با ماست تاریخ گذشته چه کنیم؟
قرار گرفتن ماست در معرض دمای گرم ، خطر آلودگی باکتریایی را که می تواند مسمومیت غذایی ایجاد کند را افزایش می دهد. دلیل این امر این است که باکتری ها در دمای اتاق رشد می کنند. بر روی تمام بسته بندی های ماست تاریخ انقضا وجود دارد. با این حال، اگر دو هفته از این تاریخ گذشته باشد به شرط اینکه علائم خراب شدن نداشته باشد هیچ ضرری ندارد. این تاریخ فقط یک برآورد است. برای جلوگیری از انقضا زودرس، لازم است که ماست در یخچال نگهداری شود.
معجزه ماست و کدو برای لاغری شکم
با ماست تاریخ انقضا گذشته چه کنیم؟
مهم نیست چه نوع ماستی دارید. تمام ماستها تاریخ انقضا دارند. ماندگاری انواع ماست تا یک هفته از تاریخ درج شده بر روی آن است. پس از باز شدن درب ماست، باید ظرف پنج یا هفت روز مانده آن را به پایان برسانید.
می توانید ماست “منقضی شده” بخورید به شرطی که هیچ نشانه ای از فساد نداشته باشد و مدت زیادی هم آن را در یخچال خود نداشته باشید. اگر بیش از یک هفته از تاریخ روی برچسب یا روزی که برای اولین بار آن را باز کرده اید گذشته است، آن را کنار بگذارید. حتی اگر کاملاً خوب به نظر برسد. کنار گذاشتن و بیرون انداختن آن ایمن تر است. روش های مختلفی برای بررسی اینکه آیا ماست شما خراب شده است وجود دارد.
4 مورد که باید برای خرابی ماست بررسی شود :
- تاریخ انقضا: خوردن ماستی که هفته ها از تاریخ انقضا گذشته فکر خوبی نیست، اما چند روز به شما آسیب نمی رساند. به طور کلی، تاریخ انقضا فقط یک توصیه است و به این معنی نیست که اگر غذا را چند روز بعد از تاریخ چاپ شده بخورید، بیمار خواهید شد.
- بو کردن ماست : ماست بوی اشتها آور تازه ای دارد. ماست با طعم میوه به طور معمول بوی میوه می دهد و ماست ساده دارای بوی قوی اما دلپذیری است. اما وقتی ماست منقضی شد ، دیگر هیچ بوی خوشایندی وجود نخواهد داشت. به محض این که ظرف را باز کنید ، بوی آن شما را می گیرد.
- هم زدن ماست : یکی از اولین مواردی که شما را متوجه خراب شدن ماست میکند این است که یک مایع آبکی روی سطح قرار می گیرد که در زیر آن ماست بافت پنیری به خود گرفته است. یک قاشق تهیه کنید و آن را خوب هم بزنید، اگر توده ای مشاهده کردید ، قطعاً وقت آن است که ماست را دور بریزید.
- رنگ ماست: رنگ ماست شما به طعم و مزه آن بستگی دارد، اما اگر به رنگ قهوه ای زرد بود نشانه اطمینان از بین رفتن آن است. همچنین ممکن است یک قالب تیره یا سفید روی سطح آن مشاهده کنید. حتی به این فکر نکنید که قسمتی را که بد به نظر می رسد جدا کنید و بقیه را بخورید ، وقتی ماست آلوده شد ، برای نجات آن نمی توانید کاری انجام دهید.
چند نکته برای نگهداری ماست
در اینجا چند نکته آورده شده است تا اطمینان حاصل کنید که کمتر دور می ریزید و مقدار بیشتری از این غذای خوشمزه را می خورید:
- به طور صحیح مهر و موم شده: برای حفظ طعم اصلی ماست، آن را در یک ظرف ضد هوا نگهداری کنید. مطمئن شوید که درب آن به درستی بسته شده است. به دلیل قوام ماست، به راحتی طعم های دیگر را می گیرد، اما با قرار دادن درپوش محکم می توانید از این امر جلوگیری کنید. بیشتر ماستها همراه با یک فویل است که زیر درب آن را وجود دارد که اغلب مردم به اشتباه آن را در سطل زباله می اندازند. فویل یک لایه محافظتی اضافی است .
- آن را در پشت یخچال نگه دارید: مکانی که هرگز نباید ماست را در آن نگه دارید، درب یخچال است. دلیل این امر این است که هر بار که یخچال را باز می کنید، تغییر کمی در دما ایجاد می شود. از آنجا که ماست بسیار حساس است، کوچکترین تغییر دما می تواند روند انقضا را تسریع کند. دمای پشت یخچال سرد و ثابت باقی میماند. علاوه بر این باید اطمینان حاصل کنید یخچال شما در دمای 34 تا 40 درجه فارنهایت نگهداری می شود.
- از آلودگی ماست جلوگیری کنید: برای مصرف ماست بهتر است آنچه را که نیاز دارید از ظرف خارج کنید و باقی آن را در ظرف مطمئن در یخچال نگه داری کنید.