چرا ناخن زرد می‌شود | علت و درمان زرد شدن ناخن

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

همانطور که مشخص است، سندروم ناخن زرد نوعی بیماری است که در نتیجه‌ی آن، ناخن به رنگ زرد کمرنگ درمی‌آید. این سندروم می‌تواند نشانگر مشکلات اساسی بسیار زیادی باشد؛ از مشکلات ساده‌ای همچون لاک ناخن گرفته تا مشکلات جدی‌تر. ما در این مقاله، برخی از دلایل زرد شدن ناخن ها و همچنین روش درمان‌ ناخن زرد را ارائه خواهیم داد. البته، بهتر است که هیچ‌گاه دچار زردی ناخن نشویم. به همین دلیل، چندین نکته برای پیشگیری از زرد شدن رنگ ناخن ها را توضیح خواهیم داد. 

1- زرد شدن ناخن ها به دلیل عفونت باکتریایی یا قارچ

یکی از دلایل زرد شدن ناخن می تواند عفونت باکتریایی یا قارچ باشد. ما این موضوع را می‌دانیم اما باز هم زردی ناخن اتفاق می‌افتد! علائم دیگر عفونت قارچی می‌تواند شامل پوسته پوسته شدن ناخن و بوی نامطبوع باشد. در صورتی که این نوع عفونت درمان نشود، بستر ناخن جمع می‌شود و باعث ضخیم و خرد شدن آن می‌گردد. 

همچنین بخوانید: علت زرد شدن کف دست چیست

علت و درمان زرد شدن ناخن

درمان ناخن زرد ناشی از عفونت باکتریایی یا قارچ

بهترین راه برای خلاص شدن از زردی ناخن، مراجعه به یک متخصص پوست است؛ البته، نه فوراً بلکه 10 تا 14 روز پس از آن که درمان‌های خانگی برای زرد شدن ناخن هیچ تاثیری در مشکل شما نداشتند. مراجعه به متخصص پوست نه‌تنها موجب تشخیص درست بیماری و درمان سریع‌تر می‌شود بلکه داروهای تجویزی پزشک بهتر و موثرتر از درمان‌های خانگی برای ناخن زرد است. 

این نکته را فراموش نکنید که داروهای تجویزی حدود چند هفته تا چند ماه طول می‌کشند تا ناخن شما را به حالت طبیعی بازگردانند. ناخن سالم برای رشد و جایگزین ناخن زرد شدن به زمان نیاز دارد. 

برای مطالع مقاله تفاوت قارچ ناخن و پسوریازیس ناخن کلیک کنید.

درمان خانگی زردی ناخن

پیش از مراجعه به متخصص پوست، این درمان‌های خانگی را امتحان کنید:

  • روغن ارگانو یا پونه کوهی: روغن ارگانو دارای خواص ضدمیکروبی است. در صورتی که مطمئن نیستید زردی ناخنتان از عفونت باکتری است یا قارچ، روغن ارگانو یک گزینه‌ی درمانی ایده‌ال برای هر دو مورد به شمار می‌رود. مقداری از آن را با روغن حاملی مانند روغن زیتون، جوجوبا یا نارگیل ترکیب کنید و بر روی ناخن زرد بزنید. 
  • روغن درخت چای: یک درمان سریع و در عین حال موثر دیگر، روغن درخت چای است. مطالعات نشان داده‌اند که روغن درخت چای می‌تواند از رشد قارچ زیر ناخن جلوگیری کند. یک تا 2 قطره از روغن درخت چای را با روغن حامل ترکیب کنید و بر روی ناخنی که تغییر رنگ داده است، بزنید. 
  • جوش شیرین: یکی دیگر از روش‌های درمان عفونت قارچی که در اکثر خانه‌ها نیز یافت می‌شود، جوش شیرین است. از آنجایی که قارچ‌ها تنها در محیط اسیدی رشد می‌کنند، pH قلیایی جوش شیرین از رشد و انتشار قارچ‌ها جلوگیری می‌کند. انگشتان پا یا دست خود را داخل ترکیب آب داغ و جوش شیرین قرار دهید تا عفونت قارچی ناخن‌هایتان از بین برود. پس از چندین بار، تغییر رنگ ناخن خود را مشاهده خواهید کرد. 

جلوگیری از عفونت باکتریایی یا قارچی ناخن‌های دست و پا

اقدامات بهداشتی به منظور جلوگیری از عفونت ناخن وجود دارند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مطمئن شوید که ناخن‌ها اغلب کوتاه باشند تا گرد و خاک و کثیفی زیر آن‌ها جمع نشود. 
  • جوراب‌های تمیز و تازه بپوشید و اکثر اوقات، اجازه دهید تا پاهایتان آزاد باشند. به این ترتیب، احتمال ابتلا به عفونت‌های ناخن‌های پا مانند پای ورزشکاران کمتر می‌شود. 
  • از لاک پاک‌کن بیشتر از یک بار در هفته استفاده نکنید. 
  • سالن‌های زیبایی مخصوص ناخن نیز می‌توانند از طریق ابزارهای ضدعفونی نشده موجب گسترش عفونت شوند. مطمئن شوید که متخصص ناخن از کیت‌های تمیز و جدید استفاده می‌کند. 

2- زرد شدن ناخن ها به دلیل استفاده از لاک

پاک کردن لاک ناخن پس از هفته‌ها یا ماه‌ها نیز می‌تواند موجب ایجاد لکه‌های زرد رنگ روی ناخن شود. لاک‌های ناخن تیره‌تر آسیب بیشتری می‌زنند و باعث می‌شوند تا مقدار از رنگ لاک بر روی ناخن باقی بماند. با این وجود، این آخر کار نیست!

