ژله را چه موقع بخوریم + فواید و مضرات ژله
ژله را چه موقع بخوریم که خواص آن بیشتر باشد. در بیشتر کشورها از ژله به عنوان یک میان وعده استفاده می شود. ژله و ژلاتین دارای خواص فراوانی برای سلامتی هستند که بهتر است پس از غذا به عنوان دسر و در حد اعتدال استفاده شوند.
بهترین زمان برای خوردن ژله
ژله یک محصول غذایی نرم تا حدی الاستیک دار است که معمولاً با ژلاتین یا پکتین درست می شود و محصول میوه ای است که از جوشاندن شکر و آب میوه تهیه می شود. خوردن ژله برای عملکرد صحیح معده بسیار مفید است. به دلیل ساختار چسبناک آن غشاهای مخاطی را می پوشاند، هضم را بهبود می بخشد. خوردن ژله یا ژلاتین برای افرادی که از اسیدیته بالا رنج می برند مناسب است. اگرچه ژله به دلیل اینکه نشاسته دارد، دارای کالری میباشد اما ویتامین های زیادی را در خود حفظ می کند. البته کیفیت درمانی قبل از هر چیز به این بستگی دارد که بر چه اساسی تهیه شده باشد. در این پست به بررسی خواص مضرات ژله پاسخ به این سوال که ژله را چه موقع بخوریم، میپردازیم.
- بطور کلی بهترین زمان مصرف ژله به عنوان میان وعده و یا دسر است. اما بهتر است بدانید خوردن ژله پس از غذهای چرب ضرورتی ندارد. اما به طور کلی کربوهیدرات ها برای اکسیداسیون صحیح چربی ها و پروتئین ها ضرورت دارند.
- بهترین زمان خوردن ژله برای چاقی صورت صبح هاست. خوردن ژله ناشتا به چاقی صورت و بهبود کبودی های زیر چشم کمک می کند.
- خوردن ژله پس از غذا موجب هضم آسان غذا می شود و پس از ان آب و دی اکسید کربن آزاد می کند ولی خوردن زیاد آن پس از غذا آن را تبدیل به تری گلیسیرید می کند و باعث چاقی می گردد.
- توصیه می شود از ژله و دسر ها یک ساعت پس از غذا و با شکم سیر استفاده کنید تا اثرات مفید تری داشته باشند.
ارزش غذایی ژله
- کالری: 53.2
- چربی : 0 گرم
- سدیم : 6 میلی گرم
- کربوهیدرات : 14 گرم
- فیبر : 0.2 گرم
- شکر : 10.2 گرم
- پروتئین : 0 گرم
- پتاسیم : 10.8 میلی گرم
- کولین : 2.1 میلی گرم
- کلسیم : 1.4 میلی گرم
فواید ژله
- انرژی بدن را تامین می کند
ژله کربوهیدرات ها را به رژیم غذایی شما اضافه می کند و کربوهیدرات ها منبع انرژی ترجیحی بدن هستند. این انرژی به پشتیبانی از عملکردهای اساسی بدن و همچنین تامین انرژی برای حرکات اضافی، مانند ورزش و سایر فعالیت های بدنی کمک می کند.
- هضم غذا را تسهیل می کند
ژله به دلیل داشتن آب زیاد هضم و عبور از روده را تسهیل می کند. ژلاتین حرکات پریستالتیک ماهیچه های روده را افزایش می دهد و به بهبود فرآیند گوارش و جذب ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین دفع کمک می کند.
- روند بهبودی را تسریع می کند
پروتئین ها تاثیر مهمی در بهبود زخم دارند. ژلاتین پروتئین بسیار بالایی دارد و این به تشکیل لایه های جدید پوست کمک می کند. ژلاتین همچنین حاوی اسید آمینه خاصی به نام گلیسین است که یک ضد التهاب است.
- استخوان ها را تقویت می کند
پروتئین های موجود در ژلاتین و همچنین لیتیوم، فسفر و مس، استخوان ها را قوی نگه می دارند و تراکم معدنی اسکلت را افزایش می دهند. ژلاتین همچنین می تواند یک مکانیسم دفاعی مهم در برابر پوکی استخوان باشد، در حالی که اسیدهای آمینه به مبارزه با آرتریت کمک می کند.
- به کنترل وزن کمک می کند
ژلاتین از طریق مواد مغذی و اسیدهای آمینه خود متابولیسم را تحریک می کند. فیبر و پروتئین، به عنوان مثال، احساس سیری را ارضا می کند و به آن کمک می کند. ژلاتین از افزایش وزن جلوگیری می کند.
- ژلاتین ایمنی را تقویت می کند
پرولین، اسید آمینه دیگری که در مقادیر قابل توجهی در ژلاتین یافت می شود، عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد و مبارزه با عفونت ها را تقویت می کند، زیرا برای ساختار بیشتر پروتئین ها در بدن انسان ضروری است.
- خواب را بهبود می بخشد
بر اساس یک مطالعه ژاپنی که در سال 2012 در مجله Neurology منتشر شد، گلیسین یکی از مواد تشکیل دهنده ژلاتین، چرخه خواب را بهبود می بخشد و انتقال دهنده های عصبی و آنزیم های خاصی را تحریک می کند که کیفیت و مدت خواب را افزایش می دهد.
- از پوست محافظت می کند
ژلاتین سرشار از کلاژن است، یک پروتئین کلیدی در تشکیل ماتریکس خارج سلولی بافت همبند، که بیشتر خواص فیزیکی آن را به خود اختصاص می دهد. فیبرهای کلاژن به دلیل مقاومت گرانشی پوست، مسئول حفظ ظاهر جوان پوست هستند.
- قند خون را کنترل می کند
تقریباً عدم وجود قند در ژلاتین، این غذا را به گزینه خوبی برای کاهش گرسنگی بدون ایجاد اختلال در سطح گلوکز خون تبدیل می کند. این خاصیت ژلاتین دو فایده دارد، کاهش تولید انسولین، هورمونی که به تجمع چربی در بدن کمک می کند و کنترل اشتها را تسهیل می کند، زیرا تغییرات ناگهانی در میزان گلوکز می تواند تمایل به خوردن کربوهیدرات ها را افزایش دهد.
- تنظیم هورمونی را ترویج می کند
به لطف پروتئین های ضروری موجود در ژلاتین، تمام فعالیت های متابولیک بدن با مصرف ژلاتین بهبود می یابد، از جمله ایجاد سلول های جدید، جذب مواد مغذی و تقویت عضلات.
- مو، ناخن و پوست را تقویت می کند
ما می توانیم کراتین را در اکثر شامپوهای با کیفیت پیدا کنیم. کراتین نوعی پروتئین است که بخشی از ساختار ژلاتین نیز می باشد و برای حفظ سلامت مو، ناخن و پوست ضروری است.
مضرات ژله
- ژله سرشار از قند و فیبر و پروتئین کم است که آن را به یک انتخاب غذایی ناسالم تبدیل می کند.
- یک وعده (6.4 گرم مخلوط خشک) ژله بدون قند ساخته شده با آسپارتام تنها 13 کالری، 1 گرم پروتئین و بدون قند دارد. با این حال، شیرین کننده های مصنوعی ممکن است اثرات منفی بر سلامت شما داشته باشند.
- ژلاتین می تواند باعث ایجاد طعم ناخوشایند، احساس سنگینی در معده، نفخ، سوزش سر دل و آروغ زدن شود. ژلاتین همچنین می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود. در برخی افراد، واکنش های آلرژیک به اندازه ای شدید بوده است که به قلب آسیب می رساند.