برای کاهش استرس چه بخوریم؟ معرفی 20 گیاه دارویی برای کاهش استرس
برای کاهش استرس چه چیزی بخوریم؟ گیاهان دارویی برای کاهش استرس کدامند؟
زندگی در دنیای امروز با استرس اضطراف عجین شده و کلمه استرس را بارها در شرایط مختلف و از زبان آدم های مختلف به شکل جملاتی مانند استرس دارم، استرس گرفتم، از استرس خفه شدم، از استرس حالم بد شد و … می شنویم و کسی هم برای کاهش دادن آن تلاشی نمی کند.اما باید برای مقابله با این حجم از ناآرامی و اضطراب چاره ای اندیشید.
در ادامه ماقصد داریم چند گیاه دارای خواص درمانی جهت کاهش استرس و اضطراب را به شما معرفی کنیم.
بسیاری از متخصصان طب سنتی معتقدند که بهتر است برای کاهش استرس به روش های طبیعی رو بیاوریم. بهترین راه مقابله با استرس و اضطراب استفاده از داروهای گیاهی برای کم کردن استرس است. اگر شما هم این سوال برایتان پیش آمده که برای کاهش استرس چه چیزی بخورم این متن به شما چند پیشنهاد عالی ارائه می دهد که می توانید با خوردن آن ها در منزل، سرکار و … باعث آرام شدن اعصاب و کاهش استرس خود شوید.
برای کاهش استرس چه چیزی بخوریم؟
روش های زیادی برای کنترل و کاهش استرس و هیجانات روحی وجود دارد مثل ورزش کردن، یوگا، خواب کافی، برنامه ریزی، مثبت اندیشی و ….. که همگی روش های عالی برای کاهش استرس هستند. اما هدف ما از نگارش این نوشته معرفی داروهای گیاهی برای کاهش استرس است و در واقع معرفی خوردنی های مفید برای کم کردن استرس که خوردن آن ها به شکل طبیعی می تواند استرس شما را کاهش دهد:
1. گل گاو زبان
خوردن دم کرده گیاه گل گاو زبان یک آرامبخش طبیعی برای کاهش استرس است که پس از خوردن آن بلافاصله تأثیر آن را خواهید دید. طبع گل گاو زبان گرم و خشک است. خوردن دمنوش گل گاو زبان در هنگام ناراحتی و استرس یک راه حل طبیعی برای مقابله با استرس می باشد. گل گاو زبان یک گیاه دارویی برای کاهش استرس است.
خواص گل گاوزبان:
- باعث بهبود عملکرد کیسه صفرا می شود.
- اخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج میکند.
- برای درمان دلهره مفید است.
- تنظیم ضربان قلب
- درمان بیخوابی
نکته: در صورتی که برای کنترل استرس خود داروهای شیمیایی مصرف می کنید دقت کنید که خوردن داروهای گیاهی با آن تداخل پیدا نکند و حداقل دو ساعت بین مصرف آن ها فاصله باشد.
2. زالزالک
یکی دیگر از گیاهان دارویی برای کاهش استرس زالزالک است که خوردن آن خاصیت آرامبخشی دارد. خوردن زالزالک باعث رفع استرس، کاهش فشارهای عصبی، تنظیم ضربان قلب، کنترل احساسات هیجانی، خواب راحت، کاهش فشار خون و … می شود. زالزالک دارای سه نوع زرد، سیاه و قرمز است.
از ویکی پدیا:
“در یک مطالعه دوسوکور راندم همراه با گروه کنترل و دارونما اثربخشی عصاره گیاهی زالزالک در درمان اختلالات ناشی از اضطراب بر روی ۲۶۴ نفر مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که این دارو در درمان اضطراب کاملاً مؤثر است.” بنابراین برای کاهش استرس زالزالک بخورید.
3. اسطوخودوس
تأثیرات اسطوخودوس در درمان استرس به حدی است که به آن گیاه ضد اضطراب می گویند. برای اینکه بر اضطراب و استرس خود غلبه کنید کافی است روزانه 2 لیوان اسطوخودوس دم کرده بنوشید تا تأثیرات شگفت انگیز اسطوخودوس در درمان و کاهش استرس را مشاهده کنید. گیاه اسطوخودوس به شکل روغن نیز موجود می باشد. اما پیشنهاد ما این است که برای کم کردن استرس و نا آرامی از دم کرده اسطوخودوس این گیاه دارویی برای کاهش استرس استفاده کنید.