درمان زردی ناخن برای ناخن‌های لک‌دار

احتمالاً بهترین روش خانگی درمان ناخن‌های لک‌دار ناشی از لاک، آب لیمو است. هر روز ناخن‌های خود را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب لیمو قرار دهید تا وقتی که لک ناخن‌ها کاملاً از بین برود. یا اگر فکر می‌‌کنید که لک ناخن به تازگی ایجاد شده است، می‌توانید از خمیردندان سفیدکننده استفاده کنید. با استفاده از یک برس ناخن، خمیردندان را روی ناخن‌های لک‌دار خود بکشید. این روش احتمالاً کارساز خواهد بود. 

درمان زرد شدن ناخن هایکی دیگر از روش‌های درمان خانگی ناخن زرد، استفاده از ترکیب جوش شیرین و پراکسید است. کافی است 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین را در ظرفی با یک قاشق غذاخوری هیدروژن پراکسید ترکیب کنید. تا حدی که به حالت قوام خمیری برسد، این ترکیب را هم بزنید. 

با استفاده از یک تکه پنبه، کل ناخن آسیب دیده را با آن بپوشانید. پس از حدود سه دقیقه، ناخن را بشویید. این کار را هر 6-8 هفته تکرار کنید. اطمینان حاصل نمایید که ناخن‌های خود را پس از این درمان به خوبی با آب می‌شویید و همچنین از لوسیون نیز برای نرم نگه داشتن آن‌ها استفاده کنید. 

در اکثر موارد ناخن زرد ناشی از لاک، این تغییر رنگ تنها لایه‌ی بالایی بستر ناخن دیده می‌شود. راه‌حل آن می‌توان به سادگی چند بار استفاده از براق‌کننده باشد. گاهی‌اوقات، این زردی ممکن است به کوتیکول‌ها برسد. در این صورت، بهتر است ناخن‌های خود را مانیکور کنید. 

جلوگیری از ایجاد ناخن زرد در اثر لاک 

شما می‌توانید از زردی ناخن با استفاده از یک پوشش اولیه تمیز جلوگیری کنید. این کار از لکه‌دار شدن ناخن‌هایت جلوگیری می‌کند؛ به علاوه، طول عمر مانیکور یا پدیکور را نیز افزایش می‌دهد. یکی دیگر از نکات جلوگیری از ناخن زرد، استفاده از روغن ناخن با کیفیتی از قبیل روغن جوجوبا اسکوالین به صورت روزانه است. 

همچنین، این احتمال وجود دارد که بستر ناخن شما متخلخل باشد و به راحتی، رنگ لاک ناخن را جذب می‌کند. متاسفانه، در این مورد، توصیه می‌شود که لاک ناخن برای مدت زمان طولانی باقی نماند (نه بیشتر از یک هفته). همچنین، بهتر است که از لاک‌هایی با رنگ روشن استفاده کنید. اکریلیک نیز می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد زیرا ناخن‌ها را لک‌دار نمی‌کند. 

علت و درمان زرد شدن ناخن

3- زردی رنگ ناخن به دلیل سیگار کشیدن

اگر فکر می‌کنید که سیگار کشیدن ضرر چندان زیادی برای سلامتی ندارد، پس بهتر است زرد شدن ناخن را نیز به مضرات آن اضافه کنید. بله، یکی از علت های زرد شدن ناخن ها سیگار کشیدن است. نیکوتین حاصل از سیگار باعث زرد شدن ناحن‌ها می‌شود. درمان؟ ترک سیگار. پیشگیری؟ اصلاً سیگار نکشید. می‌دانیم که این کار سختی است اما واقعیت دارد. 

4- گاهی علت زردی ناخن مشکلات سلامتی جدی‌تر است

تغییر در رنگ ناخن‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر باشد. بیماری تیروئید، کبد و ریه و حتی دیابت ممکن است منجر به زرد شدن ناخن‌ها شود. اگر پس از 10 تا 14 روز درمان خانگی، هیچ‌گونه بهبودی حاصل نشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید. پزشک می‌تواند آزمایشات لازم جهت تشخیص علت زرد شدن ناخن را انجام دهد و متوجه شود که آیا زردی ناخن به دلیل عفونت قارچی، باکتریایی یا مشکل جدی‌تری است. 

پیشگیری از زرد شدن ناخن ها با ویتامین E

مصرف مقدار مناسبی از ویتامین E به مرطوب و سالم نگه داشتن سلول‌ها کمک بسیار زیادی می‌کند. مصرف ویتامین E نه‌تنها بر روی ناخن‌ها تاثیر می‌گذارد بلکه برای سلامت پوست و مو نیز موثر است. مهم‌تر از همه، اثبات شده است که ویتامین E یک درمان موثر برای زردی ناخن‌ها محسوب می‌شود. 

از سوی دیگر، ویتامین E موجب افزایش رشد ناخن‌ها هم می‌شود. رشد رشد ناخن‌های سالم خود را با مصرف ویتامین E به صورت موضعی یا خوراکی افزایش دهید. به این ترتیب، ناخن زرد با ناخن‌های سالم جایگزین می‌شوند. 

سخن نهایی

به طور کلی، ناخن زرد همیشه یک مهمان ناخوانده است و اکثر اوقات، به دلیل عفونت قارچی، باکتریایی و حتی لاک ناخن به وجود می‌آید. مطمئن شوید که متخصص زیبایی حتماً از ابزارهای ضدعفونی شده استفاده می‌کند. به این ترتیب، ما هر آنچه که برای جلوگیری از عفونت ناخن‌ها لازم است را در اختیار خواهیم داشت. امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله شامل علت زرد شدن ناخن ها، روش درمان زرد شدن ناخن ها و نحوه پیشگیری از زردی ناخن برای شما مفید بوده باشد.

نظرات