در این صفحه همراه شما هستیم تا در تاریخ قدمی بزنیم و مهمترین رویدادهای تاریخ جهان را بررسی کنیم. وقایع مهمی که در تاریخ 7 آبان مصادف با 29 اکتبر رخ داده اند. اشخاص مشهور و تاثیر گذاری که در 7 آبان به دنیا آمده اند و افرادی مهمی که در تاریخ نامشان پرآوازه بود و در این تاریخ درگذشته اند را بصورت مختصر و مفید بررسی خواهیم نمود.
رویدادهای مهم تاریخی مصادف با امروز 7 آبان
روز کوروش بزرگ در ایران
7 آبان در ایران مصادف با روز گرامیداشت کوروش بزرگ، بنیانگذار و نخستین پادشاه هخامنشی می باشد، بر اساس برخی منابع 7 آبان روزی بوده است که کوروش وارد بابل شده و دوران ستمگری در دنیای باستان پایان یافته است.
کورش بزرگ ، کشورهای شکست خورده را وادار به فرمانبرداری نمی کرد و آنان آزاد بودند تا فرمانروای خود را انتخاب کنند، که نام آن ساتراپ (ایالت) بود. ساتراپ های امپراتوری ایران همان آزادی گزینشی را دارا بودند که امروزه در ایالات متحده آمریکا وجود دارد.
باستان شناسان ایرانی بسیاری از استانداری فارس تقاضا داشتند تا 7 آبان به عنوان روز «کوروش بزرگ» در تقویم رسمی کشور ثبت شود و معتقد بودند که گرامی داشتن چنین روزی باعث ایجاد وحدت ملی و همبستگی ایرانیان خواهد شد.
انقراض حکومت عثمانی 1923
7 آبان ( 29 اکتبر) مصادف است با انقراض امپراتوری عثمانی که یک امپراتوری مسلمان بود و چندین قرن بخش های بزرگی از جنوب شرق اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا را تحت کنترل داشت.
این امپراتوری که در اواخر قرن سیزدهم میلادی توسط عثمان یکم بنیان گذاری شده بود، با فتح بالکان، به اروپا راه یافت و به یک قدرت بین قارهای تبدیل شد. در قرن های 16 و 17 میلادی، در زمان سلطان سلیمان قانونی، امپراتوری عثمانی در اوج گستره خود بود که به یک دولت چند فرهنگی و چند زبانی تبدیل شده بود.
در جریان جنگ جهانی اول دولت عثمانی با مشکلات بسیاری مواجه شد که زمینه شکست این امپراطوری را رقم زد و این شکست ورود متفقین را به سرزمین های این امپراطوی میسر ساخت. در نهایت نیروهای پیروز، قلمروی عثمانی در خاورمیانه را بین یکدیگر تقسیم کردند و انقراض امپراتوری عثمانی رقم خورد.
ترور نافرجام آیت الله سید حسن مدرس 1305
رضا خان پهلوی بعد از به قدرت رسیدن ،درصدد انتقام از آيت اللَّه سيد حسن مدرس برامد تا او را که مانعی بر سر راه خود می دید از میان بردارد. به این ترتیب، عده ای از مأموران شهرباني را مأمور ترور او نمود.
در7 آبان سال 1305، هنگامي كه آيت اللَّه مدرس در حال عبور از کوچه های تهران بود، مورد سوء قصد قرار گرفت و گلوله ای به او شلیک شد. او بدون اينكه ترسی به خود راه دهد از مهلكه نجات يافت و تنها از ناحيه كتف و ساعد زخمي گشت و به بيمارستان منتقل گرديد. او در پیامی به رضا شاه گفت: (به كوري چشم بدخواهان، من هنوز زنده ام).
با اين حال، رضاخان وجود او را تحمل نكرد و پس از چندي ايشان را به خواف در استان خراسان تبعيد و پس از سالياني تبعيد، به شهادت رساند.
تولد اشخاص مشهور جهان به تاریخ 7 آبان
تولد احسان خواجه امیری، خواننده ایرانی 1363
7 آبان مصادف شده است با تولد احسان خواجه امیری، خواننده، آهنگساز و تنظیم کننده، موسیقی پاپ ایران که در سال 1363 در بیمارستان هشترودیان متولد شد. احسان فرزند ایرج، خوانندهٔ قدیمی موسیقی سنتی ایران می باشد که با پرورش در خانواده ای هنرمند از ۵ سالگی آموختن موسیقی را آغاز کرد.
خواجه امیری کار حرفه ای خود را با آهنگسازی برای مجموعه مستند که موسیقی بی کلام بود آغاز کرد و مطرح ترین کارش در آن دوران آهنگسازی آلبومی به نام «خاطرات زندگی» برای پدرش بود. در سن ۱۹ سالگی به پیشنهاد قاسم جعفری برای خوانندگی سریال غریبانه انتخاب شد، و ترانه «هر چی آرزوی خوبه …» را خواند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
در سال ۱۳۹۵ هشتمین آلبوم استودیویی خواجه امیری با نام «۳۰ سالگی» روانه بازار شد که این آلبوم را به همسر و فرزندش تقدیم کرده است.
تولد وینونا رایدر، بازیگر آمریکایی 1971
وینونا لورا هاروویتز (Winona Laura Horowitz) با نام هنری وینونا رایدر، بازیگر آمریکایی است که در 29 اکتبر(7 آبان) سال 1971 به دنیا آمد. رایدر خود را به عنوان یک یهودی توصیف کرده است و بسیاری از اعضای خانواده او در هولوکاست کشته شده اند.