اسطوخودوس گلهای کوچک آبی یا قرمز سیر یا بنفش دارد.اسطوخودوس بیشتر در فصل بهار می روید و از سرشاخههای برگ دار و گل دار اسطوخودوس برای مصارف درمانی استفاده می شود.
4. گیاه جینسنگ (Ginseng)
گیاه جینسنگ یک خوردنی برای مقابله با استرس است. خوردن عصاره خشک گیاه جینسینگ می تواند در کاهش استرس و فشارهای روانی فوق العاده باشد. جینسنگ جزو کرفس سانان است. گیاه جینسنگ دارای آثار فارماکولوژی از جمله اثر ضد خستگی می باشد که ناشی از اثر محرک جینسنگ روی سیستم اعصاب مرکزی است.
جینسنگ از گیاهان دارویی است که در طب سنتی برای درمان دیابت، تقویت قوای جسمی و جنسی استفاده میشدهاست. در طب نوین نیز اثبات شده که استفاده از جینسنگ به عنوان مکمل غذایی باعث بهبود کیفیت زندگی در مقابله بهتر بدن با استرس می شود و یک گیاه دارویی برای کم کردن استرس است.
طریقه خوردن گیاه جینسینگ برای کاهش استرس:
ریشه خشک شده جینسنگ را میتوان به صورت دم کرده نوشید یا مقداری از آن را در داخل قوری چای ریخت وبه همراه آن مصرف کرد. جینسنگ به شکل قرص نیز مورد مصرف قرارمی گیرد که البته مصرف آن به شکل دمنوش رایج تر است.
5. بادرنجبویه
بادرنجبویه جزو نعناسانان است که نام علمی آن Dracocephalum می باشد. این گیاه در مناطق مدیترانه ای، اروپا و آسیا می روید. در ایران بادرنجبویه در ایران در کنار مجاری آب ها و مناطق اطراف تهران، رشت، رودبار و … می روید. بادرنجبویه خواص آنتی اکسیدانی دارد و دم کردهی آن بسیار آرامشبخش است و با اضطراب مقابله میکند.
به عقیدهی محققان این گیاه اختلالات عصبی مانند خوابی، نگرانی و آشفتگی را برطرف میکند. از روغن گیاه بادرنجبویه نیز برای رفع تنشهای عصبی استفاده میشود.
6. امگا 3
روغن ماهی و امگا 3 برای علاوه بر اینکه برای سلامت کلی بدن مفید است از بروز اضطراب و افسردگی جلوگیری می کند. در تحقیقات ثابت شده که افرادی که 2.5 میلی گرم در روز از ترکیب اسیدهای چرب امگا 3 استفاده می کنند نسبت به سایرین اضطراب و استرس کمتری دارند. اضطراب کمتری از دانش آموزانی دارند که قرص آرام بخش می خورند. کارشناسان توصیه می کنند تا حد امکان در وعده های غذایی خود از امگا سه استفاده کنید. ماهی های چربِ آب های سرد همچون سالمون منبع غنی اسیدهای چرب هستند.
7. چای سبز
چای سبز در درمان استرس معجزه می کند اگر ز خودتتان می پرسید که برای کاهش استرس چه چیزی بخورم؟ پیشنهاد ما به شما یک لیوان چای سبز است که خوردن آن باعث می شود علاوه بر دریافت خواص مفید آن برای سلامتی، استرس خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. چای سبز حاوی آمینو اسید ال تیانین (L-Theanine) است که تولید امواج مغزی آلفا را در مغز افزایش می دهد و این امواج به نوبه خود منجر به کاهش استرس، افزایش آرامش، بهبود تمرکز و هوشیاری ذهنی می شود.
خواص چای سبز *** نحوه مصرف چای سبز
8. سنبل الطیب (Valeriana officinalis)
خوردن سنبل الطیب یک روش طبیعی برای کاهش استرس است که به شکل خشک و کپسول موجود می باشد. می توانید سنبل الطیب را از داروخانه ها تهیه کنید و با خوردن آن ایترس خود را کاهش دهید. یکی از خواص درمانی سنبل الطیب در درمان بی خوابی و کم خوابی است و خوردن آن باعث می شود که استرس شما کم شده و خواب با کیفیت تری داشته باشید.
