فیروز نادری در 5 فروردین 1325 در شهر شیراز متولد شد و در 19 خرداد 1402 از دنیا رفت. او بعد از گذراندن تحصیلات متوسطه در ایران به ایالات متحده مهاجرت کرد. و در رشته مهندسی برق در دانشگاه ایالتی آیووا در آمریکا به تحصیل پرداخت. سپس در سال 1972، از همان دانشگاه در رشته مهندسی برق دکترا دریافت کرد.
دکتر فیروز نادری که بود؟
یک مهندس فضاشناس ایرانی-آمریکایی است که به دلیل کارهای برجسته خود در ناسا، شناخته شده است. او برای کمک به پیشرفت بشر در فضا بسیار تلاش کرده و نقش بزرگی در چندین پروژه مهم ناسا داشته است.
نادری در اواخر دهه ۱۹۶۰ به ناسا پیوست و به سرعت به یکی از مدیران برجسته تبدیل شد. او به زودی به عنوان مدیر پروژه مارس اکسپلورر رووِر (MER) شناخته شد، که یکی از پروژههای مهم و موفقیتآمیز ناسا بود.
فیروزنادری پس از آن به عنوان مدیر ارشد موفقیتآمیز برای برنامه فناوری فضایی ناسا (NASA’s Space Technology Program) شناخته شد. در این نقش، او به توسعه تکنولوژیهای جدیدی کمک کرد که امروزه در کاوش فضایی استفاده میشوند.
نادری همچنین مدیریت سازمان جت پروپالژن لابراتوار (Jet Propulsion Laboratory, JPL) را در دست داشت، که یکی از مراکز تحقیقاتی برجسته ناسا است. او در این نقش به توسعه و اجرای برنامههای مهم فضایی کمک کرد.
در سال 2005، نادری با مدال ناسا از طرف رئیسجمهوری آمریکا تجلیل شد، که بالاترین جایزه علمی فدرال آمریکا است. او همچنین در سال 2015 با مدال رهبری ناسا تجلیل شد.
او در حال حاضر رئیس ارشد جت پروپالژن لابراتوار (JPL) است و به توسعه تکنولوژی های جدید که به پیشرفت بشر در کاوش فضا کمک میکنند، ادامه می دهد.
علت در گذشت فیروز نادری چه بود؟
خبر درگذشت پروفسور نادری روز گذشته منتشر شد. پیش از این در پستی که در صفحات مجازی و فیس بوک از ایشان منتشر شده گفته شده بود که آقای نادری با افت ضربان قلب مواجه میشود و حمله قلبی به او دست میدهد و زمانی که از حال می رود و به زمین می افتد به علت برخورد سرش به دیوار مهره های گردنش آسیب می بیند و به دلیل ضربه ای که به نخاع او وارد میشود سبب میشود تا قطع نخاع شود و از گردن به پایین فلج شود. پروفسورنادری در اول خرداد جراحی شد و گفته شد دوران نقاهت او چهار الی پنج ماه ممکن است طول بکشد اما در 19 خرداد در سن 77 سالگی از دنیا رفت.