او مدتی به عنوان یک آرشیویست برای مربی روان گردان، که پدرخوانده او بود کار میکرد. او تاکنون دوبار نامزد دریافت اسکار و یک بار موفق به دریافت گوی طلایی شده است و دریافت جایزه گرمی را نیز در کارنامه هنری خود دارد.
او در فیلم ادوارد دست قیچی با جانی دپ آشنا شد اما با مخالفت خانواده اش با ازدواج آن ها، رابطه ی عاشقانه ی آنها بعد از ۳ سال بهم خورد.
تولد فرانتس فون پاپر، سیاستمدار و جانشین صدراعظم آلمان، معاون آدولف هیلتر 1879
فرانتس فون پاپن (Franz von Papen)، افسر، سیاستمدار و جانشین صدراعظم آلمان بود که در 29 اکتبر (7 آبان ) سال 1879 متولد شد. بعد از مرگ رئیس جمهور هیندنبورگ و به قدرت رسیدن آدولف هیتلر، فرانتس به عنوان معاون او انتخاب شد و خیلی زود توسط نازی ها به حاشیه برده شد.
او فردی میهن دوست بود و همواره جملاتی در مدح و ستایش میهن دوستی می گفت و همچنین عشق به میهن را یک عشق جاودان توصیف می کرد.
پاپن در به قدرت رسیدن حزب ناسیونال سوسیالیست (نازی) و قدرت هیتلر نقش موثری داشت.
تولد باب راس، نقاش آمریکایی 1942
رابرت نورمن راس (Bob Ross) نقاش آمریکایی، معلم هنر و مجری تلویزیون بود که در 29 اکتبر برابر با 7آبان در آمریکا متولد شده بود. او بیشتر به عنوان سازنده و مجری برنامه لذت نقاشی که از شبکه پی بی اس در ایالات متحده و کانادا پخش شد، شناخته میشود.
او با موفقیت، مارک تجاری باب راس را برای کتاب های خود و وسایل هنری ایجاد کرد. پس از ده سال کار در نیروی هوایی آمریکا، به کار جانبی خود که نقاشی تجاری بود پرداخت و سبک عامه پسند موفقی را ارائه داد.
او بعد از امتحان کردن روش های مختلف در نقاشی، از جمله نقاشی آبرنگ، توانست روش ویژهٔ خود را ابداع کند. برنامه تلویزیونی باب راس از سال ۱۳۸۰در ایران از شبکهٔ چهارم صدا و سیما آغاز به پخش شد و با استقبال زیادی مواجه شد. او تمام برنامه های خود را به صورت رایگان انجام داد و همین شهرت او را بسیار بیشتر کرد.
تولد فاطمه معتمد آریا، بازیگر ایرانی 1340
فاطمه سیمین معتمد آریا، بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر ایران است که در ۷ آبان ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. او اولین زن عضو هیئت مدیره خانه سینما می باشد. شروع فعالیت او در تلویزیون با عروسک گردانی مجموعهٔ مدرسه موشها در سال ۱۳۶۰ بود و با فیلم جدال در ۱۳۶۴ وارد سینمای حرفهای شد.
معتمد آریا در فیلم های کارگردانان مطرحی مثل بهرام بیضایی، رخشان بنی اعتماد، بهمن فرمان آرا، ایرج طهماسب و محسن مخملباف بازی کرده و بازی او بارها مورد توجه و ستایش قرار گرفته است.
آیین بزرگداشت فاطمه معتمدآریا در افتتاحیهٔ سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
افراد مشهوری که در تاریخ 7 آبان، از دنیا رفتند
درگذشت جوزف پولیتزر، روزنامه نگار معروف آمریکایی 1911
جوزف پولیتزر (Joseph Pulitzer) روزنامهنگار معروف آمریکایی و بنیانگذار جایزهٔ ادبی پولیتزر بود که از پدری مجاری و یهودی تبار که بازرگانی توانگر بود و مادری آلمانی و متدین و کاتولیک در شهر مکو مجارستان متولد شده بود.
او در هفده سالگی تصمیم گرفت تا به سربازی برود و تلاش کرد تا در فهرست ارتش اتریش جهت اعزام به مکزیک و ارتش بریتانیا برای خدمت در هند قرار گیرد، اما مشکل بینایی و ضعف جسمانی اومانع از پذیرش او شد و به این ترتیب او به روزنامه نگاری روی آورد. موفقیت های پی در پی پولیتزر، حسادت رقبای او را برانگیخت و بسیاری از آن ها برای خراب کردن وجههٔ اجتماعی او دست به کار شدند.
«جوزف پولیتزر» در 7 آبان(20 اکتبر) سال ۱۹۱۱ در کارولینای جنوبی دیده از جهان فروبست. یک سال پس از مرگ او دانشگاه کلمبیا اقدام به ساخت مدرسهٔ علمی روزنامه نگاری کرد که به عنوان یکی از معتبرترین مراکز آموزش روزنامه نگاری در سراسر جهان شناخته میشود.
درگذشت گئورگ گورجیف، عارف روس 1949
ایوانویچ گورجیف، عارفی بود که آموزه کار خود را مسیحیت راز و رمزگرا توصیف کرده بود. او به عرفان و مسیحیت علاقه زیادی داشت و در دوران زندگی خود بارها برای آموزش کار، کلاسهایی را بنیاد نهاد.
او معتقد بود آموزه ای که از تجربه ها و سفرهای آغازین خود به دست آورده بیانگر حقیقتی است که در دین های باستانی یافته و به آگاهی از خود در زندگی روزمره مردمان و جایگاه مردم در عالم مربوط میشود.