کدام سبزی ها قند خون را کاهش میدهند؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اغلب شما میدانید که مصرف برخی سبزیجات باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی میشود. سبزیجات سرشار از فیبر و مواد معدنی و همچنین منبعی غنی از ویتامین ها می باشند و در عین حال که موجب سیری بیشتر میشوند، کالری کمتر به بدن می رسانند و نسبت به منابع غذایی دیگر قند خون را بسیار کمتر افزایش میدهند. در ادامه میخواهیم به بررسی این سوال که کدام سبزی ها قند خون را کاهش میدهند؟ و پاسخگویی به آن بپردازیم.

خوردن کدام سبزی ها باعث کاهش قند خون می شوند؟

سبزیجات به دو دسته کلی تقسیم میشوند شامل: سبزیجات نشاسته ای و سبزیجات غیرنشاسته ای.

مصرف سبزیجات نشاسته ای باعث افزایش قند خون به مقدار بیشتری نسبت به سبزیجات غیر نشاسته ای می شود برخی از سبزیجات نشاسته ای عبارتند از:

آیا کدو حلوایی برای دیابتی ها مفید است ؟

  1. ذرت
  2. سیب زمینی شیرین
  3. هویج وحشی
  4. کدوگردویی
  5. نخود
  6. عدس

خواص شاهدانه برای دیابت و کاهش قند خون

از جمله سبزیجاتی که نشاسته کمتری دارند و باعث افزایش کمتر قند خون می شوند عبارتند از:

  1. گل کلم
  2. خیار
  3. قارچ
  4. بادمجان
  5. فلفل
  6. اسفناج
  7. شلغم
  8. کلم بروکلی
  9. کلم فندوقی
  10. گوجه
  11. کرفس
  12. کلم

و…..

فیبرها

فیبر نوعی کربوهیدرات است که فقط در محصولات گیاهی وجود دارد و بدن قادر به گوارش کامل آن ها نیست. فیبرها به دو نوع محلول در آب و نامحلول یافت میشوند.

فیبرهایی محلول در آب در موادی مانند جو دو سر، صمغ، غلات کامل و برنج قهوه ای و… وجود دارند.

فیبر های نامحلول در موادی مانند نوز، سیب زمینی، بلوط، هویج و… وجود دارند و در پائین نگه داشتن قند خون تاثیر زیادی دارند. مصرف فیبرهای نامحلول از طریق افزایش حساسیت سلول‌ها نسبت به فعالیت هورمون انسولین، ریسک ابتلا به دیابت را کمتر می‌کند.

مصرف فیبرها به دلیل کم کالری بودن آن ها نیز در کاهش قند خون مهم است.

نکات قابل ذکر:

  • کلم بروکلی: علاوه بر کربوهیدرات کم، منبعی غنی برای ویتامین های آ، کا، آهن، ث و فیبر است.
  • کلم: استفاده کلم بهترین راه مقرون به صرفه در افزایش ویتامین های کا، منگنز، فیبر و ویتامین ب ۶ است.
  • اسفناج: بهترین انتخاب برای مبتلایان به دیابت نوع دو می‌باشد که سرشار از ویتامین کا، فولات و بتاکارون می باشد و همچنین مصرف مداوم اسفناج در رژیم غذایی ابتلا به دیابت را به مقدار زیاد کاهش میدهد.
  • گل کلم: گل کلم سرشار از فیبر، فولات، ویتامین ث می باشد و همچنین مصرف مداوم آن خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.

امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد. اگر میخواهید بدانید بدانید به دیابت مبتلا هستید یا نه توصیه میکنیم پست دیابت چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟ را در مطالعه نمایید.

نظرات