چرا آدم ها یکدیگر را می بوسند؟
چشمان او گشوده است و به شما خیره شده است. شما بازوی خود را دور کمر او می پیچید و او نزدیک می آید. او صورت شما را لمس می کند و شما به آن تکیه می کنید ، سر خود را کج کنید – البته به راست – و لب های شما به یکدیگر متصل می شود. احساس عجیبی به شما دست می دهد،و میپرشید چرا من دارم این کار را انجام میدهم؟
البته ساده ترین پاسخ این است که انسان ها یکدیگر را میبوسند زیرا فقط احساس خوبی دارد. اما افرادی هستند که این توضیحات برای آنها کافی نیست. آنها رسماً آناتومی و تاریخ تکاملی بوسه را مطالعه می کنند و خود را فیلسوف می نامند.
چگونه بوسه بوجود آمده است
تاکنون ، این دانشمندان بوسه به طور قطعی توضیح نداده اند که چگونه بوسه بوجود آمده است ، اما آنها به تئوری های مختلفی رسیده اند و شرح میدهند که چگونه بدن ما تحت تأثیر قفل پرشور لب ها قرار می گیرد.
سوال بزرگ این است که بوسیدن یاد گرفته شده است یا غریزی است؟
برخی می گویند این یک رفتار آموختنی است و قدمت آن به روزگار اجداد اولیه انسان ما بر می گردد. در آن زمان ، مادران ممکن بوده است غذا را بجوند و آن را از دهان خود به دهان نوزادان بی دندان خود منتقل کنند؛ حتی بعد از اینکه بچه ها دندان درآوردند ، مادران برای راحتی آنها به فشار دادن لب های خود به گونه های کودکان ادامه می دادند.
بوسیدن میتواند یک عمل غریزی نباشد، زیرا انسان شناسان می گویند که قبایل خاصی در سراسر جهان هستند که یکدیگر را نمی بوسند. در حالی که 90 درصد از انسان ها بوسه را انجام میدهند ، 10 درصد نیز هستند که اصلا نمی دانند چه چیزی را از دست داده اند!
برخی دیگر معتقدند که بوسه در واقع یک رفتار غریزی است و رفتارهای شبیه بوسیدن حیوانات این نظریه را اثبات می کند. در حالی که اکثر حیوانات به عنوان اظهار محبت ،بینی هاشان را به یکدیگر می فشارانند. به عنوان مثال ، شامپانزه های کوتوله بهانه های زیادی را برای مبادله ی آب دهانشان ایجاد می کنند! آن ها این کار را انجام می دهند تا درست مثل ما بعد از دعواها ، به یکدیگر ارامش بدهند و حتی گاهی بدون هیچ دلیلی این کاررا انجام می دهند .
امروز ، قابل تاییدترین نظریه بوسیدن این است که انسان ها این کار را انجام می دهند ، زیرا به آن ها کمک می کند تا یک همسر ایده ال را انتخاب کنند. وقتی چهره های ما به هم نزدیک هستند ، فرمون های ما با یکدیگر صحبت می کنند و مشخص میکنند که ایا تبادل اطلاعات بیولوژیکی در مورد اینکه آیا دو نفر فرزندان قدرتمندی حاصل می کنند به خوبی انجام می شود یا خیر . به عنوان مثال ، زنان به طور ناخودآگاه رایحه مردانی را ترجیح می دهند که ژن های آنها برای پروتئین های سیستم ایمنی خاص خودشان متفاوت است. این نوع مسابقه می تواند فرزندان دارای سیستم ایمنی قوی تر و شانس بهتری برای زنده ماندن را بوجود آورد .
هنوز هم اکثر مردم از توضیحی که انسان بوسه می زند زیرا احساس خوبی دارد قانع می شوند. انتهای لب ها و زبان های ما دارای عصب است ، که کمک می کند تا وقتی که دهان خود را برروی شخص دیگری فشار می دهیم ، همه احساسات خوشایند عشق را تشدید کنیم. تجربه چنین احساساتی معمولاً باعث نمی شود که درباره اینکه چرا می بوسیم خیلی سخت فکر کنیم. درعوض ، ما را وادار می کند تا بیشتر اوقات این کار را تکرار کنیم.