وقتی غمگینیم چه کنیم؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خیلی وقت ها پیش می آید که احتمال دارد ما در طی روز غمگین باشیم و دلمان بگیرد. که دلایل مختلفی برای به وجود آمدن این حس وجود دارد. اما همزمان این سوال ها پیش می آید که آیا ما برای این به دنیا آمده ایم؟ یا آیا غمگین بودن باید ادامه داشته باشد؟ چه راه هایی برای رهایی از ناراحتی وجود دارد؟ و سوال های ای چنینی که ممکن است ساعت ها ذهن ما را مشغول خودشان کنند. اما نکته مهم این است که ما به این جهان آمده ایم تا در عین شادی، سلامتی و رسیدن به اهدافمان و خوشبخت زندگی کردن به تکامل برسیم که در این بین ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که مطابق میل ما نباشد ولی انسان فهیم آن است که بداند چگونه خود را از منجلاب افسردگی و غم و ناراحتی بیرون بکشد. اگر به دنبال راه هایی برای رهایی از ناراحتی هستید این مطلب را بخوانید.

 

وقتی ناراحت هستیم چه کنیم؟

در زندگی انسان ها روزهایی هست که در آن شاد نیستند. روزهای سخت زندگی برای هر فردی وجود دارد. اما غم به هر شکلی که باشد، چیزی است که همه ما آن را تجربه کرده ایم. این حس غمگین بودن برای هرکسی ممکن است به وجود بیاید اما روش برخورد هر فرد با آن و زمان آن متفاوت است. برای بعضی ها فقط چند ساعت است و برخی چند روز است. از آنجایی که همه ما به دنبال شاد زیستن هستیم به دنبال راه هایی برای تسکین غم میپردازیم. در این پست روش هایی برای رهایی غمگینی برای شما آورده ایم.

 

راه هایی برای رهایی از ناراحتی

می توانید یاد بگیرید که چگونه غمگین نباشید. در حالیکه که برخی از روش های رهایی از ناراحتی نیاز به تایم زیاد و روند طولانی دارد اما روش های دیگری برای شکست دادن ناراحتی و افسردگی هستند، مانند گذراندن زمان بیشتر در بیرون، رفتن به سینما و تماشای فیلم کمدی و یا حتی گریه کردن. با این حال اگر پس از گذشت مدت دو هفته همچنان حس ناراحتی داشتید و متوجه علائمی مثل از دست دادن انرژی، مشکل تمرکز یا مشکل خواب شده اید بهتر است با یک متخصص روانشناس صحبت کنید. در زیر راه هایی ساده برای جلوگیری از غمگین شدن و رهایی از آن برایتان به اشتراک گذاشته ایم.

 

  • از اینکه احساس ناراحتی و غمگین بودن دارید، حس بدی نداشته باشید

زمانی که یک اتفاق منفی در زندگیتان رخ می دهد، ممکن است به نظر برسد که دنیای شما در حال پایان است. اما به جای سرکوب کردن یا نادیده گرفتن احساسات خود در واقع باید آنها را در آغوش بگیرید. همه احساسات برای تجربه کردن مهم هستند و اطلاعات ارزشمندی در مورد زندگی ما دارند. افرادی که تجربیات ذهنی خود را به جای قضاوت میپذیرند مکن است به سلامت روانشناختی بهتری دست بیابید. تا حدی این پذیرش به آنها کمک می کند که در پاسخ به عوامل استرس زا، احساسات منفی کمتری را تجربه می کنند. بنابراین به جای اینکه بخاطر احساس ناراحتی، از خود ناراضی باشید، سعی کنید این را فرصتی برای یادگیری و رشد در نظر بیرید.

 

  • دلیل غمگین بودنتان را نمی دانید؟ نوشتن را امتحان کنید

گاهی اوقات به راحتی میتوانید بگویید که از چه مساله ای ناراحت هستید. اما در مواقعی ممکن است بدون هیچ دلیل قابل تشخصیی غمگین باشید. به شما پیشنهاد می کنیم در چین شرایطی، یک خودکار و یک کاغذ بردارید و بدون توقف برای پنج دقیقه یا بیشتر بنویسید. با اینکار نه تنها ممکن است به طور طبیعی آنچه را که باعث غم و ناراحتی شما شده است را پیدا کنید، بلکه نوشتن به شما کمک میکند تا احساس بهتری داشته باشید. حتی میتوانید در کلاس های یوگا و مدیتیشن شرکت کنید تا تمرکز بر درورن خود را زیاد کنید.

  • برای رهایی از احساسات غم انگیز، گریه کنید

موسیقی و فیلم هایی را انتخاب کنید که با آنها بتوانید گریه کنید. می توانید فیلم های عاشقانه ناراحت کننده یا دیگر فیلم های غمگین را ببینید. مطالعاتی در اینباره صورت گرفته است. بدین شکل که قطرات اشک انسان حاوی اندروفینی به نام لوسین-انکفالین هستند که به کاهش درد و بهبود خلق و خوی شهرت دارند. به این معنی که گریه کردن یک اثر تسکین دهند بر افراد دارد.

 

  • آنچه شما را خوشحال میکند را پیدا کنید

یک فیلم کمدی تماشا کنید، آهنگ شاد گوش دهید، در فعالیت های سرگرمی شرکت کنید که در آن لذت میبرید، به تفریح بروید، خرید کنید، گل و گیاه بکارید، پادکست کمدی گوش دهید، ورزش کنید و … . خنده باعث ترشح اندروفین هایی است که منجر به کاهش هورمون استرس و افزایش دوپامین یا هورمون احساس خوب می شود.

 

  • زمانی را در طبیعت بگذرانید

راکمور می گوید: بیرون از خانه را با هر پنج حواس خود تجربه کنید، که او آن را “فعال سازی رفتاری” می نامد. به آنچه در طبیعت می بینید، احساس می کنید، می شنوید، بو و احتمالا می چشید، توجه کنید. این امر به شما کمک می کند از ناراحتی خارج شوید. خارج شدن از خواب زمستانی، فعال بودن سیستم عصبی را تحریک می کند و به افراد این فرصت را می دهد تا زیبایی های دنیا را ببینند.

 

  • اگر فکر می کنید افسرده شده اید، کمک بخواهید

اگر ناراحتی و غمگین بودنتان فراتر از حال های عادی است، الگوهای خواب و عادات غذایی شما تغییر کرده است و علاقه ای به فعالیت هایی که قبلا از آنها لت میبردید ندارید، تمرکز ندارید ممکن است به افسردگی دچار شده باشید. در حالیکه کتاب های خود شناسی و روانشناسی می تواند به شما کمک کند اما راه بهتر این است که با یک روان درمانگر مشورت کنید.

 

وقتی غمگینیم این کارها می تواند مفید باشد

  • با خدا صحبت کنید و درباره چیزهایی که باعث ناراحتی شما شده به خدا بگویید.
  • چند دقیقه پیاده روی کنید.
  • یک آهنگ شاد گوش بدهید.
  • جملات انگیزشی بخوانید.
  • جملات تاکیدی مثبت برای جذب شادی را با خود تکرار کنید.
  • به یک دوست زنگ بزنید.
  • غذای مورد علاقه خود را درست کنید.
  • یک فیلم کمدی ببینید.
نظرات