهاید، دو بیماری ناشی از افزایش سطح گلوکز، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.
روش های تشخیص دیابت نوع 2
چه پیش دیابت دارید یا نه، اگر فکر میکنید ممکن است علائم دیابت را تجربه کنید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما میتواند اطلاعات زیادی از آزمایش خون به دست آورد. آزمایش تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آزمایش هموگلوبین A1C. این آزمایش میانگین سطح گلوکز خون را برای 2 یا 3 ماه قبل اندازهگیری میکند. برای این آزمایش نیازی نیست ناشتا باشید و پزشک میتواند بر اساس نتایج شما بیماری را تشخیص دهد. به آن تست هموگلوبین گلیکوزیله نیز میگویند.
- آزمایش گلوکز پلاسما ناشتا. این آزمایش میزان گلوکز را در پلاسمای شما اندازهگیری میکند. ممکن است لازم باشد 8 ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشید.
- تست تحمل گلوکز خوراکی. در طول این آزمایش، خون شما سه بار گرفته میشود: قبل، یک ساعت بعد و 2 ساعت بعد از نوشیدن یک دوز گلوکز. نتایج آزمایش نشان میدهد که بدن شما تا چه اندازه با گلوکز قبل و بعد از نوشیدنی مقابله میکند.
اگر دیابت دارید، پزشک اطلاعاتی را در مورد نحوهی مدیریت بیماری در اختیار شما قرار میدهد که شامل موارد زیر است:
- چگونه سطح گلوکز خون را به تنهایی کنترل کنید
- توصیههای غذایی
- توصیههای فعالیت بدنی
- اطلاعات در مورد هر دارویی که نیاز دارید
ممکن است لازم باشد برای درمان دیابت نوع 2 به یک متخصص غدد مراجعه کنید. در ابتدا بهتر است جلسات مراجعه خود به پزشک را بیشتر کنید تا مطمئن شوید که برنامه درمانی موثر است.
نکاتی برای پیشگیری از دیابت نوع 2
در حالی که همیشه نمیتوانید از دیابت نوع 2 پیشگیری کنید، چند اصلاح سبک زندگی وجود دارد که میتواند به تأخیر یا حتی پیشگیری از شروع آن کمک کند.
- رژیم غذایی. بهترین نوع رژیم غذایی برای پیشگیری از دیابت نوع 2، یک رژیم غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، کربوهیدراتهای سالم، چربیهای سالم و شکر تصفیه شده بسیار کم است.
- ورزش. طبق دستورالعملهای فعالیت بدنی 2018، میزان بهینه ورزش در هفته برای بزرگسالان 150 دقیقه است که میتواند به 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته تبدیل شود. دستورالعملهای فعالیت بدنی همچنین ترکیبی از تقویت عضلات و فعالیت هوازی را توصیه میکند.
- مدیریت وزن. حفظ وزن متوسط راه خوبی برای جلوگیری از بیماریهای مزمن، از جمله دیابت نوع 2 است.
بیماری های مرتبط با دیابت نوع 2
برای بسیاری از افراد، دیابت نوع 2 را میتوان به صورت موثر مدیریت کرد. در غیراینصورت، تمام اندامهای بدن تحت تاثیر قرار میگیرد و منجر به بیماریهای جدی از جمله موارد زیر خواهد شد:
- مشکلات پوستی، مانند عفونتهای باکتریایی یا قارچی
- آسیب عصبی یا نوروپاتی، که میتواند باعث از دست دادن حس یا بی حسی و گزگز در اندامهای شما و همچنین مشکلات گوارشی مانند استفراغ، اسهال و یبوست شود.
- گردش خون ضعیف در پاها، که باعث میشود در هنگام بریدگی یا عفونت، بهبودی پاهای شما سخت شود و همچنین میتواند منجر به قانقاریا و از دست دادن پا شود.
- اختلال شنوایی
- آسیب شبکیه، یا رتینوپاتی، و آسیب چشم، که میتواند باعث بدتر شدن بینایی، گلوکوم و آب مروارید شود.
- بیماریهای قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، تنگی عروق، آنژین صدری، حمله قلبی و سکته مغزی.
- زنان مبتلا به دیابت بیشتر از زنان بدون دیابت در سنین پایینتر دچار حمله قلبی میشوند.
- مردان مبتلا به دیابت 5/3 برابر بیشتر احتمال دارد که به اختلال نعوظ (ED) مبتلا شوند.
هیپوگلیسمی
هیپوگلیسمی وقتی رخ میدهد که سطح قند خون پایین باشد. علائم این شرایط میتواند شامل لرزش، سرگیجه و مشکل در تکلم باشد. شما معمولا میتوانید این مشکل را با خوردن یا نوشیدن یک ماده غذایی مانند آبمیوه، نوشابه یا آبنبات برطرف کنید.
هایپرگلیسمی
هایپرگلیسمی وقتی رخ میدهد که سطح قند خون شما بالا باشد. این شرایط معمولا با افزایش تشنگی و تکرر ادرار همراه است. نظارت دقیق بر سطح قند خون و فعالیت منظم میتواند در پیشگیری از هایپرگلیسمی موثر باشد.
بیماری هایی در حین و بعد از بارداری
اگر در دوران بارداری دیابت دارید، باید وضعیت خود را به دقت بررسی کنید. دیابتی که به خوبی کنترل نمیشود ممکن است:
- بارداری و زایمان را پیچیده کند،
- به اندامهای در حال رشد کودک شما آسیب برساند،
- باعث افزایش وزن کودک شما شود.