9. بابونه
گیاه بابونه برای درمان حالتهای عصبی، استرس، اضطراب، سردرد و … مفید است. مصرف بابونه به شکل چای یک روش موثر برای کاهش استرس می باشد. ماهیت آرام بخش و تسکین دهنده آن به عنوان یک مسکن بر روی سیستم عصبی مرکزی عمل می کند. بابونه به شل شدن عضلات، رفع اضطراب و خواب بهتر کمک می کند. برای مبارزه و درمان استرس می توانید روزانه 4 فنجان از دمنوش بابونه بنوشید. برای تهیه این دمنوش، 2 قاشق چای خوری بابونه خشک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس مقداری عسل به عنوان طعم دهنده به آن اضافه کنید و آن را بنوشید.
10. گیاه رازک
رازک قدمتی هزاران ساله دارد. این گیاه آرامبخش و خوابآور طبیعی است. 15 گرم گیاه رازک را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت حدود 10 دقیقه بجوشد. سپس بگذارید محلول به دست آمده خنک تر شود و سپس آن را صاف کنید.
میتوانید روزانه 2 تا 3 فنجان از این دم کرده میل کنید. مصرف این جوشانده برای درمان دل شوره، نگرانی و استرس بسیار مفید است.
11. تخم شربتی
تخم شربتی در درمان استرس مفید است و جزو دانه های در دسترسی است که در هر عطاری پیدا می شود. این دانه های ریز سلامت عمومی بدن را تضمین می کنند. تخم شربتی حاوی مواد معدنی مفیدی مانند منیزیم و همچنین ویتامین B است که این دو ماده مغذی برای کاهش استرس لازم و ضروری هستند. بزرگتری و مهمترین خاصیت تخم شربتی در میزان بالای اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن ها است. این ترکیبات مغذی باعث بهبود وضعیت روحی و عصبی شده و حافظ سلامت قلب است.
12. بادام
بادام سرشار از منیزیم است که ماده معدنی لازم و ضروری برای کنترل استرس را دارا است. برای کاهش استرس خود می توایند صبح ها قبل از خواب چند عدد بادام خام بخورید و تأثیر آن در کم شدن استرس و ناآرامی های طول روز را مشاهده کنید. خوردن بادام به دلیل دارا بودن منیزیم و اسیدهای چرب امگا 3 برای کم شدن استرس مفید است.
13. توت فرنگی
توت فرنگی نیز سرشار از منیزیم و ویتامین C است. مصرف روزانه ۲۰ عدد توت فرنگی نیاز روزانه شما به ویتامین C را برطرف می کند. توت فرنگی همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها، اسید فولیک، پتاسیم، فسفر، آهن، کلسیم، زینک و سلنیوم است و برای دورانی که دچار استرس و تنش های روحی هستیم بسیار مفید است.
14. ویتامین B
خوردن انواع ویتامین های خانواده B مانند B1، B2، B3، B5، B6، B7 و B12 برای جلوگیری از استرس و بالا بردن روحیه، کمک به عملکرد صحیح سیستم عصبی، افزایش آرامش، کاهش استرس و خستگی مفید است. ویتامین B را می توانید به شکل قرص مصرف کنید و یا آن را از طریق خوردن منابع طبیعی ویتامین B دریافت کنید.منابع طبیعی ویتامین B شامل غلات سبوس دار، لوبیا، نخود، بادام زمینی، اسفناج، کلم پیچ، آووکادو، سیب زمینی، موز، حبوبات، تخم مرغ و محصولات لبنی استفاده می باشد.
15. گل ساعتی
یکی دیگر از داروهای گیاهی موثر در کاهش استرس، گل ساعتی می باشد که به شکل عصاره مایع و قرص موجود است. گل ساعتی می تواند میزان گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) را در مغز افزایش دهد و در نتیجه به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. برای درمان استرس با گل ساعتی یک فنجان چای گل ساعتی در روز بنوشید.
