مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده با انار |
|
زیتون | 700 گرم |
گردو | 200 گرم |
خالواش | 50 گرم |
نعنا | 50 گرم |
چوچاق | 100 گرم |
آب انار ترش | یک استکان |
رب انار ترش | 2 قاشق غذا خوری |
سیر | 7 حبه |
گلپر | 1 قاشق چای خوری |
نمک | بستگی به مقدار شوری زیتون دارد |
فلفل سبز تند | 1 عدد |
طرز تهیه زیتون پرورده خانگی خوشمزه با انار (ترکیب آب انار و رب انار)
زیتون پرورده یکی از مخلفات پرطرفدار کنار غذای گیلانی هاست. شما به راحتی میتوانید این چاشنی خوشمزه ی گیلانی را در منزل تهیه کنید و لذت ببرید. طرز تهیه زیتون پرورده بسیار ساده است. گیلانی ها زیتون پرورده را با استفاده از نمک یار و سنگ مشته میکنند. در ادامه این مطلب طرز تهیه زیتون پرورده با انار تازه اصیل و سنتی و خوشمزه را به صورت خانگی توضیح داده شده است.
دستور تهیه زیتون پرورده خانگی با انار
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل طرز تهیه زیتون پرورده با انار ارائه شده است.
مراحل طرز تهیه زیتون پرورده با انار
- ابتدا گردو را آسیاب کنید.
- بعد از آسیاب کردن گردوها، سبزیجات معطر را ساتوری ریز خرد کنید و با گردو خوب مخلوط کنید.
- سیر ها را خوب له کرده و به مواد اضافه کنید. خوب با هم مخلوط کنید تا همه مواد با هم یک دست شود.
- برای این که زیتون پرونده طعمی تند داشته باشد می توانید یک عدد فلفل سبز تند را له یا ساتوری خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
- در این مرحله آب انار ترش را به همرا رب انار ترش، نمک و گلپر به مواد اضافه کرده و خوب با هم ترکیب کنید تا رب انار ترش و آب انار ترش به همه جای مواد برسد و یک دست شود .
- اگر فکر کردید که به آب انار یا رب انار بیشتری نیاز دارد می توانید اضافه کنید.
- در اخر زیتون ها را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا همه زیتون ها به این مواد آغشته شوند.
- برای 2 تا 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم برود.
- برای تزئین هم از انار دان شده استفاده کنید.
نکات طرز تهیه زیتون پرورده با انار
- میتوانید مواد را درون یک غذا ساز باهم خوب ترکیب کنید و سپس رب انار و آب انار را اضافه کنید.
- برای داشتن یک زیتون پرورده خوش رنگ بهتر است بیشتر از آب انار ترش استفاده کنید. چرا که رب انار رنگ زیتون پرورده را تیره میکند.
- اگه دسترسی به سبزی های شمالی ندارید میتوانید به جای خالواش و چوچاق، از مرزه ، ترخون یا کمی گشنیز یا هر سبزی معطری که دوست دارید استفاده کنید. حتی میتوانید فقط از 50 گرم نعناع استفاده کنید و سبزی های محلی را کلا حذف کنید.
- در ریختن نمک خیلی دقت کنید، چرا که بعضی زیتون ها خیلی شور هستند و با ریختن نمک زیتون پرورده شور میشود. حتما اول طعم زیتون را تست کنید و بعد نمک اضافه کنید.
- مقدار سیر زیتون پرورده اختیاری است و در خیلی از شهرها سیر را به دلیل بوی بد دهان حذف میکنند، ولی اضافه کردن بین 7 الی 12 حبه سیر طعم خیلی خوبی به این چاشنی شمالی میدهد.