با شیره شکرک زده چه کنیم؟
یکی از فرآورده های انگور، شیره انگور است. طبع گرم دارد و فواید بسیاری برای بدن دارد. از مهمترین خواص شیره انگور میتوان به درمان کم خونی اشاره کرد. شیره انگور شرایط نگهداری سختی ندارد اما اگر درست نگهداری نشود باعث می شود شکرک بزند. در ادامه می توانید بخوانید با شیره انگور شکرک زده چیکار کنم؟
وقتی شیره انگور شکرک زده چه کنیم؟
یکی از علل شکرک زدن شیره انگور مربوط به زمان پخت آن است که برخی موارد رعایت نشده. علت دیگر نحوه نگهداری شیره انگور است که مناسب نبوده و باعث ایجاد شکرک می شود. شیره را در یخچال نگهداری نکنید. معمولا اکثر افراد به اشتباه شیره را در یخچال میگذارند. دمای پایین برای شیره مناسب نیست، چرا که به شدت موجب شکرک زدن شیره میشود.
اما با شیره انگور شکرک زده چه کنیم؟ اگر شیره شکرک زده بود، نگران نباشید. می توانید یک ظرف آب روی حرارت قرار دهید یا روی بخار کتری اینکار را انجام بدهید. ظرف شیره را روی بخار کتری قرار دهید و به روش بنماری اجازه دهید تا دانه های شکرک به آرامی ذوب شوند. سپس شیره را مصرف و یا آن را در دمای محیط نگهداری کنید.
نحوه صحیح پخت شیره انگور
- ابتدا انگورها را شسته و کاملا تمیز میکنیم. ( کدام نوع انگور برای شیره مناسب است؟ )
- بعد از شستن، انگورها را از خوشه جدا کرده و با هر وسیله ای که دارید آب انگور را بگیرید.
- اگر دستگاهی ندارید میتوانید با فشار دادن انگورها با دست این کار را انجام دهید.
- آب انگور را از پارچه پنیرگیری رد میکنیم این به این منظور هست که تمام تکه های ریز جامدی که احیانا در آب انگور وجود داشته باشد را جدا کنیم.
- آب انگور را درون قابلمه ای بزرگ می ریزیم و روی حرارت قرار میدیم.
- اجازه بدهید آب انگور شروع به جوشیدن کند.
- به کمک کفگیر کف های بوجود آمده روی سطح انگور را بگیرید و خاک شیره را اضافه کنید.
- هم بزنید و حرارت را خاموش کنید. چند ساعت زمان بدهید تا خنک شود و خاک شیره ته نشین شود .
- بعد از ته نشین شدن مجددا آب انگور را صاف کرده تا خاک شیره ای در آن باقی نماند.
- آب انگور صاف شده را مججدا روی حرارت قرار دهید تا بچوشد.
- در هنگام جوشیدن مرتب چک کنید تا سر نرود. هر از گاهی هم بزنید. 2 تا 3 ساعت زمان لازم است.
- زمانیکه اب انگور به مرحله ای رسید که غلظت شیره داشت و درا سر رفتن بود قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید تا خنک شود. اگر شیره میخاد سر بره زمان اون هست که قابلمه رو از روی حرارت بردارید کف داشت حتما کف شیره را بردارید.
فواید شیره انگور برای سلامتی
- به سلامت استخوان ها کمک میکند
- بهبود قوای جنسی
- مشکل یبوست را حل میکند
- حاوی مواد معدنی بیشمار است
- برای خون مفید است
- انرژی را افزایش میدهد
- برای دوران بارداری مفید است
- برای درد دوران قائدگی خوب است
- به رشد سلول ها کمک میکند
- گلبول های قرمز خون را زیاد میکند
- برای دستگاه عصبی مفید است
- برای درمان سردرد و خستگی مفید است
- پیشگیری از سرطان
- اشتها را افزایش میدهد
- در برابر نور مضر خورشید محافظت میکند
- جلوگیری از پیری زودرس
- سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد
طرز تهیه خاگینه با شیره انگور
- ابتدا دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف با همزن دستی خوب میزنیم تا تخم مرغ از لختگی دربیاید.
- دو قاشق غذا خوری شیر اضافه و خوب هم میزنیم.
- یک قاشق غداخوری آرد سفید الک شده را به مواد اضافه و خوب هم میزنیم.
- کمی نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه میکنیم.
- در یک تابه روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود.
- نصف مواد را داخل تابه ریخته و وقتی یک طرف کامل سرخ شد برمیگردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود.
- به دو صورت میتوانید شیره را اضافه کنید.
- میتوان در آخرین زمان پخت شیره را اضافه کرده و کمی تابه را تکان دهید و بعد سرو کنید.
- یا میتوادنید اول سرو کنسد و بعد هر مقداری که ذائقه شماست شیره را اضافه کنید.
- نصف مواد را هم با همین روش بپزید.
نوش جان…..!