چرا نوجوانان عصبی هستند (علل رایج عصبانیت نوجوانان)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اضطراب یکی از رایج‌ ترین مشکلات نوجوانان به شمار می‌ رود. در واقع، برخی از متخصصان بیان می‌ کنند که اضطراب در میان نوجوانان در حال افزایش است. با این وجود، چرا نوجوانان اضطراب دارند؟ و مهم‌ از آن، والدین چگونه می‌ توانند به فرزندان خود در کنترل اضطرابشان کمک کنند؟ بهترین کاری که می‌ توانید برای فرزند عزیزتان انجام دهید، یافتن یک مرکز درمان سلامت روان مخصوص نوجوانان است.

علت عصبانیت در نوجوانان

اضطراب به عنوان یک احساس طبیعی در نظر گرفته می‌ شود که انسان‌ ها در مواجه با استرس تجربه می‌ کنند. هنگامی که تحت فشار قرار می‌ گیریم، تجربه‌ سطحی از اضطراب کاملاً طبیعی است. متاسفانه، برخی از نوجوانان همواره مضطرب هستند. پزشکان اغلب اختلال اضطراب را در این افراد تشخیص می‌ دهند. علائم این اختلال عبارتند از:

  • تجربه‌ی احساس ناراحتی، تنش یا عصبانیت
  • عرق کردن یا به خود لرزیدن
  • مشکل در تمرکز کردن بر هر چیزی به جز نگرانی‌ هایتان
  • تلاش برای اجتناب از چیزهایی که موجب اضطراب در شما می‌ شوند
  • افزایش نرخ تنفس یا ضربان قلب

این نکته حائز اهمیت است که به خاطر داشته باشید، انواع مختلفی از اختلال اضطراب وجود دارد. اختلال اضطراب، محدوده‌ ای از اضطراب اجتماعی تا اختلال اضطراب تعمیم یافته را شامل می‌ شود. علاوه بر این، شایان ذکر است که اختلال پنیک و فوبیا نیز در همین دسته‌ بندی قرار می‌ گیرند.

اختلالات اضطراب به خودی خود از بین نمی‌ روند. نوجوانان باید نحوه‌ی مواجه با دلیل اصلی اضطراب خود را یاد بگیرند. به همین دلیل است که دانستن دلایل رایج اضطراب در نوجوانان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زمانی که خانواده‌ ها متوجه‌ دلایل اضطراب فرزندانشان شوند، کمک کردن به آن‌ ها در غلبه بر اضطرابشان آسان‌ تر خواهد شد.

رایج‌ ترین دلایل عصبانیت در نوجوانان

  • یکی از رایج‌ ترین دلایل اضطراب در نوجوانان، انتظارات بالای والدین و معلمان است. برخی از والدین و آموزگاران دارای انتظارات غیر واقع‌ گرایانه‌ ای هستند. نتیجه، اضطراب بالایی است که مانع نوجوانان در کسب موفقیت می‌ شود. سپس، شکست در تحقق این انتظارات منجر به اضطراب بیشتر می‌ شود.
  • فشار همکلاسیان نیز دلیل رایج دیگر اضطراب در نوجوانان به شمار می‌رود. نوجوانان تمایل دارند که در گروه‌ های همکلاسی‌ هایشان قرار بگیرند و برای این کار، اگر لازم باشد، دست به انجام کاری که می‌ دانند درست نیست، می‌ زنند. فشار همکلاسی‌ ها و ترس از انجام کاری که می‌ دانند اشتباه است، می‌ تواند منجر به اضطراب شود.
  • دلیل رایج دیگر اضطراب در نوجوانان، تغییرات هورمونی است. در حالی که انسان در طول زندگی خود با تغییرات هورمونی روبرو می‌ شود، این تغییرات بیشتر از هر زمان دیگری در دوران بلوغ رخ می‌ دهند. بدن نوجوانان در حال تغییر است و سطح هورمون بدن آن‌ها افزایش می‌یابد. این فرآیند باعث مشکلات بسیار زیادی می‌شود، از جمله به وجود آمدن اختلالات سلامت روان مانند اضطراب.
  • دلیل چهارم اضطراب و عصبانیت نوجوانان، مصرف مواد مخدر است. مصرف مواد مخدر و الکل منجر به تغییرات ناخواسته در مغز می‌شود. بسیاری از این تغییرات ممکن است منجر به اختلالات روانی شوند. به همین دلیل، اضطراب و افسردگی در میان نوجوانانی که مواد مصرف می‌کنند، بسیار شایع است.
  • در نهایت، ضربه‌ روحی می‌تواند منجر به اضطراب در نوجوانان شود. این نکته حائز اهمیت است که آن‌ ها روش‌ های سالمی برای مقابله با ضربه‌ی روحی پیدا کنند، از جمله مشاوره. عدم انجام این کار می‌ تواند به مشکلات روانی بیشتری منجر گردد.

اگر یک نوجوان عصبی در خانه دارید و می خواهید به او کمک کنید خواندن مطالب زیر می تواند مفید باشد:

نظرات