همچنین میتواند خطر ابتلای کودک شما به دیابت را در طول زندگی افزایش دهد.
مدیریت دیابت نوع 2
مدیریت دیابت نوع 2 به یک کار تیمی نیاز دارد. شما باید از نزدیک با پزشک خود کار کنید، اما نتایج به انتخابهای شما بستگی دارند. پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایشهای دورهای خون را برای تعیین سطح گلوکز خون شما انجام دهد. این کمک میکند تا مشخص شود که چقدر خوب این شرایط را مدیریت میکنید. اگر دارو مصرف میکنید، این آزمایشها به اندازهگیری عملکرد آن کمک میکند.
پزشک شما همچنین ممکن است یک سیستم مانیتورینگ خانگی را برای آزمایش سطح گلوکز خون بین ویزیتها توصیه کند. او به شما توضیح خواهند داد که چند بار باید از آن استفاده کنید و محدوده هدف شما چقدر باید باشد.
از آنجایی که دیابت میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد، پزشک شما باید سطح فشار خون و کلسترول را نیز بررسی کند. اگر علائم بیماریهای قلبی را دارید، ممکن است آزمایشهای دیگری نیاز باشند. این آزمایشات ممکن است شامل الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) یا تست استرس قلبی باشد.
همچنین کمک گرفتن از اعضای خانواده میتواند موثر باشد. آموزش آنها در مورد علائم هشداردهنده سطح گلوکز خون که خیلی بالا یا خیلی پایین است به آنها امکان میدهد در مواقع اضطراری کمک کنند.
دیابت نوع 2 در کودکان
دیابت نوع 2 در کودکان یک مشکل رو به رشد است. طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا (ADA)، حدود 193000 آمریکایی زیر 20 سال به دیابت نوع 1 یا نوع 2 مبتلا هستند. مطالعهای در سال 2016 دریافت که بروز دیابت نوع 2 در جوانان به حدود 5000 مورد جدید در سال افزایش یافته است. مطالعهای دیگر در سال 2017 افزایش چشمگیر به خصوص گروههای قومی را نشان داد.
اگر برای کودک شما دیابت تشخیص داده شده است، قبل از شروع هرگونه درمان پزشک باید مشخص کند که دیابت نوع 1 است یا 2. همانطور که انتخاب سبک زندگی میتواند به بزرگسالان کمک کند تا دیابت نوع 2 خود را مدیریت کنند یا حتی آن را معکوس کنند، شما میتوانید با تشویق کودک به تغذیه خوب و فعالیت بدنی هر روز خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید.
آمارهایی در مورد دیابت نوع 2
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) آمار زیر را در مورد دیابت در ایالات متحده گزارش میکند:
- بیش از 30 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند. این حدود 10 درصد از جمعیت است.
- از هر 4 نفر یک نفر نمیداند که دیابت دارد.
- پیش دیابت 1/84 میلیون بزرگسال را تحت تاثیر قرار میدهد و 90 درصد آنها از آن بی اطلاع هستند.
- بزرگسالان سیاهپوست، اسپانیایی تبار و بومی آمریکایی غیر اسپانیایی تقریباً دو برابر بیشتر از بزرگسالان سفیدپوست غیر اسپانیایی به دیابت مبتلا هستند.
ADA آمار زیر را گزارش میدهد:
- در سال 2017، دیابت 327 میلیارد دلار هزینه مستقیم پزشکی و کاهش بهرهوری برای ایالات متحده داشت.
- میانگین هزینههای پزشکی برای افراد مبتلا به دیابت حدود 3/2 برابر بیشتر از هزینههای پزشکی در صورت عدم وجود دیابت است.
- دیابت هفتمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است، چه به عنوان علت زمینهای مرگ و چه به عنوان یکی از علل مرگ.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) آمار زیر را گزارش میدهد:
- شیوع جهانی دیابت در سال 2014 برای بزرگسالان 5/8 درصد بود.
- در سال 1980، تنها 7/4 درصد از بزرگسالان در سراسر جهان به دیابت مبتلا بودند.
- دیابت به طور مستقیم باعث حدود 6/1 میلیون مرگ در سراسر جهان در سال 2016 شد.
- دیابت خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در بزرگسالان تقریباً سه برابر میکند.
- دیابت همچنین یکی از علل اصلی نارسایی کلیه است.
کلام آخر
دیابت نوع 2 بیماری است که وقتی ایجاد میشود که سطح گلوکز در جریان خون انباشته میشود. این یک بیماری رایج است که با برخی از انتخابها در سبک زندگی تحریک میشود. اما فاکتورهایی مانند سن و ژنتیک و وراثت نیز احتمال ابتلا به آن را افزایش میدهند.
دیابت نوع 2 را میتوان با تغییر در سبک زندگی مدیریت و حتی معکوس کرد. برای موارد شدیدتر، دارو موجود است. اگر دیابت نوع 2 برای شما تشخیص داده شده است، با پزشک خود مشورت کنید تا یک برنامه درمانی مناسب داشته باشید. از آنجایی که این بیماری بسیار رایج است، منابع بسیاری زیادی برای کمک به شما برای خلاص شدن از شر این بیماری وجود دارند.