چرا جمعه ها دلگیر است ؟ (عصر یا غروب جمعه ها دلگیر)
همه شما دلگیر بودن روز جمعه را احساس کرده اید و اگر توجه کرده باشید این دلگیر بودن جمعه در ساعات پایانی روز شدت می گیرد و بیشتر می شود. دلگیر بودن جمعه می تواند به دلیل عوامل مختلفی باشد و در بسیاری موارد با فعالیت ها و حالات روحی شما در طی هفته در ارتباط مستقیمی قرار دارد.
با این تفاسیر ما چند دلیل اصلی برای توضیح اینکه چرا جمعه ها برای اکثر افراد دلگیر است را فراهم نموده ایم . با ما همراه باشید.
چرا جمعه ها دلگیر است
در جواب اینکه چرا جمعه ها دلگیر است نظریه های متعددی مطرح شده که در نهایت با توجه به شرایط و نحوه زندگی افراد این دلایل ممکن است متفاوت باشد.
دلایلی که باعث دلگیر بودن جمعه ها می شود می تواند متفاوت باشد. استرس، حجم زیاد کاری، خستگی، محدودیت های مالی و یا … می تواند در شما احساس دلگیری و اندوه ایجاد کند. شواهد نشان داده که فقط ما ایرانی ها در روزهای جمعه احساس دلگیر بودن نداریم بلکه غربی ها نیز در روزهای تعطیل حس دلگیری و اندوه را تجربه می کنند. طی تحقیقات صورت گرفته 81 درصد آمریکایی ها اظهار داشته اند که عصرهای جمعه دلگیر و ناراحتند و یا برای هفته کاری پیش رو استرس و اضطراب دارند.
دلگیری روز جمعه با تفکر گذشت از تعطیلات به سمت هفته کاری و پرفعالیت و پر استرس افزایش پیدا می کند و وسیع تر می شود. اینکه شما روز جمعه خود را با این تفکر سپری کنید که در هفته آینده چه حجم از کارها و برنامه هایی را باید پیش ببرید و به آنها رسیدگی کنید.
حجم بالای کاری بعد از استراحت روز جمعه می تواند برای افراد ناراحت کننده و خسته کننده باشد، در حقیقت یکی از دلایل اصلی دلگیر بودن جمعه ها، انبوه کارهای روزمره و تکراری است. برخی دلگیر بودن جمعه ها را شرایطی خاص در حیطه روانشناسی می دانند. در خیلی از موارد می توان علت آن را در برنامهریزی و جنبه های فرهنگی و اجتماعی نیز دانست.
در مورد اینکه چرا جمعه ها دلگیر است نظر دیگری نیز وجود دارد که می تواند درست باشد و در مورد برخی افراد صدق کند، آن این است که شما یک هفته بصورت مداوم در حال مشغول هستید و روز جمعه را به استراحت و فراغت خود اختصاص می دهید. استراحت و خواب زیاد به تنهایی می تواند از دلایل بی حوصلی و یا دلگیر بودن جمعه ها باشد و همچنین عدم برنامه ریزی برای تفریح و پر کردن ساعات خالی روز جمعه با مهمانی و گشت و گذار، به این دلگیری روز جمعه دامن خواهد زد.
در برخی از جوامع برای سپری کردن جمعه ها و یا روزهای تعطیل برنامه های تفریحی در نظر گرفته می شود،
درباره حالت روحی و بی حوصلگی و دلگیر بودن عصرهای جمعه نظریه ای مطرح شده که به این صورت است:
در فرهنگ ما دلگیر بودن جمعه ها زیاد شنیده می شود، بشر به تکاپو و جنب و جوش عادت کرده و همراه به دنبال تنوع و برنامه های جدید و متفاوت است. جمعه ها در کشور ما به عنوان روز استراحت و تفریح شناخته می شود. در صورتی که این هماهنگی بین ذهن و محیط اطراف دچار اختلال شود، می تواند روح فرد را دچار غم زدگی کند.
افراد به لحاظ روحیه و شخصیت با هم متفاوت هستند و در خیلی از موارد دلگیری جمعه ها تا حد زیادی به شرایط افراد بر می گردد. همه ما طی هفته روزهای پر مشغله و پرکاری را سپری می کنیم و با رسیدن به روز جمعه طبیعی است که نیاز به استراحت و یا تفریح داشته باشیم تا خستگی یک هفته کاری از تن به در شود. این قضیه می تواند موجب شود تا جمعه ها روز متفاوتی نسبت به سایر روزهای هفته باشد و به بی حوصلی و یا دلگیری منجر شود.
جمعه ها حتی خلوت بودن خیابان ها نسبت به سایر روزهای هفته می تواند در روحیه ما تاثیر گذار باشد و حس دلگیر بودن را به ما القا کند.
این نظریه همچنین بیان داشته که این دلگیر بودن جمعه ها حتی روی بچه ها نیز موثر می باشد. بخصوص کودکان دبستانی که سایر روزهای هفته را به درس و کلاس مشغولند و کارها و برنامه های مشخصی را انجام می دهند. روز جمعه با تعطیل بودن بچه ها روز متفاوتی برای بچه ها خواهد بود و نیازمند برنامه تفریحی خاصی برای آنان است تا دچار بی حوصلی و دلگیری نشوند. برنامه تفریحی در روز جمعه می تواند کودکان را برای هفته تحصیلی پبش روی آنان آماده کند.
نظرات اساطیری در مورد اینکه چرا جمعه ها دلگیر است
روز جمعه یا آدینه را Friday گویند که به گفته برخی به معنی روز آسایش و رهایی از کار و فعالیت است و بعضی ها نیز گفته اند که روز درخشندگی و سپیدی است و متعلق به ستاره زهره یا ونوس یا آفرودیت است که رنگش در آسمان به سپیدی می زند.
اگر سایر روزهای هفته را به درستی طی کرده باشید در روز جمعه رستگار خواهید شد، به همین دلیل روزهای جمعه دعای ندبه می خوانیم به همین دلیل در اساطیر افرادی که به موعود اعتقاد داشتند صبح جمعه با اسب سفید به دنبال موعود و راه رستگاری می رفتند.
گاهی غروب جمعه که دلمان می گیرد به این فکر می کنیم که آیا واقعا مستحق رستگاری هستیم ؟ از خودمان راضی هستیم ؟ طی یک هفته که گذشت چه کرده ایم؟ و در نهایت چه کارهای مفیدی را انجام داده ایم؟ و اگر با این سوالات حس رضایت در ما وجود نداشته باشد جمعه دلگیری خواهیم داشت.