چرا در زمستان ترشی می خوریم؟ فواید و ضررهای خوردن ترشی در زمستان

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در فصل زمستان اشتیاق برای خوردن ترشیجات بیشتر می شود و معمولا در زمستان بیشتر ترشی می خوریم، هم اشتهای ما برای خوردن ترشی در زمستان بیشتر است و هم توصیه شده که در زمستان بیشتر ترشی بخوریم. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا در زمستان ترشی می خوریم و علت خوردن ترشی در زمستان چیست؟

در ادامه مطالب مفیدی در مورد علت ترشی خوردن در زمستان شامل علت خوردن ترشی در زمستان، فواید و مضرات خوردن ترشی در زمستان و توصیه هایی برای خوردن ترشی به شما ارئه خواهیم کرد با ما همراه باشید.

علت خوردن ترشی در زمستان چیست؟

مهم ترین دلیلی که خوردن ترشی در زمستان توصیه شده است این است که خوردن ترشی در زمستان به گرم شدن بدن کمک می کند. علاوه بر این متخصصان تغذیه به این نتیجه رسیده اند که در فصل زمستان سوخت و ساز بدن کمتر از سایر فصول است و خوردن ترشی در زمستان کمک می کند تا سوخت و ساز بدن در فصل زمستان به حالت عادی برگردد. ترشی اشتها آور است و خوردن غذاهای تند و ترش باعث بالا رفتن میزان سوخت و ساز بدن می شوند.

علت آلودگی هوا در زمستان چیست؟

فواید خوردن ترشی در زمستان:

قبل از اینکه دلیل خوردن ترشی در زمستان را بدانید بهتر است به خواص ترشی در زمستان اشاره کنیم. به طور کلی نگاهی به خواص خوردن ترشی می اندازیم:

  1. ترشی با سرکه درست شده و سرکه برای کاهش قند خون مناسب است.
  2. ترشی به خصوص ترشی هایی که از میوه و سبزیجات خام درست می شود خواص آن ها را به خوبی حفظ کرده و منتقل می کند.
  3. ترشی ها در اثر فرایند تخمیر جا می افتند و همین موضوع باعث ایجاد و تولید ویتامین های گروه B می شود.
  4. تخمیر صورت گرفته در ترشی باعث از بین رفتن بعضی ترکیبات مضر می شود و افزایش جذب مواد معدنی ، نرمال شدن سطح اسید معده ، جذب پروتئین و آهن در بدن را بالا می برد.
  5. ترشی اسید معده را کنترل می کند.
  6. در تهیه ترشی معمولا از حرارت استفاده نمی شود و همین موضوع باعث حفظ ارزش غذایی مواد به کار رفته در ترشی می شود.
  7. ترشی باعث بالا رفتن کالری سوزی در بدن شما می شود و اگر با افزایش اشتها ناشی از خوردن ترشی مقابله کنید می توانید وزنتان را با خوردن ترشی کاهش دهید.

فواید و ضررهای خوردن ترشی در زمستان

ضرر خوردن ترشی در زمستان

  1. خوردن ترشی بیش از حد در زمستان یا هر فصل دیگری ممکن است باعث ایجاد درد در معده شده و برای شما ایجاد ناراحتی کند.
  2. از آنجایی که خوردن ترشی باعث افزایش اشتها می شود می تواند باعث چاقی شده و وزن شما را بالا ببرد.
  3. خوردن ترشی می تواند سبب دفع کلسیم شود و به خاطر همین برای افرادی که پوکی استخوان دارند مضر است.
  4. ترشی را به اندازه مصرف کنید. مصرف زیاد ترشی باعث می شود ضرر خوردن آن بیشتر از فواید آن باشد.
  5. نمک زیادی در ترشی وجود دارد و این باعث می شود خوردن ترشی برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا محدودیت مصرف داشته باشد.
  6. مصرف ترشی‌ همراه غذاهای گوشتی از قدرت جذب پروتئین گوشت می‌کاهد.
  7. خوردن زیاد ترشیجات در مردان باعث کاهش توان جنسی و در زنان باعث درد‌های شدید ایام پریود و قاعدگی‌های نامنظم و دردناک می‌شود و در سنین بالا باعث تشدید آرتروز می‌شود.
  8. سردی برای مغز خوب نیست و خوردن ترشی زیاد توصیه نمی شود زیرا طبع سرد دارد.

چرا در زمستان روزها کوتاه است؟

توصیه هایی برای خوردن ترشی در زمستان:

  1. ترشی بهتر است شب خورده نشود زیرا دفع کلسیم بیشتری در شب صورت می گیرد و همین طور خطر سکته را افزایش می دهد.
  2. در تهیه ترشی بهتر است از سرکه خانگی استفاده شود تا خواص آن چند برابر شود سرکه های صنعتی خاصیت چندانی ندارند و ممکن است به معده آسیب بزنند.
  3. ترشی هایی که از مواد خام تهیه می شوند خاصیت بیشتری دارند.
  4. ترشی به خصوص ترشی گل کلم نفاخ است بهتر است آن را با غذاهایی مانند آبگوشت و لوبیا که نفخ آور هستند خودداری کنید.
  5. ترشی های قدیمی خاصیت بیشتری ندارند و بهتر است ترشی را تازه مصرف کنید.
  6. بهتر است سرکه ترشی جوشانده نشود زیرا احتمال کپک زدن آن بیشتر می شود.
  7. ترشی را در ظرف های شیشه ای نگهداری کنید.
  8. ترشی را زیاد در معرض نور آفتاب قرار ندهید.
  9. از خوردن ترشی با ماست و ماهی خودداری کنید زیرا طبع سرد آن ها باعث می شود دچار مشکلات گوارشی شوید. خوردن ترشیجات با ماهی باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و شرایط را برای بیماری‌های سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و … فراهم می‌آورد. البته برای همه صادق نیست.
  10. از خوردن ترشی لیته (ترشی بادمجان) همراه با غذا‌های دیرهضم مانند کباب، جگر سیاه، ماهی، تخم‌مرغ پرهیز کنید.
  11. بهتراست به جای خوردن ترشی های آماده از ترشی های خانگی استفاده کنید.
  12. تخم سیاهدانه را مصلح ترشی می دانند بنابراین با اضافه کردن آن به ترشی می توانید ضررهای آن را به حداقل برسانید

نتیجه گیری:

ترشی در زمستان معمولا طرفداران بیشتری دارد و تمایل به خوردن ترشی در زمستان بیشتر است.  چرادر زمستان ترشی می خوریم؟ ترشی باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن شده و در بدن حرارت ایجاد می کند در نتیجه با خوردن ترشی گرم می شویم. فواید خوردن ترشی در زمستان شامل افزایش سوخت و ساز، گرم شدن بدن، متعادل کردن اسید معده (البته اگر به اندازه مصرف شود)، کاهش قند خون، افزایش کالری سوزی و .. می باشد. بهتر است در از سرکه خانگی برای تهیه ترشی استفاده کنید و شب ها ترشی نخورید.

نظرات