طریقه درست کردن دمنوش گل ساعتی: برای درست کردن این چای، 1 قاشق غذا خوری پودر گل ساعتی را به 1 فنجان آب داغ اضافه کنید و اجازه دهید تا دمنوش به مدت 10 دقیقه دم بکشد. دمنوش را صاف نموده و به صورت گرم میل نمایید.
16. شکلات سیاه
خوردن شکلات سیاه باعث افزایش اندورفین می شود و از آن جایی که سرشار از منیزیم است برای مقابله با استرس موثر مفید است. البته توجه کنید که مصرف بیش از حد شکلات سیاه می تواند اثر عکس داشته باشد و باعث افزایش اضطراب شود. اما مصرف به اندازه و کم شکلات سیاه یکی از روش های کاهش استرس می باشد.
17. سولفات منیزیم
سولفات منیزیم در درمان استرس مفید و موثر است که در موقعیت های استرس زا به شما کمک می کند. استرس باعث کاهش سطح منیزیم و افزایش سطح آدرنالین در بدن می شود. سولفات منیزیم غنی از منیزیم است و کمک می کند که متابولیسم تولید سروتونین در مغز افزایش یابد و منجر به آرامش بیشتر و بهتر شدن خلق و خو می شود. این به نوبه خود به کاهش استرس، اضطراب، تحریک پذیری، بی خوابی و ریتم غیر طبیعی قلب و افزایش آرامش و راحتی شما کمک می کند.
18. جینکوبیلوبا (Ginkgo biloba)
Ginkgo biloba به طور سنتی در طب چینی برای درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. شواهد علمی نشان میدهد که جینکو نیز یک گزینه بسیار خوب برای کنترل و مقابله با استرس است. اعتقاد بر این است که منشأ این ماده از یکی از قدیمیترین درختان زنده در زمین است. جینکوبیلوبا در درمان آلزایمر، اسکیزوفرنی، پارکینسون، نقص حافظه مرتبط با سن (AAMI)، ناتوانی مغزی، افسردگی و اضطراب بکار میرود.
طریقه مصرف
کپسول یا قرص این داروی گیاهی را در دهان گذاشته و با یک لیوان پر از آب ببلعید. برای تاثیر بهتر این مکمل و در شرایطی که معده ی حساسی دارید، شربت، چای یا فرم تزریقی این دارو توصیه می شود. شما می توانید همراه غذا یا بدون غذا آن را بخورید تا استرس و اضطراب خود را کاهش دهید.
19. شیرین بیان
شیرین بیان یکی دیگر از گیاهان دارویی مؤثر برای کاهش استرس است که خوردن دم کرده آن یک روش درمانی ساده برای درمان استرس می باشد. اگر فشارهای روانی و اضطراب در طول روز روند کاری شما را مختل می کند می توانید از دمنوش شیرین بیان برای درمان استرس خود استفاده کنید.
مقداری شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش بریزید و آن را پس از 5 دقیقه مصرف کنید.
20. ریحان مقدس (Ocimum tenuiflorum)
ریحان مقدس از گیاهان دارویی است که به عنوان یک گیاه ضد استرس طبیعی عمل می کند. این گیاه به عنوان یک گیاه سازگار کننده بدن انسان با شرایط محیطی، پاسخ طبیعی بدن به استرس های جسمی و روحی را افزایش می دهد. بعلاوه این گیاه به عملکرد صحیح بدن در زمان استرس کمک می کند.
طریقه مصرف ریحان مقدس برای کاهش استرس
روزی 2 بار، 10 تا 12 برگ ریحان مقدس را بجوید. شما حتی می توانید از دمنوش چای ریحان برای کاهش استرس استفاده نمایید. برای درست کردن این دمنوش، 1 قاشق غذاخوری برگ های تازه ریحان مقدس را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. سپس مقداری عسل به آن اضافه کرده و بنوشید.
تعدادی از مفیدترین گیاهان دارویی برای کاهش استرس را به شما معرفی نمودیم که خوردن آن ها باعث کم شدن استرس و ناآرامی شده و اضطراب را کاهش می دهد. برای اینکه بدانید در مواقع استرس زا برای رفع استرس و کاهش استرس چه چیزی بخورید خواندن این متن برای شما بسیار مفید است.